KOKEN EN WIJNPROEVEN IN DE ALENTEJO

De keuken van Portugal raakt, evenals de wijnen, steeds bekender en geliefder. Deze kookreis is een mooie gelegenheid om kennis te maken met een deel van Portugal, de Alentejo. De keuken hier legt creativiteit in elk gerecht en geeft ze een vleugje fantasie mee en de wijnen zijn hier voornamelijk rood, krachtig en rijp!
Evora is een volledig ommuurd, historisch stadje, gekwalificeerd als Unesco-erfgoed en hier vonden we de kok Antonio die ons graag iets meer leert over de Alentejano-keuken. Hij werkt in de keuken van het restaurant van een 4-sterren hotel dat in dit prachtige oude stadje ligt. Het hotel combineert smaakvol de Portugese decoratiestijl met een moderne touch. De kamers zijn comfortabel en natuurlijk voorzien van privé sanitair. Bij het hotel is een royale tuin met een prachtig zwembad. Super genieten!

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht in het hotel in Evora. Zo rond vieren begint de kookles die geleid wordt door de chef-kok Antonio. Sinds 2002 werkt Antonio hier en hij is mede bekend geworden doordat hij diverse prijzen gewonnen heeft, een kookboek heeft geschreven en een tijdje tv-kok was. Er worden minimaal 3 gangen gekookt. Bijvoorbeeld Escabeche de atum (escabeche van tonijn), Sopa de cação (soep van hondshaai), Lombo de porco preto Alentejano (biefstukjes van zwarte met eikels gevoede varkens), Pastéis de Santa Clara (amandeltaartjes). De kookles is een combinatie van demonstratie en meewerken. Er is een Engels- of Nederlandssprekende vertaler aanwezig.
Na de kookles is er tijd om te ontspannen en zo rond achten wordt het diner in het sfeervolle restaurant geserveerd met speciaal geselecteerde mooie en karakteristieke wijnen uit de Alentejo.

Dag 2
De volgende dag, na het ontbijt, rijd je naar een imposant wijnhuis tussen Evora en Estremoz. Hier worden op kleine schaal topwijnen gemaakt. Je krijgt een rondleiding door het wijnhuis met een verrassend moderne kunstgalerie en aansluitend een proeverij van de heerlijke wijnen.

Je kunt deze reis trouwens prima combineren met onze stedentrip “Proef wat Lissabon lekker maakt” waarbij je heerlijk twee nachtjes in Lissabon verblijft en hier alle ins en outs ontdekt of je verlengt dit verblijf met een aantal extra nachten en, als je wilt, meer kooklessen en wijnproeverijen.

De ingrediënten:

  • Eén overnachting in een 4-sterren hotel op basis van een 2-persoonskamer
  • Eén maal ontbijt
  • Eén kookles
  • Engels- of Nederlandstalige vertaler bij kookles
  • Recepten van kookles
  • Eén 3-gangen diner inclusief wijn
  • Bezoek aan wijnhuis en proeverij
De prijs voor deze tweedaagse kookreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 185,- per persoon (minimaal 2 personen)

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie