Gastronomische wijnrondreis Noord Spanje

GASTRONOMISCH BASKENLAND, NAVARRA EN RIOJA

Tijdens deze culinaire wijnreis proef je het beste van dit deel van Spanje. Het Baskenland met San Sebastian en Bilbao zijn vaak het reisdoel voor foodies en innoverende sterrenkoks. Navarra is een klein maar prachtig wijngebied en de hoofdstad Pamplona is bijzonder mooi. Het heeft onder meer een goed bewaarde citadel en mooie typisch Spaanse pleinen, arcades met terrasjes, tapasbars en restaurants. De Rioja staat natuurlijk voor mooie wijn, prachtige historische bodega’s en opvallend moderne ‘state of the art’ bodega’s. Je geniet hier in de heerlijkste familierestaurants en toprestaurants.

Dag 1
De reis start in San Sebastian waar je 2 nachten verblijft in een intiem en elegant kleinschalig 4-sterren hotel met zo’n 30 kamers. Het ligt 10 minuten wandelen van het strand en zo’n 15 minuten van de oude stad. Het hoofdgebouw is een 19e eeuwse villa, een beschermd monument. De kamers zijn heel comfortabel met originele kunstwerken. Er is een mooie verzorgde tuin met terras.
Je wordt in de middag verwacht en hebt alle tijd om je te settelen. Voor de eerste avond hebben we een tafel gereserveerd in een gastronomisch restaurant met 1 Michelin ster. Ons meest favoriete restaurant op culinair niveau. De gerechten zijn verfijnd en je geniet hier van een mooi menu, begeleid door fijne wijnen.

Dag 2
Na het ontbijt is de ochtend vrij om te zonnen of te shoppen want je hebt pas aan het begin van de middag een afspraak met onze lokale gids. Deze neemt je mee voor een pintxostour (met andere deelnemers, een klein gezelschap). Pintxos zijn een soort tapas, kleine heerlijke hapjes, en elke bar heeft zo zijn eigen specialiteit. De gids weet er alles van en geeft tekst en uitleg over de pintxos.
De rest van de dag vul je zelf lekker in. Vraag de gids nog even naar een restauranttip of laat ons alvast iets reserveren.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en vertrek je naar Pamplona. Het is een uurtje rijden maar je hebt alle tijd want je wordt in de middag verwacht in het paleishotel in het hart van de oude stad. Het is een intiem, bijzonder 4-sterren hotel met modern-klassiek gerichte gastenkamers die van alle gemakken zijn voorzien.
En dan is het tijd om het mooie levendige en pittoreske Pamplona te ontdekken. Het is een van de meest elegante steden in Spanje.
In de avond dineer je in de oude stad in een charmant lokaal restaurant waar vooral streekgerechten uit de Navarro geserveerd worden, samen met lokale wijnen. Je proeft hier de pure keuken van deze talentvolle jonge chef.

Dag 4
In Pamplona verblijf je 1 nacht dus na het ontbijt vertrek je in zuidelijke richting voor een bezoek aan een van Spanjes allermooiste wijnhuizen in Navarra. De rit er naar toe duurt ongeveer 45 minuten door een prachtig landschap. De wijnen die hier gemaakt worden zijn van zo’n hoge kwaliteit dat zelfs Jancis Robinson groot fan is. Voor het vinificatieonderdeel werd een schitterend bedrijfsgebouw neergezet. Heel modern maar het harmonieert met de historische gebouwen en de natuur. Je krijgt hier een rondleiding en aansluitend een proeverij en lunch.
Na de lunch verruil je de Navarra voor het Rioja wijngebied. Misschien wel de beroemdste wijnstreek van Spanje. Je verblijft hier 2 nachten in een modern hotel dat bij een wijnhuis hoort,  ten zuiden van  Logroño. Er zijn slechts 15 kamers allen ruim en comfortabel en voorzien van balkon of terras. Dineren kan in het gerenommeerde bijbehorende restaurant en er is een spa voor een heerlijk relaxmoment.
Voor vanavond reserveren we een tafel en wordt er een mooi diner geserveerd met wijnen van het eigen wijnhuis.

Dag 5
’s Ochtends kun je na het ontbijt heerlijk relaxen en aan het einde van de ochtend heb je een afspraak bij een ander uitstekend wijnhuis in een geheel andere setting. Een contrast met het wijnhuis van gisteren! Het betreft hier een relatief jong wijnhuis dat elegant rode wijnen maakt van een Single Vineyard. De wijnen zijn snel geliefd geraakt en behoren tot de top van de Rioja. De terrasvormige wijngaard ligt op de noordelijke oever van de Ebro en het microklimaat hier zorgt voor de uitzonderlijke kwaliteit. Na de rondleiding van de bodega volgt een proeverij en aansluitend wordt er een lichte lunch in de vorm van een picknick in de lommerrijke tuin geregeld.
Hierna raden we je aan om de historische plaatsjes Laguardia of Briones te bezoeken.

Dag 6
Vandaag staat het vertrek naar Bilbao op het programma waar je 1 nachtje verblijft. Het is aan te raden om op tijd aan te komen zodat je tijd hebt om het Guggenheimmuseum te bezichtigen.
Het hotel waar je verblijft is een elegant 5-sterren hotel, gevestigd in een prachtig historisch gebouw dat stijlvol gerenoveerd is. De ligging is gunstig voor zowel het oude gedeelte van Bilbao als het moderne gedeelte. De kamers zijn op en top verzorgd en er is een prachtige lobby en lounge bar.
’s Avonds laten we je genieten in een gastronomisch restaurant met 1 Michelin ster. Hier wordt de moderne Baskische keuken bereid. De gerechten zijn licht en verfijnd. Je proeft hier de harmonie tussen de wijnen en de gerechtjes.

Dag 7
Na het ontbijt is het programma ten einde.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een 4-sterren hotel in San Sebastian
 • Eén overnachting in een 4-sterren paleishotel in Pamplona
 • Twee overnachtingen in een wijnhuis/hotel in Rioja
 • Eén overnachting in een 5-sterren hotel in Bilbao
 • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
 • Eén pintxostour San Sebastian als lunch met drankjes
 • Eén diner inclusief wijn in een restaurant in San Sebastian (1 Michelin ster)
 • Eén diner in restaurant in Pamplona inclusief wijn
 • Bezoek met rondleiding en proeverij en lunch inclusief wijn in wijnhuis in Navarra
 • Eén diner bij wijnhuis/hotel in Rioja inclusief wijn
 • Bezoek met rondleiding en proeverij en lunch inclusief wijn bij wijnhuis in Rioja
 • Eén diner in restaurant in Bilbao inclusief wijn (1 Michelin ster)
De prijs voor deze zevendaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 1595,- per persoon. In de maanden juli en augustus geldt een toeslag van € 100,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie