Gastronomische wijnreis Languedoc Roussillon

Logeren in een 'oester'hotel

Deze bijzondere reis is een must voor de oesterliefhebber.
Je bent te gast bij een gepassioneerde oesterfamilie. Al 3 generaties lang kweekt deze familie oesters in het zuiden van Frankrijk, bij het Lac de Thau. Het is prachtig om te zien en te horen hoe ze het doen. En als je ze proeft… dan ben je verkocht!

Dag 1
Je overnacht tijdens deze reis op het landgoed van de oesterkweker in een lodge met een rieten dak, dit in samenhang met de natuur dat hier voor een deel uit beschermd moerasgebied bestaat. De lodges zijn royaal, uiterst comfortabel met een privé terras met uitzicht op de wijngaarden. Ze hebben een zithoekje, keukenhoekje, ronde badkuip en een inloopdouche. Naast de lodges is een hotel, spa, zwembad, oesterbar en gastronomisch restaurant. De uitstraling van het geheel is een combinatie van authentiek met moderne kunst en architectuur.
Je wordt in de middag verwacht en hebt alle tijd om het landgoed te verkennen en te relaxen. Wil je gebruik maken van de Spa, laat het dan bij reservering weten.
De eerste avond eet je – natuurlijk – oesters en mosselen in de hip uitziende oesterbar. Alles verser dan vers! En in combinatie met een glaasje Picpoul de Pinet geniet je hier volop!

Dag 2
Na het heerlijke ontbijt maak je met een gids een bootexcursie door de oesterkwekerij. Een belevenis waarbij je alles gaat leren over oesters!
In de middag bezoek je een prachtig wijndomein met wijngaarden, dennebossen en olijfbomen. Hier proef je een mooie Picpoul de Pinet.
Vanavond dineer je in het gastronomische restaurant waar volgens de traditionele keuken gekookt wordt, maar dan wel met een moderne twist. Je geniet van drie gangen met bijpassende wijnen.

Dag 3
Na het ontbijt zit de oesterreis erop en, heb je tijd, dan raden we je aan om naar het sfeervolle Pézenas te rijden. Een heel leuk plaatsje met een ongedwongen sfeer van artiesten en kunstenaars. Leuke kleine straatjes met winkels, kunstgalerieën, brocantes en natuurlijk leuke terrasjes en restaurantjes. Hoe leuk is het om je reis op deze manier af te ronden!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen bij een gepassioneerde oesterfamilie in een mooie lodge
  • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
  • Oesters, mosselen en Picpoul de Pinet in de oesterbar
  • Bootexcursie waarbij je alles leert over oesters
  • Bezoek aan een mooi wijndomein waar je alles leert over de witte wijn die zo bij oesters past
  • Traditionele keuken met moderne twist in een gastronomisch restaurant waar je geniet van een 3-gangen menu met bijpassende wijnen
De prijs van deze driedaagse oesterwijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode tussen de € 660,- en € 895,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie