Gastronomische reis Normandië

DELICATESSEN UIT NORMANDIË

De Normandiërs zijn er groot mee geworden: kaas, appels, cider, room, calvados, andouillettes, schaal- en schelpdieren… maar ook Foie Gras! Dat laatste wisten we niet en ontdekten we hier. Nadat we daar ook nog een heerlijke Calvados proefden aarzelden we geen moment en hebben we voor jullie dit arrangement samengesteld.
Je logeert in Pont Audemer, zo’n half uurtje rijden van Honfleur in een hotelletje (met 4 sterren) waar je direct verliefd op wordt. Sfeervol, rustig gelegen, zwembad in de tuin, een hartelijke ontvangst en een inspirerende keuken.

Dag 1
Als je aankomt bekruipt je al meteen dat plezierige gevoel en dat wordt alleen maar beter als je een van de 12 kamers binnenkomt. Vervolgens hebben we een tafeltje in het restaurant voor je gereserveerd en krijg je een aperitief, een heerlijk menu dat door de kok Jean-Marie voor je is samengesteld en een halve fles wijn per persoon. Na het menu serveren ze een kopje koffie en proef je drie Calvados met verschillende jaargangen. Aan jullie welke je nu het lekkerst vindt!

Dag 2
We raden je aan om de volgende dag naar de kust te gaan en in ieder geval de plaatsjes Deauville en Honfleur te bezoeken. Wij lunchten in de haven van Honfleur en genoten van een plateau de Fruits de Mer. Aan het eind van de dag verwelkomt Jean-Marie je in zijn keuken en demonstreert hij je een bijzondere bereidingswijze van Foie Gras. ‘s Avonds eet je lekker à la carte, een entree, hoofdgerecht en salade met kaas en een dessert in het sfeervolle restaurant.

Dag 3
De volgende ochtend na het ontbijt zit het er eigenlijk op maar als je wilt geven we je nog een adres mee voor een Calvadosdistilleerderij en/of een adres waar je de heerlijkste Foie Gras en andere (met name eend) producten kunt kopen.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een sfeervolle 2-persoonskamer
 • Elke ochtend een lekker ontbijt
 • Eén diner, samengesteld door Jean-Marie, inclusief aperitief, halve fles wijn
 • Proeverij 3 Calvados met verschillende jaargangen
 • Kookdemonstratie
 • Eén diner à la carte (exclusief drankjes)
De prijs van deze driedaagse culinaire reis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 395,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Bart

  Perfect geregeld !

 • Wil

  Zo ik heb even tijd om t schrijven over onze heerlijke reis naar Normandië, We hebben genoten van het heerlijk rustige Hotel in de mooie omgeving en het heerlijke eten iedere avond. En de workshop ganzenlever was heel leuk in de keuken een kijkje nemen en dan zien he ze de ganzenlever op verschillende manieren bakken.
  We kunnen terugkijken op een leuke en gezellige en zonnige dagen in Normandië. Jullie heel hartelijk bedankt voor het vele werk wat jullie er aan gehad hebben. Subliem geregeld en we zullen het zeker doorvertellen. Wat is Normandië mooi in deze tijd van het jaar, alles is groen en bloeit.
  Nogmaals onze dank en we komen graag nog eens een keer terug bij jullie bureau.

 • Christa

  We hebben erg genoten van deze reis naar Normandië. Het was een zeer fijn, gezellig hotelletje. Heel rustig gelegen. Een aanrader! Het eten was zeer lekker en wat in Frankrijk meestal niet de gewoonte is, was hier het ontbijt zeer uitgebreid: vers geperst fruitsap, croissants, crêpes, kaas, vleeswaren, zelfgemaakte confitures, granen, yoghurt, toastbrood, baguette enz…. En de chef en zijn vrouw als ook het personeel waren heel aardig. Het was een leuke ervaring om de bereiding van een foie gras te mogen meemaken in de keuken van de chef. Het ging er heel gemoedelijk aan toe.
  We zijn dus uiterst tevreden over jullie aanbod.