Gastronomische reis Madrid Segovia

Cultuur snuiven in Madrid en Segovia

Madrid bezoeken is Spanje zien, ruiken, horen, voelen en proeven. Het is een geweldige bestemming voor levensgenieters want in Madrid zijn een groot aantal goede restaurants – van authentiek tot uiterst verfijnd –, gastrobars, tapasbars en fantastische Foodhallen waar het bewijs geleverd wordt van de uitgebreide Madrileense eet- en drinkcultuur. Naast gastronomie geniet je in Madrid van cultuur zoals de bekende musea Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza maar ook raden we je het in neo-Moorse stijl gebouwde Matadero complex aan en het CaixaForum, een voormalige energiecentrale die omgebouwd is tot een centrum voor hedendaagse kunst.
Vanuit Madrid ben je met een uurtje in Segovia, één van de meest aantrekkelijke en nog niet te ontdekte steden van Spanje. Boordevol middeleeuwse straatjes, prachtige kathedraal, het unieke Romeinse aquaduct, het weelderige La Granja paleis en ten noorden van Segovia liggen de wijngaarden van Ribera del Duero en Rueda. We maken een mooie combi: twee nachten Madrid en één nacht Segovia; je wordt ondergedompeld in cultuur en gastronomie.

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht in een historisch pand in het hart van Madrid. Het interieur is modern en stijlvol met originele 19e eeuwse accenten. Er is een fijn dakterras met prachtig uitzicht over Madrid, een zwembad, leuke loungebar en restaurant.
Vanavond geniet je van een mooi diner in het centrum van de stad in de trendy en gezellige wijk Chueca, dichtbij de Gran Via. De chef wordt hier als een zwaargewicht beschouwd, een verrassend adres voor insiders en voor jou! Bij de gerechten worden ‘Vinos de Madrid’ geserveerd.

Dag 2
Na het ontbijt heb je volop tijd om cultuur te snuiven. ’s Avonds ontmoet je onze Madrileense tapaskenner bij uitstek in de wijk La Latina. Hij koestert een liefde voor authentiek Madrid en haar gastronomie. Hij is wijncriticus en als hobby leidt hij graag wijn- en foodliefhebbers door Madrid. Hij neemt je mee voor een wandeling langs de beste tapasbars en je proeft specialiteiten uit diverse regio’s met bijpassende wijnen. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en rijd je in ruim een uur naar Segovia. We raden je aan om met de RENFE, de hoge snelheidstrein te gaan. De tickets kun je online kopen en je bent er in 30 minuten. Je verblijft één nacht in een boetiekhotel in het hart van het middeleeuwse Segovia. Het is gevestigd in een voormalig klein Romaans klooster. De geschiedenis en traditie gaan hier samen met de rustige moderne architectuur. De kamers zijn smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Er is een spa, een binnenzwembad en de voormalige boomgaard is nu een prachtige tuin met brede terrassen en een prachtig uitzicht. Een heerlijk relaxte plek en een mooi contrast met Madrid.
Nadat je ingecheckt bent raden we je aan om het sfeervolle Segovia te gaan ontdekken. Het hotel ligt dichtbij het ‘Plaza Mayor’ met zijn wonderlijke kathedraal en het levendige plein met gezellige terrasjes en restaurants. Rondom het plein bevinden zich nog meer restaurants, winkels en traditionele en moderne bars.
Voor vanavond hebben we een restaurant geselecteerd op wandelafstand van je hotel. Het is één van de beste plaatsen om de authentieke Castillaanse keuken te proeven. De eigenaar van het restaurant runt twee van de allerbeste wijnhuizen in Ribera del Duero. Te ver om vandaag te bezoeken maar je krijgt de wijnen bij het diner te proeven. Je proeft frisse witte wijnen en krachtige rode wijnen met vol rood fruit die prachtig samengaan met de lokale hoofdgerechten die meestal bestaan uit geroosterd vlees.

Dag 4
Na het ontbijt check je uit en neem je de trein weer terug naar Madrid. Een dagje extra in Segovia kan natuurlijk ook.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een historisch pand in het hart van Madrid inclusief ontbijt
  • Mooi diner met bijpassende wijnen in restaurant in het centrum van de stad
  • Rondleiding met wijncriticus en foodliefhebber langs de beste tapasbars met proeverij van specialiteiten met bijpassende wijnen
  • Eén overnachting in een boetiekhotel in Segovia inclusief ontbijt
  • Regionaal diner in restaurant met authentieke Castillaanse keuken met bijpassende wijnen uit de Ribera del Duero

 

De prijs van deze vierdaagse gastronomische reis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 785,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie