Fietsreis Loire

FIETSEND DE LOIRE ONTDEKKEN

Fietsen in de Loire betekent niet alleen genieten van landschappen, dorpjes, steden en kastelen maar ook van de vele geuren en smaken van de regionale keuken en lokale wijnen.

Je logeert tijdens deze fietsreis op een bijzondere plek tussen Chinon en Saumur, in Fontevraud. Hier staat Frankrijks best bewaard gebleven en Europa’s grootste Middeleeuwse abdij. De abdij is imposant en bevat een schat aan bezienswaardigheden en het hotel ligt pal tegenover de ingang van de abdij. Je geniet van een warm welkom door de Nederlandse gastvrouw. Er zijn 23 kamers en suites, sfeervol en comfortabel ingericht. In het hele hotel tref je authentieke elementen aan: houten balken plafonds, mergelstenen muren, open haarden en leistenen daken, goed gecombineerd met modern comfort, een ruime lounge en een mooi restaurant. Buiten is een heerlijk zwembad om even te ontspannen.

Bij aankomst heb je alle tijd om je te settelen. ’s Avonds geniet je van een 3-gangendiner.

De volgende twee dagen staat er een fiets tot je beschikking die je op kunt halen in Distré (19 km, bezorgen is ook mogelijk tegen betaling) en hebben we een leuke route voor je. En op 3 tot 15 km afstand bevinden zich veel kastelen die de moeite waard zijn: Saumur, Chinon, Brézé, Montsoreau… je krijgt twee entrées om sommigen (naar keuze) te bezoeken en we maken een afspraak voor je bij een klein wijnhuis met een proeverij. De laatste avond sluit je af met een gastronomisch 3-gangen diner in het restaurant.

De ingrediënten:

  • Drie overnachtingen op een bijzondere plek
  • ’s Ochtends staat het ontbijtbuffet voor je klaar
  • Twee dagen fietshuur en prachtige fietstochten
  • 3-gangen diner, exclusief drankjes
  • 3-gangen gastronomisch diner, exclusief drankjes
  • Twee entrees voor kastelen
  • Bezoek aan wijnkelder met proeverij
  • Toeristisch informatiepakket
De prijs van deze vierdaagse fietsreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 515,- per persoon op basis van een gewone fiets en € 535,- per persoon op basis van een e-bike.

Het is mogelijk in een ruimere kamer te overnachten. De toeslag hiervoor bedraagt in de maanden mei t/m september € 20,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie