Fietsreis Loire

FIETSEND DE LOIRE ONTDEKKEN

Fietsen in de Loire betekent niet alleen genieten van landschappen, dorpjes, steden en kastelen maar ook van de vele geuren en smaken van de regionale keuken en lokale wijnen.
Je logeert tijdens deze fietsreis op een bijzondere plek tussen Chinon en Saumur, in Savigny-en-Véron. Hier hebben we een leuk overnachtingsadres met 4 comfortabele gastenkamers met privé sanitair. Er is een heerlijke tuin met terras om te relaxen. De gastvrouw en gastheer ontvangen je allerhartelijkst en zorgen ‘s ochtends voor een heerlijk ontbijt. Ze kennen de streek op hun duimpje en geven je graag tips.

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht en hebt alle tijd om je te settelen. Vanavond wordt er door de gastvrouw gekookt en geniet je van een aperitief, hoofdgerecht, plateau met kaasjes en een ‘homemade’ dessert. Ze hebben een wijnkaart zodat je zelf een keuze kunt maken voor de wijnen.

Dag 2 en 3
Op deze dagen staat er een e-bike voor je klaar en heb je de kans om heerlijk door de wijngaarden te toeren. Je krijgt beide dagen een picknick mee zodat je je heerlijk kunt nestelen tussen de wijnstokken of op de oever van de rivier de Loire of de Vienne.
Tijdens deze dagen heb je een afspraak bij een fantastisch familiewijndomein dat bekend staat om zijn mooie zuivere biologisch gecertificeerde rode Chinonwijn. De wijnboer vertelt je alles over zijn terroir. En we maken een afspraak bij een klein wijnhuis in de Bourgeuil. Het domein is mooi gelegen en op dit moment is de 7e generatie wijnmakers actief. Thierry en Christine ontvangen je hartelijk en vertellen graag over hun filosofie. Aansluitend laten ze je een aantal wijnen proeven.
Op de derde avond eet je weer lekker ‘thuis’ zodat je niet hoeft te rijden.

Dag 4
Na het ontbijt is het best lastig om afscheid te nemen. Mocht je op de terugweg ‘s ochtends nog een afspraak willen bij een wijnhuis in Vouvray die mooie witte wijnen maken, van droog tot zoet, dan kan dat zeker.

De ingrediënten:

  • Drie overnachtingen op een bijzondere plek
  • ’s Ochtends staat een lekker ontbijt voor je klaar
  • Twee dagen huur van een e-bike
  • Twee picknicks
  • Twee diners exclusief wijn
  • Bezoek aan wijndomein met mooie rode Chinonwijn met uitleg en proeverij
  • Bezoek aan klein wijnhuis in de Bourgeuil met uitleg en proeverij
De prijs van deze vierdaagse fietsreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt , afhankelijk van het type kamer dat beschikbaar is, tussen de € 375,- en € 450,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie