Fietsreis Bordeaux

DOOR WIJNGAARDEN EN BOSSEN FIETSEND NAAR DE ATLANTISCHE OCEAAN

Fietsen in de Bordeauxstreek is een zinnenprikkelende ervaring! Het is een combinatie van fietsen en lekker eten en je overnacht in diverse sfeervolle hotelletjes of chambres d’hôtes.
Je begint je rondreis in  het wijngebied Entre-deux-Mers, vervolgens ontdek je Sauternes en dan het Parc Régional des Landes de Gascogne waarbij je in het kustgebied bent met als eindpunt ‘Le Bassin d’Arcachon’. Een veelzijdige tocht via fietspaden en kleine weggetjes zonder al te veel hoogteverschillen.

Wist je dat Bordeaux niet alleen met eigen vervoer maar ook per trein prima en heel gemakkelijk te bereiken is? De treinverbinding vanuit Nederland is supersnel en heel aangenaam! Vraag ons naar de informatie over de treinreis, we vertellen het je graag! En de transfer van en naar het treinstation is inbegrepen!

Dag 1
Op de eerste dag word je in de loop van de middag op je eerste overnachtingsadres – afhankelijk van de beschikbaarheid – in Rions of Cadillac verwacht. De eigenaar heet je hartelijk welkom en na het settelen in je kamer ontvang je de routeinformatie, kaarten et cetera en kun je je voorbereiden op de route voor de komende dagen.
’s Avonds wordt het diner op het Château geserveerd of in een restaurant in de buurt.

Dag 2
Na het ontbijt begint je fietstocht van zo’n 35 km en rijd je door de wijngaarden van de Premières Côtes de Bordeaux naar Saint-Macaire. Je geniet van het geweldige uitzicht op de Garonne en je kunt het centrum van de Middeleeuwse stad Saint-Macaire bezoeken. De tocht voert je langs de Bastide de Cadillac en het château, Château Malromé (Henri de Toulouse-Mauriac) en Domaine de Malagar.
Vanavond overnacht je in een 3-sterren hotel in het centrum van Saint-Macaire. Het diner wordt in het hotel of een restaurant geserveerd.

Dag 3
Je vertrekt uit Saint-Macaire en rijdt via de linkeroever van de Garonne via kronkelige weggetjes door de befaamde wijngaarden van de Sauterneswijnen met als kroonjuweel Château Yquem. Je rijdt via Budos, Leogats en Mouaillan  en vervolgens kom je bij het Parc Naturel Régional des Landes de Gascogne. Je overnacht en dineert vanavond, afhankelijk van de beschikbaarheid, in Origne. De route van vandaag is 50 km.

Dag 4
Na het ontbijt rijd je via kleine bosweggetjes een afwisselende route richting het westen, door de dennenbossen die zo kenmerkend zijn voor deze streek. De route van vandaag is ± 30 km. We raden je aan om een stop te maken bij de Lagunes du Gat-Mort en ga tussen de middag met een lekkere picknick aan het meer genieten van de rust en de omgeving. De route voert je verder over heidevelden en door pijnboombossen richting Le Barp waar je ontvangen wordt in een 2-sterrenhotel in het plaatsje zelf. Het diner is vanavond niet inbegrepen maar bij het overnachtingsadres is een restaurant waar de kaart gebaseerd is op eend en streekproducten, dus je kunt het zelf bepalen en als het weer het toelaat zit je lekker op het overdekte terras.

Dag 5
Deze begint na het ontbijt met een lichte start van de route als een soort van warming-up tot aan Mios, waarna de route een kleine weg door de pijnboombossen volgt die heel ongemerkt stijgt… de route leidt je naar Teich, ook wel het maritieme venster van het Parc Naturel Régional genoemd. Hier is een ornithologisch park. Een prachtig stuk natuur waar je zeker even de tijd voor moet nemen. Vervolgens kom je bij het Bassin d’Arcachon in Gujan-Mestras, dat bekend is vanwege de oesterteelt. Daarna rijd je door naar Arcachon of je kiest voor de route door het bos richting de Atlantische kust om La Dune du Pyla te aanschouwen: het hoogste duin van Europa. Je fietst vandaag 45 km. Vervolgens rijd je naar het centrum van Arcachon waar je verwacht wordt in een 3-sterrenhotel. Deze laatste avond breng je heerlijk aan de kust door.

Dag 6
Het is tijd om afscheid te nemen. Als je fietsen gehuurd hebt kun je deze hier achterlaten. Na het ontbijt ga je met de trein naar Bordeaux (€ 12,- per persoon) en word je vanaf het station in Bordeaux per taxi weer teruggebracht naar het eerste adres waar je auto staat.
Maar als je wilt kun je de fietsreis ook verlengen waarbij je nog twee dagen extra in de omgeving van de kust fietst. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De ingrediënten:

  • Vijf overnachtingen op diverse sfeervolle adresjes
  • ’s Ochtends geniet je van het ontbijt
  • Drie avonden wordt het diner geserveerd exclusief drankjes
  • Transfer
  • Bagagetransport
  • Roadbook

 

Optioneel:

  • Fietshuur € 110,- per persoon
  • E-bike € 210,- per persoon
  • Treinreis naar Bordeaux op de laatste dag
De prijs van deze zesdaagse fietsreis is op basis van een 2-persoons kamer en bedraagt € 850,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie