Culinaire wijnrondreis Moezel, Rheingau en Pfalz

Luxe culinaire reis door de wijngebieden Moezel Rheingau en Pfalz

Tijdens deze zesdaagse luxe culinaire wijnrondreis bezoek je drie vooraanstaande wijngebieden in Duitsland: de Moezel, Rheingau en Pfalz en logeer je in luxe hotels. Je start in de Moezel en dat is misschien wel een van de meest romantische wijngebieden. Dan verruil je de Moezel voor een van de meest indrukwekkende cultuurhistorische delen van Duitsland de Rheingau, waar al in de 18e eeuw wijn werd gemaakt en vervolgens door naar het paradijs: de Pfalz, het gebied dat ook wel het Toscane van Duitsland genoemd wordt. Je proeft de diversiteit tussen de streken qua sfeer en qua wijn.

Dag 1
Op de aankomstdag word je in de middag verwacht in een romantisch 4-sterren hotel dat in een voormalig wijnhuis gevestigd is. Het hotel ligt in Mülheim en is volledig gerenoveerd. De kamers zijn smaakvol ingericht en er is een prachtige gewelven wijnkelder, een bistro, bar en restaurant en – voor de liefhebbers van sigaren, cognac en whisky – een Davidofflounge! Alles draait om het welbehagen van de gasten dus er is ook een ‘vinotherapie’, een kleine spa met producten van het merk Caudalie dat gebruik maakt van de goede stoffen als polyfenolen uit de druiven. ’s Avonds wordt er een prachtig 4-gangen diner geserveerd in het restaurant van het hotel met bijpassende wijnen.

Dag 2
Wat is het toch lekker: ontbijten met een glaasje Sekt en daarna genieten van een ontspannen rugmassage met warme druivenpittenolie. Verder hebben we een bezoek ingepland bij een top wijnboer die je mooie wijnen laat proeven en je alles zal uitleggen over de aroma’s, het terroir en de wijnbouw op de hellingen. Vanavond kun je lopend het dorp in om rond te kijken en ergens te eten.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en rijd je op je gemak naar de Rheingau. Je wordt in de middag verwelkomd in dit stijlvolle hotel in Geisenheim. Het hotel ligt tussen de wijngaarden en is een oase van rust en genieten. Het is een combinatie van traditie en moderniteit. Er zijn 2 restaurants waar regionale specialiteiten worden bereid en er is een terras, lounge/bar en parkeerplaats. De kamers zijn uiterst stijl- en smaakvol ingericht met hoogwaardige materialen. Settel je heerlijk en vanavond geniet je van een 3-gangen menu met mooie regionale specialiteiten en wijnen.

Dag 4
Na een goed ontbijt kan de wandeling door de wijngaarden beginnen. Doe wel goede schoenen aan! De kundige gids vertelt je alles over de bodemsoorten, druiven, terroir en klimaat. In twee uurtjes wordt het wijngebied Rheingau je veel duidelijker en geniet je met een glas wijn van het prachtige uitzicht. In de namiddag bezoek je een familie wijnhuis waar vader, moeder en zoon werkzaam zijn. Ze hebben zo’n 13 hectare wijngaard en behoren tot de VDP (‘Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter’). Na een gedetailleerde uitleg proef je samen hun mooie kwaliteitswijn.
Aan jou de keuze of je vanavond in een van de restaurants bij je overnachtingsadres wilt eten, of ergens in het dorp.

Dag 5
Na het uitgebreide ontbijt verruil je de Rheingau voor de Pfalz. Je wordt in de middag verwacht in het hotel in Oberottenbach. Een fraai hotel in een historisch gebouw, dat diverse functies heeft gehad. Dit vind je terug in het interieur en prachtige tuin. Het is een kleinschalig adres met mooi verzorgde kamers, in stijl ingericht. Het hotel heeft een gastronomisch restaurant, een wijnbistro en een wijnkelder met prachtige wijnen uit wijngebieden van de hele wereld.
In de namiddag hebben we een afspraak voor je gemaakt bij een wijnhuis die mooie representatieve Pfalz wijnen maakt. Je krijgt een goede uitleg over de Pfalz en proeft een mooie reeks wijnen.
In het gastronomische restaurant wordt je hartelijk ontvangen en staat een tafel voor je klaar om deze reis af te sluiten. Er wordt hier creatief verfijnd gekookt veelal met lokale producten. Ze serveren een mooi 4-gangen diner met harmoniërende wijnen.

Dag 6
Nog even lekker ontbijten en dan is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtige deel van Duitsland.

De ingrediënten

  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt in een super romantisch 4-sterren hotel in de Moezel
  • Rug-harmonie-massage
  • Prachtig 4-gangen diner met bijpassende wijnen
  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt in een stijlvol hotel in de Rheingau
  • Regionaal 3-gangen menu met begeleidende wijnen
  • Wijnbergwandeling met gids inclusief een glas wijn
  • Bezoek aan familie wijnhuis met uitleg en proeverij
  • Eén overnachting inclusief ontbijt in een fraai hotel in de Pfalz
  • Bezoek aan wijndomein met mooie representatieve Pfalz wijnen, uitleg en proeverij
  • Gastronomisch 4-gangen diner met harmoniërende wijnen

 

De prijs van deze zesdaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 1375,- per persoon.
De reis is te reserveren met aankomst op zondag en vertrek op vrijdag.

 

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie