TWENTE SMAAKT NAAR MEER

Twentenaren weten al lang dat ze in een heerlijk stukje Nederland leven. Maar nog lang niet alle Nederlanders weten dit.
Twente heeft een schitterende, afwisselende natuur met landgoederen, weilanden, heuvels, bossen en het rijke coulissenlandschap.
In heel Twente vind je boeren die met hart en ziel de prachtigste en lekkerste producten maken. Dus fijnproevers, laat je culinair en vineus verrassen en geniet hier van bijzondere seizoen streekgerechten.

Dag 1
Op de dag van aankomst (vrijdag) rijd je naar het hotel in Delden waar we een kamer voor je gereserveerd hebben. Het hotel ligt op het landgoed Twickel en 5 minuutjes van het centrum van het gezellige Delden. De kamers zijn goed verzorgd ingericht en beschikken allemaal over privé sanitair, wifien het merendeel over een balkon of terras.
Vanwege de ligging op het landgoed krijg je van ons een wandelroute mee die je langs prachtige Twickelboerderijen leidt. De wandeling duurt zo’n 1,5 uur.
Vanavond geniet je van een smaakvol driegangen diner met wijnarrangement in het restaurant van je overnachtingsadres.

Dag 2
De volgende ochtend is het eerst even goed ontbijten en mocht het de eerste zaterdag van de maand zijn dan raden we je aan om naar de streekmarkt in Delden te gaan. Een kleinschalige markt waar je bijzondere producenten uit de regio ontmoet. Ze laten je met plezier hun (h)eerlijke producten proeven en je kunt ze ter plaatse kopen. Deze streekmarkt wordt ook wel de mooiste boerenmarkt van Oost-Nederland genoemd.
In de middag heb je een afspraak met het wijnhuis Hof van Twente. Wijn in Twente, dat kan toch helemaal niet? Het kan dus wel, en goed ook, dat laten Roelof en Ilse je vanmiddag zien en proeven.
‘s Avonds dineer je in het restaurant van het hotel en de chef verwent je met een culinair 4-gangendiner met bijpassend wijnarrangement.

Dag 3
De volgende ochtend, na het ontbijt, zit het erop maar heb je nog tijd? Maak dan op de terugweg een stop in het kunstzinnige Diepenheim, het centrum van beeldende kunst dat bekend staat om zijn kastelen en havezaten met prachtige tuinen.

De ingrediënten:

 • Je brengt twee nachten door in een mooi 4-sterrenhotel
 • Elke ochtend een goed en uitgebreid ontbijtbuffet
 • Vrijdagmiddag mooie wandelroute over landgoed Twickel
 • Vrijdagavond 3-gangendiner op een mooie Twentse locatie inclusief wijn
 • Rondleiding en proeverij bij Wijngaard “Hof van Twente”
 • Ter afsluiting een mooi 4-gangen wijn/spijsdiner met bijpassend wijnarrangement

 

Niet inbegrepen:

 • Toeristenbelasting
De prijs van deze driedaagse culinaire wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 310,- per persoon. Ter plaatse wordt toeristenbelasting verlangd.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Hans en Anneke

  Heerlijke dagen in Twente gehad! Wist niet dat NL dit ook te bieden had..

  Geslapen en heerlijk gegeten op een mooi landgoed! Mooie Nederlandse wijnen mogen proeven, gewandeld, gefietst en een erg leuke steekmarkt bezocht..

  Genoten!!!

 • Liza en Gerdien

  Wederom bedankt voor een fantastische culinaire wijnreis. We hebben ontzettend genoten van het heerlijke eten, de mooie fietstocht en verrassende Nederlandse wijnproeverij!

  We genieten nu nog van een laatste drankje bij het door jullie getipte restaurant. We hopen volgende jaar weer bij jullie te kunnen boeken.

 • Tonnie & Harm

  we zijn weer terug van een heerlijk en onvergetelijk weekend Twente.
  We hebben erg genoten.
  Alles was goed georganiseerd en verrasend!
  Het weer was ook prachtig, zelfs soms te warm(om te wandelen)
  Nogmaals bedankt.

 • Jacco

  Het was een fantastisch weekend. De lunch bij de watermolen was een goed adres.
  We konden zelfs buiten op het terras de lunch gebruiken.
  In Twente zijn overal wandelpaden uitgezet en je kunt zelf kiezen hoeveel kilometer je wilt lopen. Het is
  zelfs mogelijk deze paden te combineren. Daarnaast is zeker het uitgezette wandelpad op Twickel een
  aanrader. Wat een afwisselend landschap! Heel mooi landgoed….
  Wij hebben zelf het arrangement uitgebreid door een overnachting te regelen in Borne.
  Het was een geslaagd weekend!
  Dank voor jullie leuke reis en verzorgde accommodaties…