Culinaire wijnreis Noord-Holland

Zon, zee, strand en ... wijn!

Wist je dat er in Noord-Holland meer dan 15 wijngaarden zijn? Niet dat men in grote getale naar Noord-Holland komt voor de wijn maar wij vonden het wel een reden om een wijnreis hier naar toe te maken. Naast wijngaarden vind je hier hoge duinen, strand, zee, bossen, heide en leuke gezellige plaatsjes. Dus neem je fiets mee of laat het ons weten als je een fiets of e-bike wilt huren, dan ontdek je dit stukje Noord-Holland op z’n mooist !

Dag 1
Onze uitvalsbasis is een sfeervol boetiekhotel aan de rand van de duinen in Schoorl, een geweldige plek! Veel ruimte, veel groen, heerlijk terras en binnen goed ingerichte kamers met een mix van hedendaags design, natuurlijke materialen en een vleugje vintage.
Slechts 5 minuten lopen van het hotel is een bistro restaurant met een zonnig terras en een ruime lounge. Hier geniet je van een mooi 4-gangen seizoensmenu met bijpassende wijn.

Dag 2
’s Ochtends staat er in de gezellige woonkeuken een goed ontbijt klaar met verse lokale producten.
Vandaag hebben we een afspraak voor je bij een van de bijzondere wijngaarden in de buurt. Het leuke van deze ontmoeting is dat je kennis maakt met de wijnmaker en hij je alles vertelt over zijn manier van wijn maken en natuurlijk proef je de wijnen. (Mocht je er meer willen bezoeken dan kunnen we hiervoor zorgen.)
Daarna is het leuk om naar de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld te rijden: de ‘Broekerveiling’ om de lokale specialiteit te lunchen: Broodje Langedijk met zuurkool en rookworst. In de middag ben je vrij om bijvoorbeeld lekker door de duinen te lopen of naar zee te gaan.
Voor vanavond hebben we een tafel gereserveerd in een restaurant in het kunstenaarsdorp Bergen. Je kunt er goed op de (huur)fiets heen gaan en dan zie je direct waarom het zo genoemd wordt: lommerrijke lanen, het gefilterde licht dat door de bomen schijnt, de Rüinekerk, de unieke ligging tussen bos en zee en de sfeervolle terrassen en restaurants. De chef werkt met natuurlijke producten en kookt creatief. Hij bereidt een bijzonder 4-gangen menu met bijpassende wijn.

Dag 3
Na het ontbijt is het programma ten einde maar je hebt nog alle tijd om van deze veelzijdige omgeving te genieten!

  • Twee overnachtingen in een sfeervol boetiekhotel in Schoorl
  • Elke ochtend een goed ontbijt in de gezellige woonkeuken
  • Mooi 4-gangen seizoensmenu met bijpassende wijn in een bistro restaurant met zonnig terras
  • Afspraak bij een bijzonder wijngaard in de buurt met uitleg en proeverij
  • Bijzonder 4-gangen menu met bijpassende wijnen

 

De prijs van deze driedaagse culinaire wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 345,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie