Culinaire wijnreis Marseille en Provence

Combineer Marseille met het wijngebied Cassis

Marseille, c’est pour le plaisir! Deze Zuid-Franse kuststad is tegenwoordig een super aantrekkelijke stad waar je niet uitgekeken raakt. En van Marseille rijd je door een prachtig natuurgebied met rotsachtige baaien en calanques naar het pittoreske havenstadje Cassis.

Dag 1
Je slaapt in een kleinschalig Bed & Breakfast adresje met maar 3 kamers, slechts 270 m van de oude haven van Marseille. Je geniet van het leuke binnenplaatsje en de eigenaresse verzorgt ’s ochtends een smaakvol ontbijt.
Marseille verkennen begint natuurlijk met een pastis de Marseille. Hiervan bestaan vele soorten, ‘La Maison de Pastis’ heeft er ongeveer 75 om te ontdekken. Je zult snel merken dat de grote commerciële merken minder geliefd zijn dan in Nederland…
‘s Avonds eet je voortreffelijk in een restaurant dat hoort bij het MuCEM, het nieuwste museum van Marseille, gebouwd op het oude havenhoofd J4. Het museum van de Europese en Mediterrane beschavingen is eigenlijk veel meer dan een museum, het is een cultureel centrum, gevestigd in een pracht mooi gebouw. Heel fotogeniek met een geweldig dakterras en een fantastisch restaurant met prachtig uitzicht. We reserveren hier een tafeltje voor je en de kok verwent je met amuses, een entree, hoofdgerecht en nagerecht en nog veel kleine lekkere zoetigheden. Omdat het menu nooit van tevoren bekend is zoek je ter plaatse je ‘eigen’ wijn uit.

Dag 2
Na het ontbijt heb je een afspraak met een local om op originele wijze Marseille te ontdekken. Je begint met een bezoek aan de vismarkt bij de oude haven, daarna de markt met groenten en kruiden en de wijnwinkel. Overal wordt iets gekocht door onze local die je straks meeneemt naar zijn appartement en samen ga je Provençaalse specialiteiten maken als Bourride, Aioli, Tapenade, Pistou en Bouillabaisse. Een unieke beleving! Hij vertelt tijdens de lunch graag over zijn culinaire achtergrond. Na de koffie wandelt hij mee terug naar de winkelstraat Canebière. Nu heb je nog even tijd om door de stad te lopen en te genieten van de rijkdom aan kleuren, geuren en smaken. Voor chic, hip of modern shoppen is er een groot winkelwalhalla “Les Docks”, winkels gevestigd in oude pakhuizen aan de haven. Trendy winkels plus veel leuke horeca.

Dag 3
Na het ontbijt rijd je via een prachtige route naar Cassis waar je in de middag een afspraak hebt bij het oudste wijnhuis van Cassis! Hier wordt biodynamisch gewerkt en ook door de terrasvormige ligging van de wijngaarden wordt hier een unieke wijn gemaakt. Na de rondleiding proef je vijf mooie wijnen.
Na dit bezoek word je op je overnachtingsadres verwacht. Het is een bijzonder adres met 4 luxueuze suites. Het geheel is zo smaakvol verzorgd, aan alles is gedacht. De eigenaresse is interieurarchitect en dat zie je duidelijk. De suites zijn ruim en zeer comfortabel met privé terras, Nespresso en wifi. Buiten is een prachtige tuin met lavendel, rozemarijn, sinaasappelbomen, olijfbomen, vijgenbomen, pruimenbomen en biologische groenten. Het zwembad met bijbehorend terras met ligstoelen nodigen je uit om heerlijk te relaxen.
Voor vanavond hebben we een tafel gereserveerd in een restaurant, verscholen in de schattige binnenstraatjes in Cassis waar de locals ook eten. Vis is de specialiteit en verser dan hier krijg je het niet. Er wordt een mooi menu geserveerd met natuurlijk een fles Cassis.

Dag 4
Eerst even uitgebreid ontbijten en dan is het tijd om afscheid te nemen van deze heerlijke omgeving. Maar een nachtje bijboeken kan natuurlijk altijd!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een klein B&B adresje midden in het oude centrum inclusief ontbijt
  • Diner in moderne bistro van het MuCEM
  • Wandeling met gids van marktjes naar winkels, samen de heerlijkste Provençaalse specialiteiten bereiden en aansluitend lunch
  • Bezoek aan het oudste wijnhuis van Cassis met rondleiding, uitleg en proeverij van vijf mooie wijnen
  • Eén overnachting op een bijzonder adres in Cassis inclusief ontbijt
  • Mooi menu met een halve fles Cassis per persoon in een restaurant gespecialiseerd in vis

 

De prijs van deze vierdaagse culinaire wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode en het type kamer, tussen de € 750,- en € 795,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie