Culinaire wijnreis Lyon Rhone

Lyon en de Noordelijke Rhône

Waar je ook kijkt, waar je ook loopt, in Lyon zie je overal restaurants. Klein en groot, authentiek en modern. Lyon is niet voor niets de hoofdstad van de gastronomie! Daarnaast staat het historische centrum van Lyon op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het kent prachtige paleizen, pleinen, traboules (de typerende passages), kleine straatjes met leuke winkels en de bekendste bezienswaardigheid: de Saint Jean kathedraal.
Lyon is prima te combineren met het Noordelijke Rhône wijngebied, één van de oudste wijngebieden van Frankrijk. De druif Syrah vormt de basis voor de mooie rode Côtes du Rhône wijnen en de Crus als Côte Rôtie, Saint Joseph, Crozes Hermitage en Hermitage, en de viognier druif voor de witte wijn als Condrieu en een mix van Rousanne en Marsanne voor de witte wijnen uit Saint Joseph en Crozes Hermitage.

Dag 1
Je logeert twee nachten in een sfeervol 4-sterren hotel, ideaal gelegen in het centrum van Lyon. de kamers zijn plezierig, modern en van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft een wellness, sauna en een leuke bar/restaurant op het dak met een geweldig uitzicht over Lyon.
Vanavond eet je in een ‘fenomeen’ van Lyon. Hier heeft elke foodie uit Lyon wel gegeten. Mooi uit de jaren 1900 daterende bistro. Je waant je in de “Belle Époque”. Hier wordt vers gekookt, “la vrai cuisine Française” op z’n best! Je geniet van een 4-gangen diner inclusief wijn.

Dag 2
Je begint de dag met een lekker ontbijt en dan ga je met een ‘local’ de historische binnenstad ontdekken via een 4 uur durende rondwandeling met een gezelschap van maximaal 12 personen. Je gaat langs de traboules en ontdekt via ongeveer 6 stops diverse gastronomische verrassingen bij gepassioneerde ambachtslieden.
En dan is de dag verder aan jou! Ga je lekker shoppen, Vieux Lyon bekijken of het museum ‘Musée des Confluences’, een spraakmakend gebouw waar de oorsprong van het heelal en de ontwikkeling van de mensheid en culturen wordt geïllustreerd.
Voor ‘s avonds hebben we een neo-bistro in gedachten. de chef-kok/eigenaar werkt ambachtelijk, op basis van verse producten uit de buurt. Zowel in de keuken als bij de wijnen zoekt hij naar terroir. Wij waren verrast door de moderne interpretatie van de bijzondere smaakvolle gerechten. Er wordt een 4-gangen “Menu du Chef” geserveerd met bijpassende wijn.

Dag 3
Ook vanochtend geniet je van het ontbijt en dan vertrek je naar het Noordelijke Rhône wijngebied. In de middag heb je een afspraak bij een bijzonder wijnhuis. Het wijnhuis bestaat al sinds 1808 en in 1990 hebben ze de koers gewijzigd en zijn ze compleet biodynamisch geworden. Dat is zo succesvol dat ze tot één van de beste wijnhuizen behoren. Hun filosofie ‘respect voor de natuur, het terroir en voor de mens’ proef je hier zeker terug.
Daarna rijd je door naar het hotel in het oude centrum van Tournon. Een bijzondere plek! Het hotel bevindt zich in een historisch monument uit de 17e eeuw. In het hotel vind je een combinatie van authentiek en modern. Er zijn diverse type kamers en suites, allemaal met eigen karakter en zeer sfeervol. Het hotel heeft een bar, terras en een verrassende tuin met prachtig uitzicht op de wijngaarden van Hermitage.
Vanavond eet je in een leuk restaurant op loopafstand van het hotel. Hier wordt gekookt met voornamelijk lokale producten van het seizoen. De gedachte van de kok is dat je alleen maar een mooi gerecht kunt creëren als de basisproducten goed zijn. daarom selecteren ze met zorg hun leveranciers. Je geniet van een mooi 4-gangen menu met bijpassende wijn.

Dag 4
Nog even ontbijten en dan is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtige wijngebied.

  • Twee overnachtingen in een 4-sterren hotel in het centrum van Lyon inclusief ontbijt
  • 4-gangen diner inclusief wijn in een fenomeen van Lyon
  • Wandeling met gids door de historische binnenstad met 6 stops bij diverse gastronomische verrassingen
  • 4-gangen diner met bijpassende wijn in een neo-bistro
  • Bezoek aan een bijzonder biodynamisch wijnhuis met rondleiding, uitleg en proeverij
  • Eén overnachting in een hotel in een historisch moment uit de 17e eeuw inclusief ontbijt
  • Mooi 4-gangen diner met bijpassende wijn in een leuk restaurant

 

De prijs van deze vierdaagse culinaire wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode en het type kamer, vanaf € 750,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie