Culinaire wijnreis Bordeaux

Bordeaux en Grand Cru Château Giscours

Bordeaux is voor veel mensen, na Parijs, de mooiste stad van Frankrijk. En daar hebben ze wel een beetje gelijk in. Er is zoveel te zien en zoveel te doen; zulke mooie winkels, fijne restaurants en overal wijn want Bordeaux en wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom overnacht je eerst twee nachtjes in Bordeaux zelf en vervolgens logeer je één nacht in een Grand Cru Classé: Château Giscours.

Dag 1
Je logeert in een 3-sterren boutique hotel in het centrum van Bordeaux, tussen het Place des Grands Hommes, de allées de Tourny en la Place Gambetta. De 16 kamers zijn modern ingericht. ’s Ochtends staat er een ontbijtbuffetje voor je klaar. Parkeren kun je bij het hotel (€ 13,- per nacht). Geef het wel bij reservering door.
Vanavond eet je in een bijzonder sfeervol restaurant met een kok die alleen maar verse producten gebruikt van hoge kwaliteit en heel creatief en innovatief kookt. Er wordt een 5 gangen menu met bijpassende wijn geserveerd.

Dag 2
Net uit je bed geniet je van een mooi ontbijt dat elke dag anders kan zijn, afhankelijk van het seizoen. Ga heerlijk shoppen en bekijk de highlights van Bordeaux maar loop niet te veel want ’s middags maak je een wandeling met een Engels sprekende gids (groepje van 6 à 12 personen) met natuurlijk als thema wijn. Het wijnmuseum, de wijk Chartrons (van origine de wijnhandelaarswijk), oude kelders bezoeken, wijnproeven en veel horen over de wijnen van Bordeaux.
Vanavond wacht er een tafel op je in een heerlijke bistro waar met authentieke producten gekookt wordt en traditionele gerechten op innovatieve wijze bereid. Je kiest 3 gangen uit het menu en er wordt een heerlijke fles wijn bij geserveerd.

Dag 3
Allereerst een lekker ontbijtje en we raden je aan om het spectaculaire Cité du Vin te bezoeken. Dit hightech complex dat eruit ziet als een gigantische wijnkaraf is een must-see!
In de middag word je bij Château Giscours verwacht. Het Château is in handen van de Nederlandse familie Albada Jelgersma. In 1995 koos Eric Albada Jelgersma op rigoureuze wijze voor kwaliteitsverbetering en dat heeft zijn vruchten afgeworpen want het Château, samen met Château du Tertre, behoren bij de top. Sinds 2018 zetten Dennis, Derk en Valerie Albada Jelgersma deze koers voort.
Château Giscours is een rustiek Château en ademt een gemoedelijke sfeer uit. Er zijn maar 3 kamers die zich in de voormalige écurie bevinden. Deze zijn uitermate sfeervol en landelijk. Het is een bijzondere ervaring om hier te logeren! Overdag is er veel reuring maar als alle werknemers naar huis zijn is er een ongekende rust en is het een groot genot om met een glaasje nog even in de wijngaarden te zitten.
Je start met een rondleiding, interessante uitleg over hun filosofie en een proeverij van hun wijnen.
Voor vanavond hebben we een tafel gereserveerd in een gastronomisch restaurant waar je 8 mooie verfijnde gerechtjes gaat proeven. De wijn kies je er zelf bij.

Dag 4
Na het ontbijt neem je afscheid van dit unieke adresje.

De ingrediënten:

  • Twee nachten in een 2-persoonskamer hartje centrum van Bordeaux inclusief ontbijt
  • 5 gangen diner inclusief wijn bij een innovatieve en creatieve kok
  • Wijnwandeling Bordeaux
  • Mooi diner in een echte ‘bistrot’, prachtig gelegen op het Place de la Bourse
  • Eén overnachting in Château Giscours inclusief ontbijt
  • Rondleiding, uitleg en proeverij bij Château Giscours
  • Diner bij gastronomisch restaurant met 8 mooie verfijnde gerechtjes exclusief wijn

 

De prijs van deze vierdaagse culinaire wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode, vanaf € 875,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie