Culinaire wijnreis Sevilla en Jerez

Sevilla & Sherry

Sherry staat voor temperamentvolle wijn uit de gouden driehoek in het zuidwesten van Spanje. De streek concentreert zich rond de drie steden Sanlucar de Barrameda, Jerez de la Frontera en Puerto de Santa Maria. Er worden 7 stijlen sherry’s gemaakt en elke sherry heeft een heel eigen karakter en elk karakter speelt aan tafel een eigen rol. Naast sherry is dit de streek van zon, flamenco, paarden, tapas, olijven en natuurlijk de stad Sevilla, dat misschien wel een van de mooiste steden van Spanje is.

Dag 1
Je start deze reis in Sevilla, een prachtige stad van romantiek, van lange nachten, van flamenco, van temperament, van tapas eten, van heerlijk terrassen, van passie en van cultuur. Zodra je aankomt drop je je bagage in het hotel dat in het historische centrum van Sevilla gelegen is, op korte loopafstand van de Giralda en de wijk Santa Cruz. Sommige kamers kijken uit op de kerk Santa María La Blanca. De kamers zijn voorzien van airconditioning en er is gratis wifi.
‘s Avonds geniet je van het diner in een sfeervol restaurant. Hier wordt voor het diner een mooie selectie tapas geserveerd met bij elk gerechtje een glas sherry. Dit zijn niet de sherry’s die je in Nederland veel tegenkomt maar mooie sherrywijnen die uitstekend matchen met de gerechtjes. Je krijgt steeds een uitleg over de smaakcombinatie.

Dag 2
De volgende ochtend word je, nadat je heerlijk ontbeten hebt, opgehaald door Jaime en neemt hij je mee voor een exclusieve wandeling door de stad en kom je door straatjes en steegjes waar je anders niet zou komen. Hij geeft graag tips voor een smakelijke lunch. ‘s Middags heb je alle tijd om zelf rond te dwalen flaneren of te relaxen. In de avond dineer je in één van Sevilla’s beste en bij foodies meest geliefde restaurant in de buurt van je hotel met bijpassende Spaanse tafelwijnen. En vraag Jaime ’s ochtends nog even waar je na het diner het beste nog even heen kunt gaan… een actuelere tip kan bijna niet!

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en vertrek je naar Jerez de la Frontera in het hart van de Sherry-wijnregio. In de ochtend heb je een rondleiding en proeverij en aansluitend een lichte tapaslunch bij een top sherryhuis. De Sherry’s hier zijn het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste wijnen die in de ‘solera’ een mooi rijpingsproces hebben ondergaan. Je proeft een mooie selectie wijnen en ook andere afgeleide producten als brandy en sherry-azijn.
Na het bezoek ben je vrij ergens te gaan lunchen en ‘s middags rijd je naar een tot een sfeervol hotel omgetoverd stadspaleis. Het imposante pand was ooit eigendom van een belangrijke sherryhandelaar. Het is nu een stijlvol gedecoreerd hotel met een combinatie van modern en antiek. De kamers zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Je hebt volop de tijd om Jerez op eigen gelegenheid te verkennen. Denk aan de sfeervolle straatjes van de oude stad maar ook aan het grootse van origine Moorse Alcazar. In de avond word je verwacht voor een diner in een uitstekend en sfeervol restaurant. Hier worden mooie Andalusische gerechten bereid volgens de beste tradities.

Dag 4
Na het ontbijt check je uit en rijd je in 20 minuutjes naar Sanlucar de Barrameda. Dit is een kleiner wijnstadje met enkele goede bodega’s. We hebben een afspraak met een van de beste bodega’s van de streek die geroemd wordt om de Manzanilla. Na de rondleiding proef je 6 diverse wijnen met een paar tapas. Daarna rijd je voor de lunch naar ons favoriete restaurant met uitzicht op zee,  direct aan het strand gelegen.
Na de lunch rijd je terug naar Sevilla voor je terugvlucht.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een stijlvol 4-sterrenhotel op basis van een 2-persoonskamer
 • Een overnachting in een sfeervol stadspaleis op basis van een 2-persoonskamer
 • Drie keer heerlijk ontbijten
 • Exclusieve wandeling door het historische Sevilla
 • Tapasdiner in Sevilla met bijpassende sherry’s
 • Een 4-gangen diner inclusief wijnen
 • Een rondleiding met proeverij in topsherryhuis in Jerez
 • Diner met tasting-menu met wijnen in Jerez
 • Een rondleiding en proeverij in topsherryhuis in Sanlucar de Barrameda
 • Lunch inclusief wijn aan zee
 • Meer informatie over sherry: http://www.sherry.wine/nl
De prijs voor deze vierdaagse culinaire wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 775,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Kim

  De reis was heerlijk, hotels waren prima. Het hotel in Sevilla sprong er wat mij betreft wel boven uit, heel goed. Een punt dat tegenviel was de tapas op de 1e avond in Sevilla. In de 3 weken vakantie die wij hebben in Spanje hebben genoten hebben wij eerlijk gezegd niet zulke slechte tapas op als die avond.
  Verder was alles prima geregeld en het eten goed, soms wel wat veel qua hoeveelheid.