Culinaire rondreis Toscane

PROEF AUTHENTIEK TOSCANE

Toscane nodigt uit om te ontdekken. Pijnboombossen, tarwevelden, olijfboomgaarden en wijngaarden wisselen elkaar af. De gastvrijheid van de Toscanen, de heerlijke keuken samen met de mooie wijnen zijn zeker aanleiding om hier iets te proeven van het authentieke Toscaanse leven.

Je logeert op met zorg gekozen adresjes waar de persoonlijke sfeer en natuurlijk de ‘eigen’ producten je verblijf tot een succes maken.

Dag 1
De eerste dag word je verwacht in het middeleeuwse dorp Palaia. In het midden van dit rustige dorpje ligt op een heuvel een uit de 17e eeuw daterend landhuis met maar 10 gastenkamers. Het is stijlvol en met veel smaak gerestaureerd. ’s Ochtends wordt er een heerlijk ontbijt verzorgd en er zijn voor ’s avonds diverse restaurantjes op loopafstand. We geven een paar tips mee voor authentieke restaurants op loopafstand van het hotel.

Dag 2
Je geniet eerst van je ontbijt en daarna heb je een afspraak bij een familie-truffelbedrijf. Ongelofelijk, ze zijn hier het hele jaar met truffel bezig! Iemand van de familie neemt jullie mee en hij/zij legt alles uit over truffels: de omgeving, de symbiose tussen truffel en bomen, de biologische cyclus en de hond. Wel makkelijke schoenen aan doen hoor! Samen zoeken jullie naar truffels en deze tocht duurt zo’n 1,5 of 2 uur. Aansluitend wordt er een lunch op basis van truffel geserveerd.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit bij het overnachtingsadres en vervolg je de route richting Montepulciano via het Chianti-wijngebied. Een must is een bezoekje aan de leukste slagerij van Italië: Antica Macelleria Cecchini van Dario Cecchini in Panzano. Het is een kleine slagerij waar je wordt getrakteerd op allerlei lekkere gratis hapjes, klassieke muziek en een glaasje wijn.
Vanmiddag heb je om 13:00 uur een afspraak bij een wijnhuis in de omgeving van Gaiole. Hier hebben ze respect voor de natuur en proef je hun biologische wijn op een terrasje in een klein tuintje en krijg je in goed Italiaans Engels uitleg over hun wijn en olijfolie (de lekkerste ooit!). Daarnaast worden er heerlijke gerechtjes geserveerd zodat je lunch ook gelijk geregeld is.
Aan het eind van de middag word je in Monticchiello verwacht waar je de komende 2 nachten overnacht op een fraai wijn- en olijfolie domein waar 3 logementen zijn voor 4 en 8 personen en 3 sfeervolle gastenkamers. Je bent hier slechts 6 km van de sfeervolle Renaissanceplaats Montepulciano verwijderd en midden in het natuurpark Val d’Orcia dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Vanaf het domein heb je een geweldig uitzicht over het dal en de bossen. De kamers zijn sfeervol ingericht met balken plafonds en terracotta vloeren. Er is een restaurant op het domein waar vanavond het diner geserveerd wordt waar je zelf de wijnen bij kiest.

Dag 4
Na het ontbijt kun je heerlijk op pad in de omgeving of relaxen op het domein. Rond vieren ga je naar een biologische geitenkaasboerderij, 15 km ten zuiden van Siena. Hier worden de heerlijkste geitenkaasjes gemaakt die je uiteraard ook proeft!

Dag 5
Na het ontbijt check je uit bij het domein en volg je een mooie route richting de kust waar je aan het eind van de middag verwacht wordt bij een elegant 3-sterrenhotel in Marina di Castagneto Carducci. Het hotel ligt letterlijk aan zee met een heerlijk zandstrand, wat is dat toch geweldig, zo vanuit het hotel het strand op! Er zijn 22 goed ingerichte kamers met airconditioning, internet, satelliettelevisie en balkon. Vanavond wordt ohet diner geserveerd in het restaurant dat bij het hotel hoort. Je kiest hier zelf de drankjes bij.

Dag 6
Na het ontbijt, is het heerlijk om de kust te verkennen en we hebben een afspraak voor je gemaakt bij een wijndomein in de omgeving van Castagneto Carducci. Het bevindt zich in de heuvels van de Toscaanse kust, in het hart van de DOC Bolgheri en is ontstaan door het werk van de wijnmaker, Michael en zijn familie, een rijke ervaring van verschillende generaties. Het bedrijf wordt gerund volgens de principes van duurzame landbouw. De wijnen worden op de traditionele manier geproduceerd. Je bezoekt het wijndomein met de kleine wijngaard met oude vormen van wijnbouw, een prachtig uitzichtspunt waarvandaan je de Bolgheri wijngaarden ziet en andere wijngaarden. Je proeft de aandacht die ze aan het hele proces besteden terug in de wijn.
Als je wilt reserveren we voor vanavond een tafel bij een restaurant dat aan zee, op het strand gelegen is, heerlijke visgerechten heeft en een prima wijnkaart (1 Michelin ster). Een echte aanrader en waardige afsluiting van deze rondreis!

Dag 7
De 7e dag geniet je nog even lekker van het ontbijt en vervolgens check je uit bij het hotel.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in Palaia inclusief ontbijt
  • Bezoek aan familietruffelbedrijf met truffelzoektocht
  • Lunch op basis van truffel exclusief drankjes
  • Bezoek aan wijnhuis in Chianti wijngebied met proeverij
  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer op wijn- en olijfoliedomein in Montichiello inclusief ontbijt
  • Diner op dag 3 op je overnachtingsadres, exclusief drankjes
  • Bezoek aan geitenkaasboerderij met uitleg en proeverij
  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer met zeezicht in een elegant hotel aan zee inclusief ontbijt
  • Diner op dag 5 op je overnachtingsadres, exclusief drankjes
  • Bezoek aan wijnhuis met uitleg en proeverij

Optioneel:

  • Tafelreservering bij restaurant op het strand (1 Michelinster)
De prijs voor deze zevendaagse rondreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt in de periode 08.01 - 01.07 en 02.09 - 22.12 afhankelijk van het type kamer en de periode, tussen de € 765,- per persoon en € 865,- per persoon. In de periode 01.07 - 29.07 bedraagt de prijs € 879,- per persoon en in de periode 29.07 - 02.09 € 939,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Robere & Angelique

    Wij hebben erg genoten van onze culinaire rondreis door Toscane. Adresjes zijn leuk uitgekozen. Wij hebben de rondreis uitgebreid met bliksembezoekjes aan Pisa stad, Florence, Siena en Montepulciano. Tenslotte waren wij in Toscane.
    Wij hebben niet alle adresjes gemakkelijk kunnen vinden, gps coordinaten een enkele keer echt nodig gehad. In het restaurant in Palaio hebben wij heerlijk gegeten. Helaas is de ambiance van een mooi uitzicht aan ons voorbij gegaan en dineerden wij binnen, wat meer weg had van een kantine met tl-verlichting. Ach ja de kwaliteit van het eten maakte veel goed.
    De truffelexcursie was fantastisch. Wat een gepassioneerde mensen. Interessant en heerlijk gegeten. Uiteraard hebben wij geluncht bij slagerij Daria Cecchini in Panzano. Later op de dag hebben wij een uitgebreide wijnproeverij gehad. Jammer dat wij net geluncht hadden bij Daria Cecchini, want er werden heel veel heerlijke hapjes geserveerd. Vol passie hebben wij uitleg gekregen en wij konden het niet laten om een paar dozen wijn te bestellen voor het thuisfront.
    Het tweede adres voor de overnachting was in het donker erg moeilijk te vinden. Bezoek aan de geitenkaasboerderij was zeker de moeite waard. De wijnproeverij bij Terre di Nano was minder. Toen wij terugkwamen van een restaurant in Montichiello stonden er vier flessen wijn voor ons klaar met een plankje kaas. Geen sommelier, geen uitleg, geen olijven of uitleg hieromtrent. Jammer, want wij waren het goed gewend deze reis.
    Ons laatste slaap adresje (Relais Sant’Elena) was super. Prachtige kamers en fantastisch, zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Wijnproeverij was goed, deskundige uitleg en interessante rondleiding.
    Als horeca mensen hadden wij ons erg verheugd op het diner in een Michelin ster restaurant aan de kust.
    Wij hebben een goede indruk gekregen van Toscane, hebben een leuke vakantie gehad, mede dankzij de, een uitzondering daar gelaten, leuke adresjes.