Champagnereis

BUBBELS IN DE CHAMPAGNE

Laat de kurken ploppen en de gouden belletjes fonkelen en vloeien! Champagne staat overal ter wereld symbool voor feest!
Midden in dit gebied ligt het Champagnestadje Epernay. Aan de Avenue de Champagne, waar vele bekende Champagnehuizen aan liggen, ontdekten we een superleuk adresje met 4 kamers, drie met een 2-persoonsbed en één met twee 1-persoonsbedden. De kamers zijn royaal en stuk voor stuk even sfeervol. Het sanitair is goed verzorgd. Twee kamers hebben privé sanitair, de 3e en 4e kamer delen een badkamer. Je wordt ontvangen door een ouder echtpaar dat de honneurs voor hun kinderen waarneemt. Zij zijn reuze vriendelijk en zorgen ’s ochtends voor zo’n lekker uitgebreid Frans ontbijtje.
De champagnereis bestaat uit 3 dagen en 2 nachten en je kunt zelf bepalen op welke dag je aankomt.

Dag 1
Op de eerste dag word je ’s middags verwacht met een glaasje champagne en nadat je je gesetteld hebt loop je het stadje in want we hebben een afspraak voor je bij een familie Champagnehuis dat sinds 1837 Champagne produceert. Zij komen oorspronkelijk uit Zwitserland, aan de oevers van het Meer van Genève waarin de ‘Venoge’ uitmondt, een klein riviertje. De beroemde ‘cordon bleu’, de blauwe band over het etiket, is een verwijzing naar het riviertje waar de familie naar genoemd is en naar de adel die dit soort banden droeg. Er wordt een zeer strenge selectie van de druivenvoorraden gehanteerd. Behalve aangekocht fruit, is er fruit van een eigen wijngaardbezit van 19 hectare. Het unieke karakter wordt mede bepaald door de scheiding van de betere cuvée, de eerste persing, en de taille, de tweede persing, die niet gebruikt wordt. Nadat de flessen in de kelder zijn gelegd, rijpen ze gegarandeerd gedurende 3 jaar in plaats van 15 maanden zoals de wet het bepaalt. Van het halve flesje tot de jeroboam (3 liter) rijpt de champagne in de originele fles, wat een extra garantie voor de kwaliteit is. Je krijgt een rondleiding met uitleg en proeft aansluitend 3 van hun Champagnes.
Na deze proeverij is het tijd voor de inwendige mens. We geven je graag tips en reserveren met alle plezier een tafel voor je.

Dag 2
De volgende dag, na het ontbijt, staan er twee afspraken op het programma: om ‘s Ochtends word je bij een top Champagnehuis op de Avenue de Champagne. Het wordt over de hele wereld geroemd voor de fijne kwaliteit. Deze topchampagne wordt voornamelijk in de beste restaurants verkocht. Je krijgt een rondleiding en proeft vervolgens 2 champagnes. En ‘s middags bij een kleine wijnboer die zelf zijn Premier Cru wijngaarden onderhoudt, de druiven plukt, de Champagne maakt en verkoopt. Een groot contrast!
’s Avonds geniet je bij een restaurant op loopafstand van een ‘Dîner au Champagne’ met bij elke gang een glas champagne, water en een kopje koffie of thee toe.

Dag 3
De volgende dag, na het ontbijt, zit het er op en we hopen dat je veel champagnekennis en -flessen rijker weer terugkeert naar Nederland.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • Elke ochtend een uitgebreid ontbijt
 • Uitleg en proeverij van 3 Champagnes bij een familie Champagnehuis
 • Bezoek aan een top Champagnehuis en proeverij van 2 Champagnes
 • Bezoek aan een kleine wijnboer met uitleg en proeverij
 • Eén maal ‘Dîner au Champagne’
De prijs van deze driedaagse reis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 515,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Barbara

  Geweldige ervaring. Mooie locatie van de reis, super B&B. Programma was goed verzorgd. We hebben er erg van genoten

 • Sascha

  Het hele uitgestippelde plan was perfect geregeld met de vouchers. Adressen en tijden waren top genoteerd. Het hotel aan de avenue de Champagne was supergezellig en prachtig uitzicht. Kleine 5-10 minuten lopen naar accomodaties en restaurantjes. Wij vonden zelf de bediening in het restaurant wat nors. Het eten was heerlijk en de ambiance ook. De 1e avond hebben we bij een restaurant gegeten, echt een toprestaurant met super bediening. Enige nadeel was dat de verlichting vrij hoog stond, niet heel sfeervol. Met andere woorden, wij hebben een top weekend gehad en ik hoop dat wij nog een keertje terug gaan komen, dan nemen we vrienden mee ! Dank je wel

 • Alessandro

  A few weeks have gone by since we had this very pleasant trip in the Champagne region.
  I just wanted to give you a very positive feedback, the trip has been very well organized (thanks a lot for that!)
  Not only the region (which we did not know before) is great, also all the locations you selected (the Parva Domus B&B in Epergnay, the visits at the Champagne producers, the restaurant) have been extremely pleasant and enriching experiences!

 • Arno

  We hebben het hartstikke leuk gehad. Alles was helemaal top voor elkaar. Overnachting top en ook het bezoek het kleine Champagnehuis was erg leuk. Eten in Epernay was ook hartstikke goed. Het grote Champagnehuis moet je gezien hebben, maar de kleinere huizen vonden we leuker.
  Als je een proeverij bij in het restaurant in Epernay kunt organiseren is het qua locatie sowieso veel mooier en qua personeel wordt het ook gezelliger dan in de Champagnewinkel.
  Al met al een heerlijk uitstapje geweest. Dank en tot ziens.

 • Lonneke

  we hebben het super leuk gehad en goed georganiseerd.
  De lokale wijnboer was vergeten dat we kwamen maar hij is meteen zich zelf gaan omkleden en heeft ons toch de rondleiding gegeven.
  Het hotel, wijnproeverij , grote champagne huizen etc was super..

 • Claudia

  We hebben genoten van ons Champagnereisje. Bedankt voor de goede organisatie!
  De accommodatie was super. Heerlijk ruim, mooi ingericht & perfect gelegen.
  Het diner was fantastisch, de rondleiding en bezoeken aan zowel het grote Champagnehuis als het kleinere Champagnehuis top.
  De champagneproeverij de 1e avond was ook goed. We mochten zelf de kelder bezoeken en kregen vervolgens 6 volle glazen champagne met een A-4tje met wat uitleg.
  Het diner in het tweede restaurant was ook helemaal prima.
  Nogmaals bedankt voor de organisatie & wellicht tot een volgend wijnreisje.

 • Roos

  Het was geweldig, aardige mensen, heerlijke champagnes en prachtig weer!