Champagnereis Epernay

LOGEREN OP DE AVENUE DE CHAMPAGNE

Midden in hèt Champagnestadje Epernay, aan de Avenue de Champagne waar vele bekende Champagnehuizen aan liggen, ontdekten we een superleuk adresje met 4 kamers voor 2 personen en een suite die geschikt is voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De kamers zijn royaal en stuk voor stuk sfeervol met privé sanitair.
Je wordt ontvangen door een ouder echtpaar dat de honneurs voor hun kinderen waarneemt. Zij zijn reuze vriendelijk en zorgen ’s ochtends voor zo’n lekker uitgebreid Frans ontbijtje.
De champagnereis bestaat uit 3 dagen, 2 nachten en we reserveren als service graag een tafeltje voor je in één van de restaurants in Epernay.

Dag 1
Op de eerste dag word je ’s middags verwacht en nadat je gesetteld bent loop je zo het stadje in om de sfeer te proeven.

Dag 2
De volgende dag, na het ontbijt, staan er twee afspraken op het programma: om ‘s Ochtends word je bij een top Champagnehuis op de Avenue de Champagne. Het wordt over de hele wereld geroemd voor de fijne kwaliteit. Deze topchampagne wordt voornamelijk in de beste restaurants verkocht. Je krijgt een rondleiding en proeft vervolgens 2 champagnes.
‘s Middags ben je welkom bij een van de kleinste champagnehuizen. Het is een récoltant-manipulant, een wijnboer die van zijn eigen druiven (voornamelijk Chardonnay van 100% Grand Cru wijngaarden) in eigen kelders Champagne maakt. Een groot contrast!

Dag 3
De volgende dag na het ontbijt zit het er in principe op maar je kunt natuurlijk verlengen of nog via de wijnroute naar Reims rijden en daar heerlijk “lunchen au Champagne”.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een sfeervolle 2-persoonskamer
 • ’s Ochtends een uitgebreid Frans ontbijtje
 • Bezoek en rondleiding bij een top Champagnehuis met rondleiding en proeverij van 2 Champagnes
 • Ontvangst en proeverij bij een van de kleinste Champagnehuizen, een récoltant-manipulant
De prijs van deze driedaagse reis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 255,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Annelies

  Prima, fijn verblijf, leuke plek!

 • Suzan

  Het was een heerlijke reis met veel verschillende proeverijen en lekker eten. Dank jullie voor het organiseren! En natuurlijk heel hartelijk dank voor de verrassing,

 • Filip & An

  We hebben ons weekendje nu al een weekje achter de rug en we wilde toch even laten weten dat we er met volle teugen van genoten hebben.

 • mevr. Dell'Aria

  Ons verblijf in de Champagnestreek was zeer aangenaam. De chambre d’hôtes is uitstekend gelegen, een zeer mooi huis en zeer aangename gastheer en gastvrouw die goed ontvangen. Het bezoek aan het grote champagnehuis was indrukwekkend en interessant, ook voor onze kinderen ! De mooie kelders, de wijnton het panoramisch zicht vanuit de lift was feeëriek. Het restaurant is ook een aanrader, mooi kader, vriendelijk personeel, lekker eten, voldoende ruimte ( ook interessant voor kinderen ) en snelle bediening.

 • Margot

  We hebben een heerlijke tijd gehad in de champagne streek. Het bezoek aan het kleine Champagnehuis was erg leuk. Vriendelijk ontvangen, veel verteld en gelachen.
  De chambre d’hotes was super. Leuk dat het familie van het verblijf van de vorige keer.
  Het ontbijt was goed, de eigenaar heeft zijn best gedaan voor gluten en lactose vrij.
  We zijn erg tevreden en zullen en evt volgende reis zeker weer bij jullie boeken.
  Enige tip die we wellicht kunnen bedenken is misschien wat restaurants die ervaring hebben met gluten en lactose vrij eten. We hebben ons prima gered. Kan me voorstellen dat andere mensen hier misschien behoefte aan hebben.

 • Frank

  We zijn inmiddels weer thuis. De Champagnereis was zeer geslaagd.
  Rondleiding Reims en bezoek Kathedraal met Christine als gids: Mooie toer gemaakt en goede uitleg van de historie van Reims en in het bijzonder de kathedraal
  Bezoek groot Champagnehuis:Indrukwekkende bezienswaardigheid.
  Top restaurants met mooi aangekleed diner van goede kwaliteit
  Bezoek aan kleine Champagneboer:Hoogtepunt tijdens de reis, een voortreffelijk gastheer, mede door zijn vriendelijk en rustig optreden en de zeer vriendelijke ‘assistenten’, grandioze lunch en perfecte ambiance door zijn eenvoud maar met een werkelijk heerlijke maaltijd. We verbleven er anderhalf uur langer dan gepland, zongen Franse chansons en genoten van de spontane gastvrijheid. We kochten 10 dozen van zijn champagne.
  Tour langs de wijndorpjes:Alle aanbevolen dorpjes bezocht en in een van de vineyards uitgestapt, druiven geproefd en de sfeer van het plukken opgenomen
  Hotel: Centrale gunstige ligging, onze touringcar mocht voor de deur parkeren, eenvoudige maar goed verzorgde kamers. Ontbijt conform beschrijving, ruim voldoende, vers gebakken brood, voldoende beleg en gekookte eieren. Bediening bij het ontbijt vriendelijk.
  Bar: Receptionist was tevens barman. Was enigszins gereserveerd. De receptionist ’s avonds moet nog leren lachen.
  Algemene indruk: Mijn mede-reizigers spraken van een goed georganiseerde reis en kijken met tevredenheid terug op een korte doch geslaagde trip naar en door de Champagne.
  Ik maak van elke reis die ik organiseer een fotoboek en plaats dit op de website van Albelli, een bedrijf dat digitaal fotoboek opmaakt. Ik zal jullie tegen die tijd een link sturen waarop je dit album (digitaal) kunt bekijken. Harde copy’s zijn tegen betaling te verkrijgen.
  Mede namens mijn reisgenoten hartelijk voor jullie adequate en goede organisatie.