Welkom bij Cazebonne

Het is onmogelijk om de ziel van een wijn te beschrijven, als je ‘m niet hebt geproefd. Eens? Vervang het woord ‘wijn’ nu eens met ‘reis’ en je raakt de kern van Cazebonne. Onze kracht ligt besloten in het feit dat wij elke reis zelf hebben gemaakt.

Wij hebben bij de lekkerste eetadresjes getafeld, de meest sfeervolle hotelkamers ondersteboven gekeerd, uitnodigende steegjes doorkruist en de mooiste stadspleinen veroverd. Wij hebben de prachtige gebieden op onze menukaart met liefde voor je uitgekamd: alles om een reis te kunnen bereiden, die past bij jouw smaak.

Cazebonne staat bekend om wijn- en culinaire reizen. Dat klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het betekent niets anders dan een vakantie die rekening houdt met lekker eten en drinken. Wij attenderen je graag op unieke locaties, lekkere eetadressen en bijzondere proeverijen, die je zelf niet zo makkelijk kunt vinden. Noem het kleine verrassingen of grote ontdekkingen, het zijn in elk geval de ingrediënten die onze reizen zo heerlijk maken.

Heb je trek gekregen? Proef dan van onze ‘Amuses de Cazebonne’: een voorproefje van de lekkerste bestemmingen.

Santé,

Miriam & Martha

 

Miriam:

“Wijn is me met de paplepel ingegoten. Mijn ouders namen mij op jonge leeftijd al mee naar de glooiende wijnvelden en vochtige wijnkelders van Spanje, Italië en Frankrijk. Ook al begreep ik geen woord van wat ze zeiden, de liefde van de wijnboeren voor hun product veroverde mijn hart. En voor ik het in de gaten had, studeerde ik af als vinoloog. Het duurde niet lang voordat ik opnieuw afreisde naar de glooiende wijnvelden en vochtige wijnkelders uit mijn jeugd. Dit keer begreep ik alles wat de wijnboeren zeiden. Ik besloot te blijven. Ik werkte bij wijnhuizen in Frankrijk en later in Spanje, leerde nog meer over wijn, proefde van hemelse gerechten, ontdekte bijzondere eet- en logeeradressen en ontmoette veel gelijkgestemde mensen. Mijn adressenboek puilde uit van de lekkere adresjes, die ik in de loop der jaren had verzameld. Het zaadje voor Cazebonne was geplant. Jaren later ontmoette ik Martha, die ook de vurige wens koesterde om wijn- en culinaire reizen te organiseren voor een breed publiek. In 1997 begonnen wij Cazebonne. Vanaf de eerste dag, stonden de wensen van onze klanten centraal. Onze missie luidt: ‘Een reis van Cazebonne wordt speciaal voor jou bereid. Wij schotelen je heerlijke bestemmingen voor, maken gebruik van de lekkerste ingrediënten en serveren herinneringen waarvan je blijft proeven.’  Daar zetten wij ons nog steeds elke dag voor in. Met heel veel plezier.”

 

Martha:

 “Mosselen, oesters, venusschelpen, strandgapers, bulots, garnalen: ik had nog nooit zoveel vis op een schaal gezien. Het pittoreske haventje van Honfleur was geweldig, maar de uitgebreide lunch in restaurant Au Vieux Honfleur overtrof mijn stoutste verwachtingen. De heerlijke fles Muscadet liet de vis en mijn gedachten zwemmen. Het was mijn eerste kennismaking met Normandië. Het vele groen, de prachtige kust tussen Le Havre en Treport, het Benedictinemuseum in Fecamp en het hoogtepunt: Honfleur. Ik dacht alleen maar: ‘Dit moeten meer mensen ervaren.’ Daar in Honfleur is Cazebonne geboren zonder dat ik het in de gaten had. In Cazebonne kan ik mijn liefde voor reizen, wijn en gastronomie helemaal kwijt. Aangezien standaardmensen niet bestaan, bieden wij geen standaardreizen. Miriam en ik hebben ervoor gekozen om de wensen en behoeften van de klant centraal te stellen. Dat lijkt kostbaar, maar het hoeft niet duurder te zijn dan een reis bij een standaard reisbureau. Je moet natuurlijk wel weten wat je doet. Miriam en ik spreken de taal, we kennen de ziel van de landen waar we actief zijn en weten er blindelings de weg. Of je nu op zoek bent naar een weekendje weg met z’n tweeën, een vakantie met het gezin of een wijnvakantie met je vrienden of collega’s: je route loopt via Cazebonne. Een mailtje of telefoontje is genoeg.”