Wijnwandelreis Bordeaux

WIJNWANDELEN IN DE WIJNGAARDEN VAN BORDEAUX

Wandelen door de wijngaarden van Bordeaux is een zinnenprikkelende ervaring! Het is een combinatie van wandelen, wijnproeven en lekker eten en je overnacht in diverse sfeervolle hotelletjes (***) of chambres d’hôtes. Deze wandelreis kan in de maanden april tot oktober gereserveerd worden.

Wist je dat Bordeaux niet alleen met eigen vervoer maar ook per trein prima en heel gemakkelijk te bereiken is? De treinverbinding vanuit Nederland is supersnel en heel aangenaam! Vraag ons naar de informatie over de treinreis, we vertellen het je graag! En de transfer van en naar het treinstation is inbegrepen!

Dag 1
Je wordt in de loop van de middag in Saint-Émilion verwacht. Een goede start van je programma want dit is misschien wel het mooiste wijnstadje van Bordeaux! Je logeert in een sfeervolle chambre d’hôte. Hier ontvang je ook de benodigde reispapieren voor deze wandelreis.
Vanavond geniet je van een smaakvol diner in het restaurant bij je overnachtingsadres.

Dag 2
Deze dag staat in het teken van de wijnen van Saint-Émilion met een bezoek aan een wijnhuis (12 km wandelen, 70 m hoogteverschil).
Voor vanavond geven we je een aantal tips mee voor restaurants in Saint-Émilion.

Dag 3
Je begint de dag, na het ontbijt, met  een bezoek aan één van de oudste wijnkelders van Saint-Émilion: Le Couvent des Jacobins waar je een rondleiding krijgt en een proeverij. Vervolgens een picknick en dan bezoek je het stadje en haar keldergangen. Aan het eind van de dag word je per taxi naar het wijngebied van “L’Entre deux Mers” naar een chambre d’hôte adres in Saint Martin de Lerm of Caudrot gebracht. Weer zo’n gemoedelijk adres met fijne kamers en ’s avonds wordt hier het diner verzorgd.

Dag 4
Vandaag ontdek je het mooie wijngebied “L’Entre deux Mers”, een ware ontdekking want het is een prachtig wijngebied, sfeerrijke dorpjes en aardige mensen. Het ligt tussen de River de Dordogne en de Garonne. Je bezoekt vandaag het Domaine de Bouillerot, sinds 1874 wijnboer, van vader op zoon. Vandaag loop je zo’n 15 km met een niveauverschil van 100 m.
Aan het eind van de wandeling word je opgehaald en teruggebracht naar het overnachtingsadres in Saint Martin de Lerm of Caudrot.

Dag 5
Na het ontbijt word je teruggebracht naar het eindpunt van je wandeling van gisteren en loop je door een groen landschap, langs wijngaarden en kastelen en kom je uiteindelijk in het middeleeuwse stadje Saint Macaire. Je logeert en dineert in een 3-sterrenhotel in dit stadje (10 km, 25 m niveauverschil).

Dag 6
Je kunt kiezen tussen 8 of 16 km wandelen. Bij beide tochten is er een stop om de liquoreuze wijnen van Sainte Croix du Mont te proeven. Aan het eind van de middag word je naar Sauternes gebracht per taxi en logeer je in een prachtig wijnchâteau waar je een rondleiding krijgt en wijnen gaat proeven. Het diner wordt geserveerd in het restaurant van het hotel.

Dag 7
De laatste wandeldag kent een route van 15 km, van Sauternes naar Barsac (hoogteverschil 60 m). Een heerlijke tocht door het gebied van de edelzoete wijnen. Je gaat proeven bij Château Gravas en je eet en logeert in een 18e eeuws Château met in de tuin een jacuzzi en verwarmd zwembad. Een weldaad na een weekje wandelen!

Dag 8
Na het ontbijt word je naar Saint-Émilion gebracht om je auto weer op te pikken. Als je het leuk vindt kun je het arrangement verlengen met één of twee dagen in Bordeaux.

De ingrediënten:

 • Zeven overnachtingen in sfeervolle hotelletjes en chambre d’hôtes
 • Elke ochtend een lekker ontbijt
 • Zes avonden dineer je op je overnachtingsadres of in een restaurant, inclusief ¼ fles wijn per persoon, water en koffie
 • Bezoek aan wijnhuis in Saint-Émilion
 • Bezoek aan Le Couvent des Jacobins
 • Bezoek aan Domaine de Bouillerot
 • Rondleiding en proeverij op het wijnchâteau waar je overnacht
 • Proeverij bij Château Gravas
 • Transfers
 • Bagagetransport
 • Roadbook (Engels of Frans, laat even weten waar je voorkeur naar uitgaat)
De prijs van deze achtdaagse wijnwandelreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 1225,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Jessica

  We hebben een heerlijke vakantie gehad. De afwisseling was prima. Het wandelen ging -met hier en daar een onduidelijke stap in de beschrijving- goed. Tip van ons is om je mobiel met GPS functie mee te nemen. Gaat het dan ergens mis dan is er back up. Dat heeft ons in elk geval geholpen. De accommodaties zijn ons goed bevallen. Kortom een leuke reis om op terug te kijken!