Wijnreis Galicië

SANTIAGO DE COMPOSTELA EN DE WIJNSTREEK GALICIË

Galicië is een prachtige streek in het noordwesten van Spanje. Het biedt een landschap van groengekleurde bergen en valleien met bossen en wijngaarden. In het binnenland liggen de wijngebieden waarvan de Rías Baixas de bekendste is. Hier wordt vooral de Albariñodruif verbouwd. Volgens kenners levert deze druif Spanjes beste witte wijn!

Dag 1
Het eerste hotel is in Santiago de Compostela, de bekende pelgrimsstad maar door ons gekozen omdat het één van Spanjes mooiste steden is met een prachtige historische binnenstad. Het is een levendige stad omdat het een universiteitsstad is en er zijn vele terrassen, restaurants en tapasbars, van traditioneel tot trendy. Je overnacht twee nachten in een klein designhotel in een historisch gebouw, slechts 200 m van de kathedraal. Dit stijlvolle adres heeft lichte, minimalistische kamers met privé sanitair en airconditioning. Je wordt in de middag verwacht en je hebt alle tijd om je te settelen.
’s Avonds vindt het diner plaats in de oude stad, in een uitstekend modern Spaans restaurant waar puur en met de beste producten wordt gekookt. Hier eet je zoals de ‘locals’ eten. De kok bereidt een aantal ‘signature dishes’ voor je en er worden mooie wijnen bij geserveerd.

Dag 2
Na het ontbijt heb je een wandeling met onze enthousiaste en kundige gids door Santiago. Dwalend door smalle steegjes en pleintjes ontdek je de charme van deze stad.
Na de wandeling heb je tijd om te lunchen of te flaneren.
Aan het einde van de middag heb je een wijnproeverij in een historische bodega en laat een Spaanse vinoloog je kennismaken met de belangrijkste wijnen van Galicië.
Het diner is vanavond in een stijlvol modern restaurant op loopafstand van het hotel. Je geniet hier van een 3-gangendiner met lokale wijnen.

Dag 3
De volgende dag vertrek je in zuidelijke richting voor een korte rit door het prachtige landschap van de Rías Baixas, richting Cambados. In een prachtig landhuis zijn 11 gastenkamers gecreëerd. Het wordt omgeven door fruitbomen, wijngaarden, en een mooie tuin met terras. het ligt aan de rand van Cambados, een heel pittoresk plaatsje.
De kamers zijn in een klassieke stijl ingericht en zeer comfortabel.
Aan het einde van de middag loop je naar het wijnhuis in het centrum van Cambados. De wijngaarden zelf liggen in de heuvels rondom maar je krijgt een rondleiding in het 16e eeuwse paleis waar het wijnhuis gevestigd is, gevolgd door een proeverij van alleen topwijnen.
Het diner is ook op loopafstand van het hotel, in een restaurant dat gevestigd is in een Galicisch herenhuis en bekroond met een Michelinster. Je geniet hier van een mooi, puur en verfijnd menu, begeleid door mooie kwalitatieve Spaanse wijnen.

Dag 4
Vandaag eindigt de wijnreis na het ontbijt.

Reissuggestie: natuurlijk kun je deze reis met eigen auto doen. We verzorgen graag een overnachting voor de heen- en terugreis.
Vliegen kan op Santiago de Compostela of La Coruña en Vigo in Galicië. Deze laatste 2 steden liggen op ongeveer een uur rijafstand van Santiago.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een 5-sterren hotel in Santiago de Compostela
  • Eén overnachting in een 2-persoonskamer in een prachtig landhuis in de Rías Baixas wijnstreek
  • Elke ochtend ontbijt
  • Stadswandeling met gids in Santiago de Compostela
  • Wijnproeverij met Spaanse vinoloog
  • Twee diners in Santiago de Compostela inclusief wijn
  • Bezoek aan wijnhuis in Rías Baixas met proeverij
  • Diner in restaurant met 1 Michelinster inclusief wijn
De prijs voor deze vierdaagse wijnrondreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 725,- per persoon
Als je met 2 personen bent en € 675,- per persoon als je met 4 personen bent

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie