Wijnreis Ahr Moezel Pfalz

RONDREIS DOOR DE DUITSE WIJNGEBIEDEN: AHR, MOEZEL EN PFALZ

Duitsland is naar grootte de vierde van de wijn producerende landen in Europa en het is één van de meest noordelijk gelegen wijnbouwlanden. Daarom wordt ook hier meer wit dan rood gemaakt. Je maakt tijdens deze reis zowel kennis met rode als witte wijn en van droog tot zoet. Het leuke van de Duitse wijngebieden is dat je niet ver hoeft te rijden en toch in een compleet andere wereld komt: wijngaarden op steile rivierhellingen, gezellige wijndorpjes met sfeervolle pandjes, oude stadjes vol geschiedenis, verhalen en cultuur.

Dag 1
Je begint de wijnrondreis met een overnachting in de Ahr. Je logeert in een kleinschalig hotel in Bad Neuenahr-Ahrweiler. Een wijndomein met 14 comfortabele kamers, voorzien van privé sanitair.
’s Avonds geniet je in een sfeervol restaurant van een 3-gangendiner met regionale specialiteiten en bijpassende wijn. De kok behoort tot de beste koks van Duitsland en heeft naast dit restaurant ook een fantastisch 2-sterren restaurant.

Dag 2
Vandaag staat er na het ontbijt een wandeling door de rode wijngaarden (“Roteweinwanderweg”) op het programma met een gids die alles toelicht over de druif, de bodem en de ligging van de wijngaard.
Na deze wandeling rijd je door naar Dernau (± 10 km) waar de wijnfamilie Meyer-Näkel een restaurant heeft waar een lichte lunch geserveerd wordt met een heerlijk glas wijn van het wijngoed Meyer-Näkel die tot één van de bekendste pioniers van het Arhdal behoort.
’s Middags rijd je op je gemak naar de Moezel (± 110 km). In het pittoreske Zeltingen, slechts 100 m van de oevers van de Moezel, is jullie hotel. De knusse kamers en suites zijn in comfortabele landhuisstijl. Elke ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet met verse ham, versgeperste sappen en zelfgemaakte worst en jam. Het is aan jezelf om voor vanavond een leuk restaurantje uit te zoeken voor die avond. Er zijn er diversen op loopafstand.

Dag 3
In de ochtend word je bij een wijngoed in Wehlen verwacht dat prijswinnende wijnen maakt. Ze hebben zo’n 16,5 hectare wijngaard met ± 90% rieslingdruiven die zich voor het grootste deel op steile hellingen bevinden zodat machinale bewerking van deze wijngaarden onmogelijk is en alles nog met de hand gedaan wordt. Prachtige en elegante wijnen, van droog tot mooi zoet, zijn het resultaat. Je krijgt een rondleiding, uitleg en proeverij.
In de middag bezoek je nog een wijngaard.
’s Avonds geniet je van een mooi 4-gangen gastronomisch diner met bijpassende wijnen.

Dag 4
Dag 4
Vandaag rijd je van de Moezel naar de Pfalz (± 170 km). De Pfalz wordt wel het Toscane van Duitsland genoemd want naast druiven groeien hier vijgen, amandelen en citrusvruchten en de zon schijnt hier bijna 2000 uur per jaar. In de Pfalz overnacht je in een landhotel in Pleisweiler-Oberhofen. Een voormalige boerderij die is omgetoverd tot een sfeervol hotel met 22 kamers en een wellness met diverse sauna’s waar je heerlijk kunt ontspannen.
’s Middags staat er een bezoek bij een mooi wijnhuis op het programma, niet te ver van het hotel. Hier ontdek je dat de wijnen van de Pfalz toch weer heel anders zijn dan de Moezel.
Vanavond geniet je van een 3-gangenmenu met begeleidende wijnen in het restaurant bij het hotel.

Dag 5
Je geniet nog lekker van het ontbijt voordat je terugreist naar Nederland.

De ingrediënten:

 • Eén overnachting in een hotel in de Ahr
 • Twee overnachtingen in een hotel in de Moezel
 • Eén overnachting in een hotel bij een wijndomein in de Pfalz
 • Elke ochtend een goed ontbijt
 • Rode wijn wandeling met gids
 • 3-gangenmenu met regionale specialiteiten en begeleidende wijnen
 • Lichte lunch met glas wijn bij wijngoed Mayer-Näkel
 • 4-gangen gastronomisch menu met bijpassende wijnen
 • 3-gangen diner met bijpassende wijnen
 • Twee bezoeken aan gerenommeerde wijnhuizen in de Moezel
 • Bezoek aan een familiewijngoed in de Pfalz
De prijs van deze vijfdaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 750,- per persoon bij aankomst op zondag of maandag en € 775,- per persoon bij aankomst op de overige dagen.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Mark

  Alles top geregeld. Locaties, hotels en restaurants. Hadden we zelf niet kunnen doen. Aanrader

 • Toon

  Cazebonne organiseert al sinds 2004 tot volle tevredenheid culinaire en wijnreisjes voor ons.

 • Jaqueline & Hans

  Deze reis was onze eerste kennismaking met Duitsland als wijnland. Heel anders dan de gebieden in bijvoorbeeld Frankrijk.En je had helemaal gelijk door ons deze rondreis te adviseren want we hebben nu een hele goede indruk van deze wijngebieden. Ze zijn landschappelijk gezien zo anders terwijl ze redelijk dicht bij elkaar liggen. Verrast zijn we door de kwaliteit wijnen zowel de rode in de Ahr als de witte in de Moezel en Pfalz. Ook de hotels vonden we gezellig en leuk. (veel leuker dan dat we van te voren gedacht hadden) en we hebben superlekker gegeten!
  Je begrijpt dat je er 2 Duitsland-fans bij hebt! Ontzettend bedankt voor deze leuke reis en je zult begrijpen dat we nog vaak zullen nagenieten want onze kelder ligt vol meegenomen Duitse wijn.

 • Joke & Hans

  Het was een heerlijke en goed verzorgde reis. Het was ook heel afwisselend. De wandeling op de eerste dag met de gids was heel mooi en hij kan heel interessant vertellen over de wijn en over de streek. Zijn Duits was heel goed te volgen voor ons.
  Wijnproeverijen waren interessant en er werd veel aangeboden. De bedrijven waren allemaal heel anders wat het leuk maakte. De hotels idem allemaal niet te vergelijken maar allemaal heel goed. Het eten prima overal en ze hebben perfect rekening gehouden met mijn dieetwensen ivm allergie.
  Het verblijf in Niederhorbach was ook prima. De rondgang door de wijngaarden met uitgebreid proeven tussen de druivenvelden was gezellig, bijzonder informatief en uitgebreid.
  Kortom, het smaakt naar meer, alle adressen, streken en wijnen zijn zeer de moeite waard op hun eigen manier. De foto’s volgen nog.
  Bedankt, het was een mooie reis,

 • Will

  Allereerst wil ik je meedelen dat wij er ontzettend van hebben genoten, en waarschijnlijk volgend jaar weer bij jullie een rondreis te boeken, alleen zal dit naar aller waarschijnlijkheid naar Frankrijk zijn. Hierbij ons reisverslag van de rondreis Ahr, Moezel en Pfalz.
  Aangekomen op het eerste adres. Zeer sfeervol en de kamer was keurig en schoon.
  S’avonds heerlijk gegeten en wijn gedronken.
  Maar even een kleine opmerking, het was géén 3-gangen maar zelfs 4-Gangen diner!
  De wandeling met de gids was erg leuk.
  Toen door naar het hotel in Zeltingen. Wij sliepen aan de overkant van de straat en de kamer viel tegen.
  Hij was zeer krap (mijn vriend kon op een stoel zitten en ik was genoodzaakt om op het bed te zitten) en de wifi konden wij niet ontvangen!
  Daar s’avonds een a la carte maaltijd genuttigd, wat overigens overheerlijk was.

  Bij dit wijnhuis was de jongemandie ons ontving was niet echt enthousiast en het leek of ze ons vergeten waren, maar na de agenda er op na gekeken te hebben, gaf hij ons een rondleiding en liet hij ons proeven.Inderdaad zeer elegante wijnen, waar onze 1ste aankoop begon.
  Daarna overheerlijk langs de oever van de Moezel gelopen.
  Om 16.00 uur naar het volgende wijnhuis.
  Keurig ontvangen en een geweldige man om naar te luisteren, hoe hij vertelt over de familie en waarom de wijnen zo heten.
  Helaas vorig jaar een zeer slecht wijnjaar gehad, maar daar en tegen liet hij van het jaar 2013, overheerlijk wijnen proeven, en volgde onze 2de inkoop slag.
  Terug naar ons hotel in Zeltingen voor een 4-gangen diner met de daarbij behorende wijnen.
  S’middags gingen we op pad naar het volgende wijnhuis.
  Geweldig ontvangst, wat hebben we van deze jongeman genoten.
  Zo enthousiast en vriendelijk! Kofferbak ondertussen bijna vol met vino! Haha…
  Toen door naar het volgend hotel.
  Top ontvangst en een heerlijk hotel. S’ avonds overheerlijk a la carte gegeten.
  Overheerlijk ontbijt en lopend het dorp gaan verkennen.
  Om 15.00 uur rondleiding door het dorp, de kerk en de wijngaard door een vooraanstaand mannetje van de wijngilde (begrepen wij niet helemaal goed).
  Maar het was een komisch tafereel, waar diversen mensen zich bij aangesloten hadden om van de rondleiding te genieten.
  Weer inkopen gedaan en onze auto maar even opnieuw geladen voor het geval de auto zou gaan steigeren. Haha…
  S’avonds een overheerlijk 3-gangen menu met heerlijk rosé.
  S’ochtends een heerlijk ontbijt en op naar huis.

  Bedankt en tot de volgende keer.

 • Rob en Marijke

  Het was een fijne ontspannen reis. Het weer was goed, zon en bewolking.
  De hotels waren allemaal prima, vooral natuurlijk die met dat balkonnetje. Allemaal heerlijke ontbijtjes.
  De wijnen en het eten…….perfect. Veel nieuwe wijnen geproefd, met name de Grauer Burgunder.
  Heel leuk was de wandeling op dag 2. Leuke gids, ze wist veel te vertellen, mooie wandeling met daarna een smakelijke lunch met heerlijke wijn. Ook de proeverijen waren heerlijk, veel geproefd en ook geleerd. Bedankt voor de perfecte reis!