Special – Wijnwandelen in de Mosel met Job Joosse

Wijn en wandelen in de Mosel met Magister Vini Job Joosse

De Mosel, het oudste wijngebied van Duitsland staat bekend om de unieke ligging en zijn steile hellingen met wijnstokken waarvan meer dan 60% begroeid is met de Riesling-druif.
In de oudheid werden de zuidelijke hellingen van de rivierdalen gebruikt voor wijnbouw. Maar nu is er een generatie jonge wijnboeren die begonnen is met het plaatsen van wijnstokken op de oude steile hellingen en zij produceren inmiddels wijnen van wereldklasse. Minerale wijnen met lager alcoholgehalte die prachtig harmoniëren met de moderne Duitse keuken.
Job neemt je graag mee om dit wijngebied te ontdekken.

Periode
10.06 – 12.06.2022
3 dagen, 2 overnachtingen

Aantal personen
Minimaal en maximaal 20 personen

Overnachtingsadres
Je overnacht in ons nieuwe 3 sterrenhotel in het sfeervolle wijnplaatsje Traben-Trarbach, een kleinschalig hotel met moderne kamers met privé sanitair. Er zijn diverse openbare parkeerplaatsen waar je gratis of tegen betaling kunt parkeren.

Vervoer
Deze reis is op basis van eigen vervoer en op sommige momenten wordt er een bus ingezet.

Uitrusting
Neem voor de wandelingen comfortabele wandelschoenen en -kleding mee. Ook een rugzak voor een flesje water, eventueel iets te eten en een regenjas/poncho is handig.

Programma
Dag 1, vrijdag 10.06.2022
De ontvangst is om 11:30 uur in het hotel. Als de kamers al klaar zijn kun je vast inchecken anders is dat na de wandeling.
Job staat al klaar en zo rond 12:00 uur vertrek je voor de eerste wandeling. Je wandelt van Traben-Trarbach naar Bernkastel (± 6,5 km = 2 uur).
Vanuit Bernkastel is er een boottocht terug naar Traben-Trarbach en loop je vervolgens naar het hotel.
Even snel opfrissen in de kamer en dan neemt Job je mee naar een wijnhuis in Traben (20 minuten lopen) waar je met een glas Sekt ontvangen wordt. Hier wordt door vader of zoon uitgelegd hoe zij denken over natuurlijke wijnbouw, handmatige oogst en je proeft een aantal van hun wijnen. Na de proeverij geniet je van een diner met lokale specialiteiten en een glas wijn van het huis.

Dag 2, zaterdag 11.06.2022
Na het ontbijt is er een transfer met een bus naar Ürzig. Hier begint de wandeling en neemt Job je mee voor een onderdeel van de wandelroute “Moselsteig”, van Ürzig naar Traben-Trarbach (± 15 km = 5 à 6 uur). Onderweg geniet je van een picknick met een glas wijn in de natuur.
In de namiddag bezoek je een historisch wijnhuis in Traben-Trarbach. Het wijnhuis is al meer dan 400 jaar in de familie en de nieuwste generatie combineert een stukje traditie met moderne wijnbouw. Zo natuurlijk mogelijk! Proef het zelf maar en Job zal zeker een en ander toelichten.
’s Avonds loop je in een paar minuutjes naar het restaurant waar je geniet van een 3 gangen menu met bijpassende wijnen. De kok kookt eenvoudige gerechten in combinatie met geraffineerdheid en verfijning. Altijd vers, creatief en elegant.

Dag 3, zondag 12.06.2022
Na het ontbijt check je uit maar je kunt eventueel de bagage nog laten staan in de receptie. Job neemt je vandaag mee voor een ander deel van de wandelroute “Moselsteig”, van Traben-Trarbach naar Enkirch (± 8,5 km, is de helft van de route) en je stopt bij een wijnhuis dat naast wijn ook mooie Sekt maakt. Het huis behoort tot een van de oudste wijnfamilies in de Mosel. De huidige eigenaar Daniel nam het wijnhuis over in 2009 en duurzaamheid staat bij hem hoog in het vaandel. Daniel ontvangt jullie zelf, licht zijn filosofie graag toe en laat uiteraard zijn wijnen proeven.
Daarna volgt er een lichte lunch met een regionale specialiteit en aansluitend word je met een bus terug gebracht naar Traben-Trarbach zodat iedereen weer op eigen gelegenheid terug naar Nederland kan rijden.

 • Twee overnachtingen in een 3 sterren hotel in Traben-Trarbach
 • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
 • Wandeling van Traben-Trarbach naar Bernkastel (± 6,5 km)
 • Boottocht van Bernkastel naar Traben-Trarbach
 • Bezoek aan wijnhuis in Traben met welkomstglas Sekt, wijnproeverij en diner met lokale specialiteiten
 • Bustransfer naar Ürzig dag 2
 • Wandeling van Ürzig naar Traben-Trarbach (± 15 km)
 • Picknick met glas wijn
 • Bezoek aan wijnhuis in Trarbach met uitleg en proeverij
 • 3 gangen menu met bijpassende wijnen in restaurant op loopafstand
 • Wandeling van Traben-Trarbach naar Enkirch (± 8,5 km)
 • Bezoek aan wijnhuis met rondleiding, uitleg en proeverij
 • Lichte regionale lunch
 • Bustransfer van Enkirch naar Traben-Trarbach dag 3

 

De prijs van deze driedaagse wijnwandelreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 650,- per persoon. Toeslag 1-persoonskamer € 125,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie