Rondreis Lissabon Sevilla

Gastronomische rondreis van Lissabon naar Sevilla

Dit stukje Zuid Europa heeft sinds jaar en dag een uitgebreide ‘food & wine’ cultuur. Daarbij heeft het de laatste jaren een culinaire renaissance ondergaan en variëren de restaurants van authentiek tot stijlvol trendy. Deze reis is een belevenis voor al je zintuigen.
Je proeft topwijnen bij prominente wijnhuizen, geniet van traditionele en innovatieve gerechten en je laat je verrassen door de bijzondere overnachtingsadressen, de prachtige architectuur en natuur.

Dag 1
Deze luxe rondreis start in Lissabon. Je verblijft hier één nacht in een 5-sterren tophotel, rustig, maar toch centraal gelegen. Het is gevestigd in een mooi monumentaal pand uit het begin van de 20e eeuw.
De kamers zijn ruim, rustig gedecoreerd en van alle gemakken voorzien. Er is een mooie spa met binnenzwembad, een gym en een prachtig dakterras met geweldig uitzicht. Een heerlijke plek om samen even te settelen.
We gaan er van uit dat je in de middag aankomt en hebben voor vanavond het diner in de stad bij een restaurant aan de rivier de Taag gereserveerd. Hier wordt puur, vers en met de beste producten gekookt. Een mix van Portugese en Mozambikaanse culinaire tradities.

Dag 2
Na het ontbijt bepaal je zelf het moment van vertrek naar het stadje Évora in het Alentejo wijngebied. Het is ongeveer 1,5 uur rijden en je wordt in de middag verwacht in het hotel in Évora waar je twee nachten verblijft. Het bevindt zich in een historisch paleis, smaakvol, geïntegreerd met moderne architectuur en stijlvol interieur. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van alle comfort. Het hotel heeft een grote spa met een ruim buitenzwembad.
Er is een bar, wijnkelder en restaurant. Voor de eerste avond hebben we een tafel in een van de beste restaurants van Évora gereserveerd. Je loopt er zo naar toe en geniet van een mooi menu met regionale specialiteiten en bijpassende wijnen.

Dag 3
Aan het einde van de ochtend word je bij een topwijnhuis verwacht vlakbij Estremoz. Via een mooie rit door het Alentejo landschap rijd je naar het wijnhuis dat gevestigd is in een voormalig koninklijke buitenplaats uit de 18e eeuw. Het paleis is een spectaculair mooi complex, in privé eigendom met een prachtige tuin gebouwd voor de favoriete maîtresse van een Portugese koning. Na de rondleiding door de tuin en paleis/quinta proef je de kwalitatief hoogstaande wijnen en de kok van de familie bereidt een lekkere lunch voor je.
Na de lunch is er geen programma en heb je de tijd om op eigen gelegenheid de Alentejo verder te verkennen.

Dag 4
Na het ontbijt check je uit en rijd je naar Andalusië. Op weg ernaar toe maak je een stop bij een modern wijnhuis in het zuiden van de Alentejo. Hier profiteert de wijnmaker van een koeler microklimaat waardoor men juist superbe witte wijnen maakt en ook uitstekende rode wijnen. Na de rondleiding over het landgoed en de wijnkelder is er een uitgebreide proeverij gevolgd door een lokale Alentejaanse lunch.
Na de lunch rijd je verder naar een van Europa’s mooiste natuurreservaten Sierra de Aracena. Er zijn dik beboste heuvels, weidevelden, meren, watervallen, ongerepte dorpjes en de zwarte Iberische varkens, zij dolen vrij rond in de bossen in de herfst waar ze de zoete eikels eten.
Je verblijft twee nachten in een charmant boetiekhotel in een smaakvol gerenoveerd klooster in het centrum van het prachtige Andalusische stadje Aracena. De kamers zijn ruim en stijlvol gedecoreerd. Er is een goed restaurant, mooie tuinen en een fijn buitenzwembad. Een heerlijke plek om hiervandaan mooie wandelingen of fietsend door de stad en omliggende natuur te maken.
In de avond dineer je in het elegante restaurant van het hotel. Het is een van de beste restaurants van de streek.

Dag 5
Na het ontbijt rijd je naar een door een familie gerunde boerderij waar ze de ambachtelijke “Jamon Iberico” produceren. Je bezoek begint met het kennismaken met de zwarte Iberische varkens. Zij grazen hier vrij rond. Het wordt vervolgd door een rondleiding door hun hamkelder. Heel indrukwekkend! En het productieproces wordt uitgelegd. Het bezoek eindigt met een proeverij met hammen en andere lokale tapas in combinatie met Jerez-wijnen als een lichte lunch.
Na de lunch heb je alle tijd om te genieten van de prachtige natuur en de historische heuvelstadjes.

Dag 6
Na het ontbijt check je uit en rijd je verder in zuidelijke richting. Het landschap wordt iets droger maar blijft kleurrijk. Voorbij Sevilla kom je in het sherry gebied en rijd je naar je sfeervolle hotel in Jerez de la Frontera. Het was ooit het woonhuis van een belangrijke sherryhandelaar, maar sinds enige tijd is het een sfeervol hotel met klassiek stijlvolle kamers.
Aan het einde van de middag word je verwacht bij een mooi sherryhuis voor een rondleiding en proeverij. De wijnen zijn bijzonder en gastronomisch heel geschikt en geliefd.
In de avond staat er een mooi gastronomisch menu op het programma in een modern restaurant. Hier wordt verfijnd gekookt, gebaseerd op lokale producten en begeleid door mooie wijnen.

Dag 7
Na het ontbijt check je uit en rijd je in een uurtje naar Sevilla waar je twee nachten verblijft. Het charmante hotel is gevestigd in een sfeervol 18e eeuws paleis, in een rustige moderne wijk. Het heeft een mooie binnenplaats met terras en een bar en zwembad op het dak. De kamers zijn ruim en stijlvol.
In de middag heb je een afspraak met een kundige gids, die je al wandelend langs bijna verborgen tuinen en paleizen en door nauwe straatje van Barrio Santa Cruz meer van het (onbekende) Sevilla laat zien.
Vanavond dineer je in een elegant klassiek restaurant. Kleine gerechtjes met bijpassende gastronomische sherrywijnen. Een mooie smaakbeleving.

Dag 8
Zo rond twaalf uur heb je een ontmoeting voor een tapas lunch. Samen met een gids verken je het culinaire hart van Sevilla, hij laat je de meeste typische tapasbars van Sevilla zien en legt uit waar je het beste tapas kunt eten. Je proeft de lekkerste tapas met lokale wijnen.
De rest van de dag is vrij om Sevilla op je gemak te verkennen. Misschien wil je een van onze favorieten bezoeken: het Andalusische moderne kunst museum, gevestigd in een 14e eeuws klooster.

Het laatste diner in Sevilla vindt plaats in een van de beste restaurants van Sevilla. Elke dag is er een ander “markt menu” op basis van verse seizoensgebonden producten. De gerechten zijn licht en verfijnd, met mooie Spaanse wijnen.

Dag 9
Na het ontbijt check je uit en kun je terugkijken op en nagenieten van een veelzijdige rondreis.

De ingrediënten

 • Eén overnachting in een boetiekhotel in Lissabon, inclusief ontbijt
 • Smaakvol diner inclusief wijn in Lissabon
 • Twee overnachtingen in een boetiekhotel in Évora, inclusief ontbijt
 • Smaakvol diner inclusief wijn in Évora
 • Bezoek aan paleiswijnhuis in Alentejo met uitleg, proeverij en lunch
 • Bezoek aan modern wijnhuis in Alentejo met uitleg, proeverij en lunch
 • Bezoek aan varkensboerderij met uitleg en proeverij
 • Twee overnachtingen in een landgoedhotel in Aracena, inclusief ontbijt
 • Smaakvol diner inclusief wijn in Aracena
 • Eén overnachting in een boetiekhotel in Jerez de la Frontera, inclusief ontbijt
 • Bezoek aan sherrywijnhuis in Jerez de la Frontera met uitleg en proeverij
 • Twee overnachtingen in een boetiekhotel in Sevilla, inclusief ontbijt
 • Exclusieve wandeling door het historische Sevilla
 • Tapastour door Sevilla inclusief wijnen
 • Twee smaakvolle diners inclusief wijn in Sevilla
De prijs van deze negendaagse wijnrondreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 2025,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie