Luxe culinaire kookreis Umbrië

TOP GENIETEN!

Norcia in Umbrië geniet wereldwijd bekendheid om zijn keur aan culinaire specialiteiten: zwarte truffels, pecorino, prosciutto, salami en diverse soorten salsicce van varkens- en wild zwijn. Minder bekend maar zeker zo interessant, zijn de Montefalco-wijnen uit Umbrië. Niet alleen in Italië in opkomst maar ook internationaal, want er worden bijzondere droge rode wijnen gemaakt en heerlijke zoete passito’s. De rode wijnen zijn niet elegant te noemen maar brute kracht in fluweel verpakt en dat matcht natuurlijk prima met de Norcia-specialiteiten!
Tijdens deze reis ga je van al deze topproducten genieten met al je zintuigen en logeer je op twee bijzondere plekken.

Dag 1
De wijnreis start aan de voet van het heuvelstadje Montefalco. Hier ligt het mooie landelijke hotel waar je de eerste twee nachten overnacht. De oudste vleugel dateert uit de 16e eeuw. Het wordt omgeven door wijngaarden en een mooie parkachtige tuin met bijzondere bomen en planten. Er is een royaal zwembad (20 x 10) en een terras om te relaxen. Het interieur is klassiek met een mooie salon, art-nouveaustijl bar en de kamers zijn comfortabel, ruim en stijlvol verzorgd.
Je wordt in de middag verwacht in het restaurant waar naast de creatieve chef een ’signora’ uit Montefalco de scepter zwaait. Ze kookt de traditionele gerechten als geen ander. Er wordt een menu met regionale specialiteiten geserveerd waar je zelf een wijn uit de regio bij uitkiest.

Dag 2
Om 09:30 uur heb je een afspraak bij een wijnhuis met een Engelstalige gids die je meeneemt voor een wandeling door de wijngaarden en het mooie centrum van Montefalco (± 7 km). Je eindigt weer bij het wijnhuis waar je uitleg krijgt over hun prachtige Montefalco wijnen en een proeverij, gecombineerd met een bruschetta om de biologische olie van het huis te proeven en andere ‘Umbrische’ specialiteiten.
De dag is verder vrij in te vullen.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en ga je op weg naar Norcia. Onderweg raad ik je aan een stop te maken in Spoleto. Het middeleeuwse centrum is gebouwd op een heuveltop en heeft veel te bieden: de domkerk met fresco’s van Filippo Lippi, een prachtig kasteel, het aquaduct Ponte delle Torri, een Romeins huis, vele kerken en musea. En het is ook nog een gezellige stad om te winkelen en te shoppen.
Norcia is een lieflijk dorpje met overal winkels waar de hammen en worsten hangen te pronken en waar al je zintuigen geprikkeld worden. Je overnacht in een prachtig authentiek paleis in het historische centrum. Authenticiteit in combinatie met modern geeft het geheel een tijdloos karakter. De kamers zijn tot in detail verzorgd en van alle gemakken voorzien. Er is een mooie bibliotheek en een lounge, een kleine wellness en een fantastisch restaurant met 1 Michelin ster. Hier ga je vanavond op en top genieten. Bij mooi weer op het terras en bij minder op een mooi plekje in het stijlvolle restaurant. Hier wordt onder leiding van de chef heel verfijnd gekookt en innovatief omgegaan met kleuren, aroma’s en smaken. Er wordt een mooi 4-gangen menu geserveerd en de wijn selecteer je zelf of met de hulp van de sommelier.

Dag 4
Na het ontbijt heb je een kookles van een uur of twee met de Michelin chef-kok van het restaurant bij je overnachtingsadres. Je proeft de elegante creaties die je maakt tijdens de les.
In Norcia is truffel zoeken een ‘experience’. Vanmiddag ga je samen met de truffelzoeker en zijn honden op zoek naar ‘het zwarte goud’. Daarnaast geniet je van een picknick en proef je ricotta terwijl  de kaasmaker je laat zien hoe dit gemaakt wordt.
‘s Avonds ben je vrij om ergens in Norcia te gaan eten.

Dag 5
Nog even lekker ontbijten en dan is het programma ten einde.

De ingrediënten

 • Twee overnachtingen in een mooi landelijk hotel in Montefalco
 • Twee overnachtingen in een prachtig authentiek paleis in Norcia
 • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
 • Menu met regionale specialiteiten exclusief wijn in het restaurant van je overnachtingsadres (Dag 1)
 • Wandeling door de wijngaarden en het centrum van Montefalco met een Engelstalige gids
 • Proeverij van wijn en olijfolie en Umbrische specialiteiten
 • Mooi 4-gangen menu exclusief wijn op dag 3 in het restaurant bij je overnachtingsadres (1 Michelin ster)
 • Kookles van ± 2 uur waarbij je aansluitend de gerechtjes proeft
 • Truffelzoektocht met picknick en aansluitend kaasproeverij
De prijs van deze vijfdaagse culinaire kookreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 1325,- per persoon.
Upgrade naar Junior Suite mogelijk, toeslag € 525,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Marijke

  Super, fijne mooie lekkere vakantie geweest.Mooie locaties, lekkere gerechten. Goede kook workshops