Fietsreis Umbrië

FIETSEN DOOR UMBRIË

Al fietsend leer je de prachtige Umbrische vallei kennen. Niet alleen qua natuur en cultuur maar zeker ook de wijngebieden: Torgiano DOCG, Assisi DOC, Montefalco DOCG en Monte Martani DOC.

Dag 1
De tocht begint in het mooie Spello. Je overnacht in het centrum van het stadje dat nog een middeleeuws uiterlijk heeft. Het is hier heerlijk slenteren door de kleine steegjes, vaak fleurig gekleurd met bloemen en planten.
Vanavond geniet je in een gezellig restaurantje waar een Umbrisch menu met begeleidende wijnen wordt geserveerd.

Dag 2
De volgende ochtend, na het ontbijt, heb je de eerste fietstocht. Je kunt kiezen uit een langere tocht via het gezellige centrum van Foligno of een kortere, direct door de vallei naar Bevagna, een van oorsprong Romeins stadje. Bevagna bevindt zich midden in het wijngebied waar de Sagraritino DOCG en de Rosso di Montefalco DOC vandaan komen. Je bezoekt in dit gebied rond 16:00 uur een wijnboer, en wel een hele bijzondere want er worden biologische wijnen gemaakt. Vervolgens fiets je door naar het overnachtingadres in Torgiano, een oud vestingsplaatsje. Torgiano bevindt zich in het licht heuvelachtige, vruchtbare gebied waar de Tiber en de Chiascio samenvloeien. Het 3-sterrenhotel biedt prima verzorgde kamers met badkamer, airco, koelkast, televisie en kluisje. In de tuin is een zwembad dus je kunt direct een duik nemen!
Het diner is besproken in een restaurant vlakbij. Hier wordt een diner ‘degustazione’ geserveerd met diverse voorafjes, twee primi’s, twee secondi’s en een groente, of je kiest voor een heerlijk truffelmenu. Je kiest zelf de wijn er bij.

Dag 3
Fietsend over veelal rustige landweggetjes wordt Assisi bereikt. Om in het oude centrum te komen moet er wel eerst iets geklommen worden maar je zult zien dat het zeker de moeite waard is wanneer je het schilderachtige Assisi binnen fietst. Via de voet van de berg Monte Subasio, waar de Assisi DOC wijnen vandaan komen, fiets je naar Spello waar je weer in het oude, Middeleeuwse centrum overnacht. Je hebt vandaag zo’n 33 km gefietst. ’s Avonds ben je vrij om op eigen gelegenheid in één van de vele restaurantjes van Spello te dineren.

Dag 4
Na het ontbijt is de fietsreis ten einde. Al met al een bijzondere fietstocht dus. Met je eigen fiets maar als je er één wilt huren dan kun je dit bij reservering laten weten. En over je bagage hoef je je geen zorgen te maken, dat wordt voor je geregeld net als je eventuele wijnaankopen. Dus: Buon Vacanze!

De ingrediënten:

  • Drie overnachtingen op twee verschillende sfeervolle adresjes
  • Het ontbijt staat elke ochtend voor je klaar
  • Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordigster op de dag van aankomst in het hotel
  • Eén diner inclusief wijn
  • Eén diner exclusief wijn
  • Twee wijnproeverijen met uitleg
  • Fietsroutes en kaarten
  • Bagagetransport

 

Optioneel:

  • Fietshuur (€ 56,- voor 2 dagen) of e-bike (€ 90,- voor 2 dagen)
De prijs van deze vierdaagse fietsreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 450,- per persoon
De reis is het hele jaar mogelijk, aankomstdagen van zondag t/m donderdag

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie