Fietsreis Moezel

FIETSEN IN HET HARTJE VAN DE MOEZEL

Door het fietsen in het romantische wijngebied de Moezel krijg je een betere kijk op de wijnen uit dit gebied, de druivensoorten, de ligging, bodemsoort et cetera.

Dag 1
De fietstocht start in Schweich, waar je op zondag of maandag aankomt. Hier kun je op de eerste dag je auto op een parking plaatsen (gratis) en je fiets ophalen waarna je naar je overnachtingsadres fietst. Je overnacht elke nacht op een ander adresje en over je bagage hoef je je geen zorgen te maken, die wordt steeds voor je vervoerd.

Dag 2
De volgende dag fiets je 42 km, via Neumagen naar Brauneberg.
Neumagen is het oudste wijndorp van Duitsland. Vandaag fiets je zo’n 15 km richting Brauneberg. Hier liggen prachtige wijndorpjes en de meest beroemde wijngaarden. De beste wijngaard is Goldtröpfchen, de naam is een verwijzing naar de kleur en waarde van de wijnen die hier vandaan komen. De bekendste wijngaarden van Brauneberg zijn Juffer en Juffer Sonnenuhr. Aan het einde van de dag heb je een afspraak bij een goed wijnhuis voor een rondleiding en proeverij en praat je met de wijnboer over zijn wijnen. ’s Avonds proef je een 3-gangen menu met Moezelspecialiteiten uit het 100 jaar oude familiekookboek van grootmoeder.

Dag 3
Vandaag fiets je van Brauneberg naar Bernkastel (10 km). Bernkastel is het centrum van de Moezel en schilderachtig door zijn vakwerkhuizen. Kijk rustig rond, bezoek het wijnmuseum en ga op ontdekkingsreis in de Moezelwijncultuur. In de aangrenzende Vinothek staan 160 wijnen en kun je je goed laten informeren.
Vervolgens ga je per boot (en fiets) een prachtige tocht maken van zo’n anderhalf uur naar Traben-Trarbach. Dit Jugendstil-stadje is het bezoeken meer dan waard. Het overnachtingsadres is midden in het dorp en voor ’s avonds raden we je het restaurant van het hotel aan.

Dag 4
Er staat een mooie fietstocht van 35 km op het programma. Je vertrekt uit Traben-Trarbach. Stop even in het wijndorp Enkirch voor een kopje koffie of glas wijn. Ediger-Eller is het fietsdoel van vandaag en is ook zo’n mooi Moezeldorp met stadsmuur, Middeleeuws vakwerk, schilderachtige straatjes en talrijke historische bouwwerken.

Dag 5
Op de laatste dag fiets je naar Beilstein (11 km) en bezoek je de romantische dorpskern. Vervolgens keer je weer terug naar het hotel waarvandaan je wordt opgehaald en naar je auto gebracht.

De ingrediënten:

 • Vier overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Vier maal ontbijt
 • Eén maal 3-gangen diner, exclusief wijn
 • 3 dagen fietshuur
 • Bagage transfer (1 koffer per persoon)
 • Detailkaarten en fietsroutes
 • Telefoonnummer van onze vertegenwoordiger ter plaatse voor eventuele vragen
 • Bezoek aan wijnhuis voor rondleiding en proeverij
 • Entree wijnmuseum en Vinothek
 • Boottocht (1½ uur) naar Traben-Trarbach
 • Transfer terug naar Schweich
De prijs van deze vijfdaagse fietsreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 565,- per persoon.
Toeslag e-bike € 75,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Jeannet

  Namens ons allemaal, super bedankt voor deze fietsreis.
  Het was super! Het was leuk om overdag lekker actief te zijn en s’avonds te genieten. We hebben ontzetten gelachen met elkaar, het was weer als vanouds! Volgend jaar willen we naar de Loire, kom je weer met een voorstel?