Fietsreis Elzas

FIETSEN IN DE ELZAS

Idyllische middeleeuwse dorpjes, majestueuze kerktorens en kasteelruïnes, pastelkleurige vakwerkhuizen en vruchtbare heuvels. We zijn in de Elzas! Eén van de mooiste wijngebieden. Al fietsend ontdek je hier de magische drie-eenheid van gastronomie, cultuur en natuur tegen een levendige achtergrond van wijngaarden.

Op de fietsdagen rijd je zo’n 30 à 60 km per dag, hoogteverschillen ± 300 m.

Dag 1
Je begint in Kaysersberg, hier is het eerste sfeervolle hotel voor je gereserveerd waar je ’s avonds ook dineert.

Dag 2
Na het ontbijt vertrek je voor een fietstocht van zo’n 30 km via Bergheim, Ribeauville en Riquewihr, het hartje van de Elzas. Als je niet je eigen fiets mee hebt dan staan nu de gehuurde fietsen voor je klaar.
Je krijgt een picknick mee dus zoek een lekker plekje in de wijngaarden! ’s Avonds logeer je in Kientzheim. Je krijgt een restauranttip mee.

Dag 3
De volgende dag is een pittige dag want er staat 64 km op het programma! Türckheim, Munster (vergeet niet een stop bij een kaasboer te maken!), Eguisheim en dan Niedermorschwihr waar je logeert en ’s avonds in het restaurant van een welverdiende maaltijd geniet.

Dag 4
Je doet het iets rustiger aan en rijdt via Houssen, Illhäusern en Beblenheim weer naar Kaysersberg. Dit is ongeveer 37 km. Je hebt zeker tijd om dit plaatsje nog even te bezoeken. Prachtige vakwerkhuizen, woningen in de Renaissancestijl, veel leuke winkels met aardewerk, regionale lekkernijen, wijn en distillaten.
Je logeert weer in hetzelfde hotel als de eerste nacht dus je vindt je auto hier weer terug. ’s Avonds kun je zelf kijken waar je gaat eten. Wil je naar Chambard (1 Michelin-ster) laat het ons dan even weten dan reserveren we een tafel voor je (telefoon 03.89.47.10.17). Verder raden we La Vieille Forge en Au Lion d’Or aan en wil je het rustig aan doen dan blijf je lekker in het hotel!

Dag 5
Je sluit de reis af met een lekker ontbijt.

De ingrediënten:

 • Vier overnachtingen in een 2-persoonskamer op verschillende adresjes
 • Elke ochtend een lekker ontbijt
 • Drie picknicks
 • Op twee avonden diner in het hotel, exclusief drankjes
 • Bagagetransport
 • Routekaart
 • Toeristenbelasting

 

Optioneel:

 • Fietshuur € 59,- per persoon (e-bike € 105,- per persoon), ter plaatse te voldoen, bij reservering opgeven.
  Transfer fietsen van verhuurder naar het hotel € 50 (totaalbedrag tot 10 fietsen)
De prijs van deze vijfdaagse fietsreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 465,- per persoon.
Toeristenbelasting ter plaatse te voldoen.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Saskia

  We hebben bijzonder genoten van onze fietsreis in de Elzas en het mooie fietsweer. De omgeving, iedere keer weer de verrassing in de picknicktas en het picknicken in de natuur was geweldig. Super was ook de hoteleigenaresse/gastvrouw in Niedermorschwir die 1 persoon en fiets kwam halen toen we de kapotte band niet meer geplakt kregen. Restaurant tip voor woensdagavond was ook uitstekend, maar ook de overige avonden met meer traditionele gerechten en natuurlijke lekkere wijnen waren super.
  Kortom: We hebben genoten!

 • Inge

  we wilden jullie even laten weten dat we – ondanks het wisselende weer van kou, zon, regen, hagel – een erg leuke week hebben gehad in de Elzas. Alles was erg goed geregeld.
  Vooral de wandel/fietskaart die we erbij kregen bleek erg handig. Er waren routes op uitgezet in verschillende kleuren die niet helemaal klopten (niet aansloten) maar dat was geen probleem. We konden mooi zelf de routes een beetje uitbreiden. De laatste fietsdag vonden we wat kort dus hebben we Colmar erbij gepakt.
  De fietsen waren geweldig!
  De mensen in de hotels en restaurants waren erg aardig en goed op de hoogte dat wij kwamen en wat de bedoeling was.
  De beschrijving van de fietsroutes was soms handig maar soms ook niet. Ook hierin stond wel een foutje, zoals bij een van de hotels verschillende suggesties over restaurants om ’s avonds te eten. Maar bij de vouchers zat een dinerbon, dus dat was al inbegrepen. In feite konden we gewoon de Velo-route bordjes volgen omdat de meeste van de uitgezette routes daarover heen gingen.
  Ook vonden we het erg leuk dat de diners niet in de hotels zelf waren voorzien maar op een andere locatie in de buurt. Vooral het restaurant in Kientzheim was een superverwennerij.
  Een tip betreft de meeneemlunch. Het zou lekker zijn om een kan koffie of thee mee te krijgen, ipv 4 flessen water (die niet op gingen omdat het zo koud was). Bijv. vanuit het eerste hotel een leen-thermosfles die aan het eind ook weer ingeleverd wordt.
  We hebben zelf ook op verschillende plekken een kleine degustation gedaan.
  Helaas was het musee du vin in Kientzheim nog gesloten tot 1 mei. Misschien is het mogelijk om ook buiten het seizoen een rondleiding te regelen voor fiets-of wandelgasten, wij zouden dat wel leuk gevonden hebben.
  Tot zover onze ervaringen. In de bijlage twee foto’s van de mooiste lunchplek ever in de buurt van Colmar.