Zoek op land, regio of reis

×

Groepsspecial | Reis met Ellen naar Franken...

De silvaner schittert het beste in Franken

Het wijngebied Franken ligt in het noorden van Beieren en is net even anders dan de andere wijngebieden in Duitsland. Hier domineert niet de riesling maar de silvaner! En van deze druif worden hier topwijnen gemaakt die een complexiteit kunnen ontwikkelen van een Chablis of Chenin-Blanc. Als leek herken je de wijn uit Franken vaak aan het model wijnfles dat ze gebruiken, de zogenaamde “Bocksbeutel”, de fles heeft een platte, ronde buik en een korte hals. Het middelpunt van het wijngebied is de barokstad Würzburg en net even ten zuiden vindt onze wijnreis plaats. Hier neemt Ellen je mee naar wijnhuizen waar, met zeer veel respect voor de natuur en traditie, moderne wijnen worden gemaakt.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Groepsreis | 3 dagen | Duitsland

Tijdens de reis ben je met een gezelschap van maximaal 24 personen onder de enthousiaste leiding van Ellen. Je reist op eigen gelegenheid naar de bestemming. Voor het programma eind van de middag en avond van dag 2 is een bus geregeld.

Dag 1, vrijdag 12.05.2023

We raden je aan om in de middag aan te komen zodat je je rustig kunt settelen. Aan het einde van de middag ontmoet je de andere wijnreizigers en Ellen. Onder het genot van een heerlijk glas Frankische Sekt en ‘Flammkuchen’ heet Ellen je welkom en introduceert ze in het kort het wijngebied Franken.
’s Avonds bereidt de chef Rainer Trautenbach met zijn team een mooi 3-gangen diner en worden er bijpassende wijnen bij geserveerd.

Dag 2, zaterdag 13.05.2023

Na het heerlijke ontbijt rijd je naar het VDP- Weingut Arnold in Randersacker. Je treft hier de 11e generatie van deze wijnfamilie aan: Bruno & Diana. Ze werken traditioneel, koesteren het bijzondere klimaat, de ligging van de wijngaarden op de beste steile hellingen en de schelpkalkbodems. Door het toepassen van milieuvriendelijke wijnbouw in combinatie met traditionele vinificatiemethoden en moderne keldertechnieken kunnen ze wijnen maken van een hoogstaande kwaliteit. Tijdens de rondleiding lichten ze graag hun manier van werken toe en proef je onder andere een mooie verfijnde silvaner!

Na dit bezoek ben je vrij om op eigen gelegenheid te gaan lunchen, lekker rond te toeren en aan het einde van de dag zien we elkaar weer in het hotel want dan gaan we gezamenlijk per bus naar het wijnhuis Brennfleck in Sulzfeld. Het meer dan 400 jaar oude wijnhuis is in handen van Hugo & Susanne Brennfleck, de 13e generatie binnen de familie. Met respect voor de traditie hebben zij in 2006 een renovatie gedaan en een nieuwe vinificatieruimte gebouwd met een opvallende kubistische architectuur. Heel indrukwekkend om te zien! De ontvangst is hier allerhartelijkst en de proeverij veel belovend. De nadruk ligt op silvaner maar liefhebbers van rood moeten beslist deze ook even proeven.

Aansluitend ga je naar een echte Fränkische Weinstube in Frickenhausen. Heel authentiek en sfeervol qua entourage en de chef kookt hier vers en regionaal. Laat je verrassen en zeker ook door de wijnen die van het moderne wijnhuis Meintzinger uit Frickenhausen komen. De wijnmaker is aanwezig dus je kunt heerlijk van gedachten wisselen over zijn wijnen en de combinaties met de gerechten die als 4-gangen menu geserveerd worden met water en aansluitend een kopje koffie.

Dag 3, zondag 14.05.2023

Nog even genieten van het ontbijt en dan is het tijd om uit te checken. Je rijdt op eigen gelegenheid naar het Weingut am Ölspiel in Sommerhausen.(3,5 km) Ze nemen je mee de wijngaard in om te genieten van het prachtige vergezicht dat je daar hebt over de wijngaarden. Daarna proef je diverse wijnen en het bijzondere van dit domein is dat ze niet alleen wijn maken maar ook eau-de-vie van diverse vruchten als pruimen, peren, mirabel, kersen et cetera. Ter afsluiting van deze ochtend en wijnreis lunch je nog even heel lokaal met een “Häckerbrotzeit”. (brood met vleeswaren en soms kaas)
We wensen je een goede reis terug!

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Eibelstadt, Weinforum Franken
Dag 2: Eibelstadt, Weinforum Franken
Dag 3: Einde reis

Wil je individueel verder reizen of een tussenstop maken op de heenweg? Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden!

Gids

Ellen Dekkers is inmiddels bij vele wijnreizigers bekend en geliefd. Met haar tomeloze enthousiasme, passie en wijnkennis neemt ze je mee in de wereld van Frankische wijn.

Ellen Dekkers

Inclusief

- Twee overnachtingen in een sfeervol 3-sterren hotel in Eibelstadt
- Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
- Welkomstglas Sekt met ‘Flammkuchen’
- Regionaal 3-gangen diner met bijpassende wijn in restaurant bij je overnachtingsadres
- Bezoek, rondleiding en proeverij bij Weingut Arnold in Randersacker
- Bezoek aan Weingut Brennflick in Sulzfeld met uitleg en proeverij
- 4-gangen menu bij Weinstube Ehrbar met begeleidende wijnen van Weingut Meintzinger, water en koffie
- Bezoek aan Weingut am Ölspiel met wandeling door de wijngaard, uitleg, proeverij en “Häckerbrotzeit”
- Busvervoer dag 2 middag en avond
- Begeleiding Ellen Dekkers
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur en brandstof
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Weinforum Franken

Net even ten zuiden van Würzburg ligt in het midden van het romantische stadje Eibelstadt ons sfeervolle hotel. Het is een combinatie van hotel, restaurant en vinotheek. Al van oudsher is het een herberg maar vanaf juli 2022 heeft er een uitgebreide verbouwing plaatsgevonden en is het geheel omgetoverd tot een heerlijke verblijfsplek. In het restaurant wordt innovatief gekookt en in de vinotheek zie je een breed scala aan Frankische wijnen. Op 200 meter van het hotel zijn publieke, gratis parkeerplaatsen.

De kamers zijn modern ingericht, soms zijn het vakwerkkamers in het historische gebouw, soms in de moderne aanbouw en altijd met oog voor detail.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers