Wijnreis Turijn Piemonte

COMBINEER TURIJN MET HET PRACHTIGE PIEMONTE

Meer nog dan in andere steden draait in Turijn alles om ‘Mangiare’! De Slow Food beweging komt hier vlakbij vandaan, de vitello tonnato is hier uitgevonden, de gorgonzola’s liggen ‘om de hoek’ te rijpen en dan de truffels uit Piemonte in combinatie met die voortreffelijke Barolo’s en Barbaresco’s…
Je begint de reis met 1 nachtje Turijn en daarna door voor 2 nachtjes in Piemonte.

Dag 1
Bij aankomst ga je direct door naar het hotel waar je je bagage dropt. Ons hotel is niet in het centrum gelegen maar tegenover de enorme foodwinkel “Eataly”. Je kunt hier heerlijk boodschappen doen: potten vol ansjovisspread, chocolade, kazen, worsten, pasta’s, honing, koekjes, wijnen… neem dus een grote koffer mee! Je kunt hier ook lekker lunchen of dineren.
Het hotel is best royaal en origineel. Het heeft moderne kamers en is prima verzorgd. Het metrostation ligt voor de deur dus je zit binnen tien minuten in het hartje van de stad. We hebben zeker een tip voor een fijn restaurant voor vanavond. De kok werkte over de hele wereld en kookt nu hier in z’n eigen restaurant de sterren van de hemel!

Dag 2
Na het ontbijt check je uit bij het hotel en vervolg je je reis naar Piemonte, naar Bra.
Midden in Bra vonden we een fantastisch 4-sterren hotel, gevestigd in een ‘Cantine’ (wijnhuis). De Cantine is natuurlijk totaal gerenoveerd, rekening houdend met de natuurlijke en traditionele vormgeving maar onder moderne architectuur met een post-industriële look. De kamers zijn op minimalistische wijze gestyled, ze zijn ruim met prima sanitair en in alle kamers heb je ingemetselde verrekijkers waardoor je enkele hoogtepunten van de stad kunt bewonderen vanuit de kamer.
Rond 17:30 uur krijg je een rondleiding op het domein en je proeft een aantal mooie wijnen die hier gemaakt worden zoals Barolo’s, Dolcetta d’Alba en Montalupa. Omdat de wijnen vrij zwaar zijn serveren ze er kaas en worst bij. Na deze uitleg en proeverij geniet je van een diner met Piemontese specialiteiten met de wijnen van het wijnhuis waar je logeert.

Dag 3
Na het uitgebreide ontbijtbuffet met regionale specialiteiten heb je de ochtend aan jezelf en is het leuk om naar Alba te rijden. Je krijgt dan een goed beeld van de streek. Het landschap lijkt wel een lapjesdeken. Je passeert vele wijngaarden, wijndorpjes en uiteindelijk kom je in de truffelstad Alba aan. Op zaterdag is er een markt vol met regionale specialiteiten en op de andere dagen koop je deze ook in de winkels.
Vervolgens rijd je op je gemak naar Serralunga. Hier heb je een afspraak bij een wijnhuis dat gerund wordt door een familie. Als gepassioneerde wijnliefhebber zit je hier goed want je krijgt een mooie toelichting op hun visie van wijn maken. Er wordt over 2 stijlen Barolo gesproken (oud en nieuw) maar ook over zijn experimenten. Natuurlijk volgt er een proeverij waarbij je een breed scala aan wijnen proeft.
Geniet bij La Morra ook van het prachtige uitzicht over het hele wijngebied.

Dag 4
Nog even lekker ontbijten en dan is het programma ten einde.

De ingrediënten:

  • Eén overnachting in een origineel hotel in Turijn
  • ’Twee overnachtingen in een wijndomein/4-sterrenhotel
  • Elke ochtend een goed ontbijt
  • Rondleiding en proeverij bij het wijndomein waar je overnacht
  • Smaakvol diner inclusief wijn bij het wijndomein waar je overnacht
  • Rondleiding en proeverij bij een familiewijndomein in La Morra
  • Restauranttips
De prijs voor deze vierdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt, afhankelijk van de periode, ± € 450,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie