Wijnreis Nantes Muscadet

Nantes en het kustwijngebied Muscadet

In het uiterste westen van de Loire, pal aan de Atlantische Oceaan, ligt de zesde stad van Frankrijk: Nantes. Een inmiddels hippe en verrassende stad. Authentiek en modern tegelijk. Het kloppend hart van Nantes is de Middeleeuwse wijk Bouffay. Hier zijn ontzettend veel leuke straatjes met winkels, cafés en restaurants. De Passage Pommeraye is een must-see, een prachtige 19e eeuwse winkelgalerij met mooie en lekker winkels als Via Maris en Alice Délice.
Je verblijft twee nachten in Nantes en aansluitend één nacht in het Muscadet wijngebied. Na jaren van vergetelheid is Muscadet gelukkig weer terug op de kaart. Het is een van Frankrijks klassieke witte wijnen die staat voor zee, zon en zuiverheid. Een nieuwe generatie wijnboeren is opgestaan en zorgen voor mooie kwalitatieve wijnen die het uitstekend doen in combinatie met puur bereide mosselen of een plateau oesters.

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht op een unieke plek: in een boetiekhotel dat zich in een 19e eeuwse kapel bevindt met fraaie gewelven en glas-in-lood ramen. Het ligt tegenover de botanische tuinen in het centrum. De 24 designkamers hebben gewelfde plafonds en beschikken over gratis wifi en een Nespressomachine. Er is een beveiligde parking (± € 15 per nacht), wel even bij reservering aangeven dat je hier gebruik van wilt maken.
Vanavond loop je in een kwartiertje naar het restaurant dat je misschien anders niet zou vinden. In een klein straatje vind je dit sfeervolle restaurant dat bij de locals heel geliefd is. Hier wordt inventief en smaakvol gekookt met verse producten. Superlekker en bij mooi weer reserveren we op het terras.

Dag 2
Na het ontbijt staat er een leuke e-biketoer op het programma. Samen met een gids (en eventueel een aantal anderen (max 8 personen)) leer je Nantes binnen no-time kennen. Je hoort leuke anekdotes en verhalen en fietst door het Middeleeuwse centrum naar Feydeau Eiland, langs de Erdre en ‘les machines’. De rest van de dag vul je lekker zelf in. Het minimum aantal deelnemers voor deze begeleide fietstoer is 4, indien er minder deelnemers zijn vervangen we de fietstocht door een dag fietshuur (e-bike) met een routebeschrijving door Nantes zodat je op eigen gelegenheid op pad kunt gaan.

Dag 3
We raden je aan om na het ontbijt te vertrekken en naar de kust te rijden. Hier vind je het prachtige kustplaatsje Pornic. Een mooie historische plek met oude vissershaven, witte huisjes die tegen de rots aan zijn gebouwd en een grillige kustlijn met oesterbanken. Leuk om misschien ergens oesters te lunchen en dan door te rijden naar het Muscadet wijngebied.
Je logeert tussen de wijngaarden, in Monnières, op een familiewijndomein waar ook een paar gastenkamers zijn. je wordt in de middag verwacht en allerhartelijkst ontvangen. Je krijgt een rondleiding op het wijndomein en natuurlijk proef je hun wijnen. Al generaties lang wordt hier wijngemaakt en dat voel en proef je!
’s Avonds eet je lekker landelijk in een ferme-auberge waar vers gekookt wordt: Frans met een internationale touch met bijpassende wijn.

Dag 4
Allereest geniet je van je ontbijt en dan heb je een afspraak bij een andere wijnboer in Saint-Fiacre-sur-Maie. Hier komen de beste Muscadets vandaag. De stokken waarvan ze de Muscadet maken zijn gemiddeld 30 jaar oud. De wijnen genieten inmiddels grote bekendheid en worden in veel sterrenrestaurants van Frankrijk geschonken.
Na dit bezoek is het programma ten einde en reis je weer terug naar Nederland.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een bijzonder boetiekhotel in Nantes inclusief ontbijt
  • 3-gangen menu met bijpassende wijn in een sfeervol restaurant in Nantes
  • E-bike tour door Nantes onder begeleiding van een gids
  • Eén overnachting in een 2-persoonskamer in het Muscadet wijngebied inclusief ontbijt
  • Rondleiding en proeverij bij het wijnhuis waar je logeert
  • 4-gangen menu met begeleidende wijn in een landelijke ferme-auberge
  • Rondleiding en proeverij bij een wijnhuis met de beste Muscadet wijnen
De prijs van deze vierdaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode en het type kamer in Nantes, vanaf € 495,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie