Wijnreis Lissabon Alentejo

LISSABON EN HET WIJNGEBIED ALENTEJO

Lissabon, de witte stad, ligt aan een prachtige baai, de brede monding van de Taag, en heeft zoals alle grote Zuid-Europese steden een uitgebreide eet- en drinkcultuur. Momenteel is Lissabon aantrekkelijker dan ooit want er is een grote brigade top chefs die internationale erkenning krijgt en bij wie je heerlijk eet en drinkt.
Je logeert 2 nachten in een in moderne stijl gerenoveerd imposant historisch pand uit het begin van de 20e eeuw, dichtbij de Praça Marquês Pombal. De kamers zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien.

Dag 1
Op de eerste dag (donderdag) word je aan het eind van de middag verwacht. Nadat je je in het hotel hebt gesetteld is er ruim de tijd om de sfeer te proeven in deze historische stad. ’s Avonds vindt het diner ook in de oude stad plaats. Het restaurant is een uitstekend modern Portugees restaurant met Mozambikaanse invloeden. Er wordt puur en met de beste producten gekookt. De jonge chef is buitengewoon succesvol met zijn mix van de Portugese en Mozambikaanse culinaire tradities. Er wordt een mooi 3-gangendiner met bijpassende wijnen geserveerd.

Dag 2
Op vrijdag maak je, na het ontbijt, een wandeltocht met een kundige gids waarbij de wijken Baixa, Alfama en Graça bezocht worden, de oudste buurten van Lissabon. Tijdens de wandeling zie je schilderachtige taferelen en heb je prachtige vergezichten over de oude stad.
Na de tour kun je op eigen gelegenheid verder dwalen door de steegjes en over de pleinen en aan het eind van de middag hebben we een wijnproeverij georganiseerd op een mooie, historische locatie in Lissabon. Een Portugese vinoloog laat je kennis maken met de wijnen (inclusief portwijn) van de belangrijkste wijnstreken van Portugal.
Daarna dineer je in een klassiek, sfeervol, Portugees restaurant waar de gerechten met vis- en schaaldieren veelal gebaseerd zijn op de recepten uit Noord Portugal. Het betreft een 3-gangen diner met prachtige Portugese wijnen.

Dag 3
Op zaterdag vertrek je na het ontbijt naar de Alentejo. Het is een autorit van zo’n 2 uur en dan kom je aan bij een schitterend hoog gelegen historische en actieve wijnquinta, vlakbij het stadje Vidigueira. Hier is recentelijk na een uitgebreide renovatie een intiem en exclusief hotel gevestigd. Ze combineren smaakvol de traditionele Portugese decoratiestijl met een moderne touch. Het hotel ligt op een heuvel, in het midden van een 50 hectare groot landgoed. Er zijn heerlijke tuinen en terrassen en een royaal zwembad. Vanaf de terrassen geniet je van de meest spectaculaire uitzichten over de wijnranken en –bergen. Er zijn ook mooie wandelroutes over het landgoed uitgezet.
Aan het eind van de middag krijg je een rondleiding over het prachtige complex, gevolgd door een proeverij van hun inmiddels internationaal erkende topwijnen.
’s Avonds wordt het diner in het hotel geserveerd. De gerechten zijn bereid volgens de goede rustieke traditie die passen bij hun mooie wijnen.

Dag 4
Geniet lekker van je ontbijt en we raden je aan een late vlucht terug te reserveren zodat je rustig naar de luchthaven kunt rijden.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een imposant historisch pand in Lissabon
  • Eén overnachting op een wijnquinta in de Alentejo
  • Elke ochtend een smaakvol ontbijt
  • Drie diners inclusief wijn en water
  • Wandeling met gids door Baixa, Alfama en Graça
  • Wijnproeverij op historische locatie in Lissabon
  • Rondleiding en wijnproeverij op de quinta waar je overnacht
De prijs voor deze vierdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 695,- per persoon
Als je met 4 personen bent bedraagt de prijs € 650,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie