Wijn- en Portreis Porto Douro

PORTO EN ZIJN SPECTACULAIRE VALLEI

Porto is de stad die zijn naam heeft gegeven aan de portwijn. Sinds eeuwen wordt portwijn hier gelagerd en van hieruit over de hele wereld geëxporteerd. In prachtige proeflokalen en winebars kun je diverse portwijnen en gewone wijnen proeven. En, zoals in elke wijnregio, is heerlijk eten nooit ver weg.
Je begint dit arrangement in de stad Porto en je maakt een uitstapje naar de Dourovallei want als je hier toch bent dan is het adembenemende landschap hier een ‘must see’.

Dag 1
Je verblijft 2 nachten in een sfeervol 4-sterren hotel in het oude centrum van Porto, gunstig en toch rustig gelegen, vlakbij de beroemde Clerigos toren. Het betreft een modern en verrassend stylish hotel, gebouwd op de restanten van een historisch theater. De kamers zijn van alle gemakken voorzien waaronder airconditioning. Prachtige monumenten en de gezellige boulevard langs de Douro “Cais de Ribeira” bevinden zich op loopafstand.
Je wordt in de middag verwacht. Nadat je je in het hotel gesetteld hebt is er ruim de tijd om de sfeer te proeven van deze atmosferische stad.
Het diner is ’s avonds in een stylish toprestaurant in een voormalig klooster. Het wordt geroemd om zijn moderne Portugese keuken en fantastische wijnkaart. Hier wordt creatief gekookt, de gerechten zijn verfijnd en licht, gebaseerd op ingrediënten uit de streek. De chef is nationaal bekend.

Dag 2
Na het ontbijt heb je een exclusieve rondleiding in het “Casa de Musica”, het inmiddels terecht wereldberoemde concerthuis in de stad. Het is ontworpen door de fameuze Nederlandse architect Rem Koolhaas. Aansluitend word je in een portlodge ontvangen waar je een privé rondleiding krijgt en een proeverij van Portwijnen.
De middag kun je lekker vrij besteden: shoppen en relaxen of misschien nog een porthuis bezoeken?
’s Avonds dineer je in een fraai restaurant in de wijk Foz, aan de monding van de Douro, vlakbij het strand van Porto. Hier tref je de moderne Portugese keuken op z’n best: de gerechten zijn verfijnd en puur bereid. De setting is sfeer- en stijlvol en het restaurant heeft een Michelin-ster.

Dag 3
Je checkt uit en gaat met je huurauto (kunnen we voor je verzorgen) naar de Dourovallei. Het maakt niet uit hoe laat je vertrekt maar hou er rekening mee dat het ongeveer 2 uur rijden is, zonder stops om van de omgeving te genieten. Aan het einde van de middag word je verwacht bij een wijnhuis dat tevens hotel is. Een intiem landhuis uit de 18e eeuw op een landgoed van ruim 50 hectare met geweldig uitzicht over de Douro rivier en de omgeving. Hier worden absolute top port- en tafelwijnen gemaakt met lokale Douro druiven als Touriga Nacional, Tinta Barocca en Tinta Roriz. Sinds een aantal jaren zijn er een 15-tal smaakvolle en comfortabele kamers, verspreid over de gebouwen van de quinta. Er is een fijn zwembad en een goed restaurant. Er zijn wandelroutes over en vanaf het landgoed uitgezet. Vanavond geniet je van een mooi diner met bijpassende wijnen in het restaurant van de quinta.

Dag 4
Na het ontbijt, en misschien nog even relaxen, rijd je op eigen gelegenheid naar de luchthaven.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in Porto in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
  • Eén overnachting in een 2-persoonskamer in de Dourovallei inclusief ontbijt
  • Exclusieve rondleiding “Casa de Musica”
  • Privé rondleiding porthuis in Porto
  • Drie uitgebreide diners, waarvan twee in Porto, inclusief wijn en één in Douro-wijnhuis, inclusief wijn
  • Rondleiding Douro-wijnhuis met proeverij
De prijs voor deze vierdaagse wijn- en portreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt ± € 750,- per persoon als je met 2 personen bent en ± € 695,- per persoon als je met 4 personen bent

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie