Reis Napels Amalfikust

Combineer Napels met de schitterende Amalfikust

Napels is een prachtige stad vol met cultureel erfgoed en interessante musea. Denk aan het fraai Palazzo Reale, het indrukwekkende Castel Nuovo, het Teatro San Carlo en in het Museo Archeologico Nazionale tref je een prachtige collectie klassieke kunstschatten aan waaronder sculpturen, fresco’s en mozaïeken. Wie naar Napels gaat raakt in de ban van het authentieke en levendige karakter, de stad leeft dag en nacht en je zult verbaasd zijn over het kleurenpatroon van de stad met de zee als achtergrond.
De golf van Napels is prachtig, met Vesuvius, Pompeii en de Amalfikust met de schitterende kleurrijke plaatsjes als Positano, Sorrento en Amalfi naar Vietri sul Mare, ook wel de eerste parel van de Amalfikust genoemd. Vanaf het water krijg je de beste indruk van de kleurrijke plaatsjes, steile kliffen en de heerlijke Italiaanse sfeer. Je geniet hier van het goede leven en eet heerlijke gerechten in combinatie met een goed glas wijn op een van de sfeervolle terrassen.

Dag 1
De eerste twee nachten verblijf je in ons bijzondere 4-sterren hotel in Napels dat in een oud klooster gevestigd is. Het is totaal gerenoveerd en bijzonder sfeervol. Het uitzicht vanaf het dakterras is fenomenaal. Er is 360˚ uitzicht op de stad, de baai, de Vesuvius, het eiland Capri, de wijngaard van San Martino en het Kartuizerklooster.
Je wordt in de middag verwacht maar mocht je eerder zijn dan drop je alvast je bagage. We stellen voor dat je begint met een drankje op het terras om even het uitzicht op je in te laten werken. De ligging is heel centraal dus je kunt zo naar het historische centrum met winkelgebied, de haven et cetera gaan.
Voor vanavond hebben we een tafel gereserveerd in het restaurant van het hotel. Hier wordt Mediterraans gekookt met respect voor het seizoen.
Je geniet van een mooi 3-gangen menu inclusief wijn, water en koffie en een spectaculair uitzicht op de baai van Napels.

Dag 2
Vandaag word je door een local rondgeleid door Napels. Wist je dat het de derde stad van Italië is, en ooit zelfs van Europa: Napels is oud, kunstzinnig en tongstrelend. Het historische centrum behoort niet voor niets tot Unesco Werelderfgoed. Onze local laat je Napels ontdekken zoals je het zelf nooit kunt ontdekken. Met aandacht voor food, kunst en streetart.
Na deze wandeling is het aan jezelf om nog verder de stad te verkennen of even lekker bijkomen en relaxen bij het zwembad van het hotel.
Vanavond hebben we een ander restaurant uitgekozen waar je ook verzekerd bent van een goed diner inclusief wijn, water en koffie.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit, rijd je langs de Vesuvius en breng je een bezoek aan een wijnhuis aan de voet van de Vesuvius. Al 3 generaties lang worden de wijngaarden gerund door dezelfde familie. Vol passie maken ze hier diverse mooie wijnen en ze zijn de enige die een mousserende ‘Lacryma Christi’ maakt. Je krijgt een rondleiding en proeverij.
Aansluitend kun je eventueel Pompeii bezoeken (wel van tevoren reserveren) of doorrijden langs de Amalfi kust naar Praiano, een nog min of meer onontdekt dorpje tussen Positano en Amalfi. Hier hebben we een uniek 4-sterren hotel, op een klif gelegen tussen de rotsachtige kust en Mediterraanse tuin. Het is een klein en cosy familiehotel waar ze bijzonder gastvrij en persoonlijk zijn. De kamers zijn verzorgd, in Mediterraanse stijl ingericht. Er is een heerlijk zonneterras met een prachtig uitzicht, een klein zwembad en privé toegang tot de kust (géén zandstrand!) dat je bereikt via een 150 treden tellende trap. Hier verblijf je één nacht (maar je kunt natuurlijk verlengen).
Vanavond ga je lekker flaneren in het plaatsje en we hebben een tafel gereserveerd in een lokaal restaurant met een gezellige sfeer, een waanzinnig mooi uitzicht over de kust en de heerlijkste traditionele gerechten met bijpassende wijnen. Er wordt een 4-gangen menu geserveerd met bijpassende wijnen, water en koffie.

Dag 4
Na het ontbijt zit het programma er op maar afhankelijk van jullie eventuele vluchttijden heb je nog tijd om naar Amalfi, Ravello of Salerno te gaan. Eigenlijk drie ‘must-see-plaatsjes’.

  • Twee overnachtingen in een prachtig 4-sterren hotel met schitterend uitzicht op de golf van Napels inclusief ontbijt
  • Mooi 3-gangen menu inclusief wijn, water en koffie in het restaurant bij het hotel
  • Wandeling met gids door Napels met aandacht voor food, kunst en streetart
  • Goed diner inclusief wijn, water en koffie in een restaurant in Napels
  • Bezoek aan een wijnhuis aan de voet van Vesuvius met rondleiding, uitleg en proeverij
  • Eén overnachting in een mooi 4-sterrenhotel in Praiano inclusief ontbijt
  • Traditioneel 4-gangen menu met bijpassende wijnen, water en koffie in een lokaal restaurant met gezellige sfeer

 

De prijs van deze vierdaagse reis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode ± € 795,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Hilde

    Henk en ik willen laten weten dat we de 4-daagse tour in Napels en Praiano écht schitterend hebben gevonden! We hebben ontzettend genoten; de hotels waren prachtig met goede service, ontbijt en voorzieningen. De restaurants waren perfect, de ontvangst daar ook en natuurlijk het eten en de wijnen! De (privé) gids die ons door Pompeii leidde, vertelde prachtig en wist erg veel. En de bezoeken aan de wijngaarden waren ook heel indrukwekkend! Bij de 1e, Sorrentino Vini, serveerden ze geen hapjes bij de wijnproeverij, maar een compleet 3-gangen menu (vlak na onze lunch in Pompeii, haha!). En ook bij Tenuta San Fransesco kregen we wederom privé een rondleiding, heerlijke wijnen en heel veel heerlijk eten, bereid door de familie. Het nergens om bekommeren (behalve op tijd ergens verschijnen) was heerlijk ontspannen! Enorm bedankt voor het regelen.