Lyon

Proef wat Lyon lekker maakt

Onze local Fanny: “Van jongs af aan ben ik verliefd op de geuren van de stad die gedomineerd worden door de gastronomische parfums die uit de vele keukens opstijgen. De melanges van kruiden en specerijen, van gebraad en stoverijen uit de oven zijn onverbiddelijk. Dat wil ik je laten beleven, die liefde wil ik met je delen.”

De ingrediënten:

 • Twee nachten in een modern, klein en persoonlijk chambre d’hôte
 • Twee hele lekkere ontbijtjes
 • 4-gangen diner inclusief wijn bij een uit de jaren 1900 daterende bistro
 • Lunch bereiden in kookatelier
 • 4-gangen diner “Menu du Chef” in een neo-bistro
 • Lijst met culinaire adressen van insider Fanny

 

De beleving:
Waar je ook kijkt, waar je ook loopt, in Lyon zie je overal restaurants. Klein en groot, authentiek en modern. Lyon is niet voor niets dé hoofdstad van de gastronomie!

Dag 1
Het centrum van Lyon laat zich gemakkelijk te voet verkennen. Het is heerlijk slenteren door de oude steegjes, op weg naar je chambre d’hôte. Oud van buiten en binnen sfeerrijk modern, typisch zo’n adres waar je je meteen thuis voelt. Als een echte Lyonnais. De lijst van Fanny is je route voor een culinaire ontdekkingstocht.
Vanavond eet je in een ‘fenomeen’ van Lyon. Hier heeft elke foodie uit Lyon wel gegeten. Mooi uit de jaren 1900 daterende bistro. Je waant je in de “Belle Époque”. Hier wordt vers gekookt. “la vrai cuisine Française” op z’n best! Je geniet van een 4-gangen diner inclusief wijn.

Dag 2
Vanochtend mag je langzaam wakker worden met een ontbijtje: lekker vers brood, huisgemaakte jammetjes en andere lekkernijen. En dan is het aan jullie! Ga je lekker shoppen, Vieux Lyon bekijken of naar het museum “Musée des Confluences”, een spraakmakend gebouw waar de oorsprong van het heelal, de evolutie et cetera worden behandeld.
Maar… voor de lunch moet je even aan het werk! In een leuk kookatelier kook je onder leiding van een kok (samen met anderen) in een uurtje je eigen lunch die je ter plaatse, in het atelier, eet.
Voor ‘s avonds hebben we een neo-bistro in gedachten. de chef-kok/eigenaar werkt ambachtelijk, op basis van verse producten uit de buurt. Zowel in de keuken als bij de wijnen zoekt hij naar terroir. Wij waren verrast door de moderne interpretatie ven de bijzondere smaakvolle gerechten. Er wordt een 4-gangen “Menu du Chef” geserveerd met bijpassende wijn.

Dag 3
Ook vanochtend geniet je van je ontbijt en je kunt nog even van de stad genieten voordat je langzaamaan weer huiswaarts gaat.

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en is vanaf ± € 310,- per persoon
Ter plaatse wordt toeristenbelasting berekend.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Marcel & Ron

  Lyon: Karine is ontzettend aardig en vriendelijk. Spreekt goed engels en is zeer hulpvaardig. Heeft ons zeer leuke tips gegeven om te gaan zien in Lyon. Het eerste dineetje was prima in orde. Leuke bediening en niet zuinig met bijschenken van de wijn. Parekeren is in Lyon wel wat onhandig maar uiteindelijk in de parkeergarage goedgekomen; Het gereserveerde tafeltje Jeremy Galvan: De bediening door één van de obers kon beter. Eten was zeker niet verkeerd. Bij het toetje was het bijvoorbeeld niet mogelijk om het bolletje ijs dat van geitenmelk is gemaakt te vervangen door een ander ijsbolletje. Tja, jammer. Heb het wel opgegeten hoor :-).
  Alba: Prima hotel en gezien de temperaturen waren we erg blij met het zwembad. Ontbijt was prima. Beide bezoeken aan de wijnhuizen waren ook goed, zoals we dat gewend zijn. Erg enthousiaste mensen. Lekkere Barolo´s geproefd en gekocht. Nog niet te veel, want de reis is nog maar net begonnen :-).
  Veneto: Prachtige en zeeeer rustige locatie. Redelijk weg van het toerisme. Was nog in winterslaap. Nog niet zo veel leven in de brouwerij. Wel verse duiven en kippen geslacht zien worden (de nek omgedraaid). Voor ons als stadsmensen was dat……..De kamer netjes en voorzien van alles wat we nodig hebben. Had het beste bed van de hele vakantie. Lekker harde matrassen.
  Ontbijt is prima verzorgd en volledig. De kleinzoon spreekt nauwelijks Engels en dat vind ik zelf altijd jammer. Ons Italiaans is helaas niet zo goed om een gesprek te voeren.
  De fietstocht was grandioos. Heerlijk weer, mooie route. Was wel even zoeken hoe we aan de fiume kwamen. Zijn in eerste instantie via de grote weg gefietst en om ons heen gevraagd hoe we bij de rivier kwamen. Uiteindelijk is het goed gekomen. Misschien wel handig om dit in het kort te beschrijven in jullie programma? De lunch in Borghetto was super. Prachtige plek om te lunchen. Heerlijke tortelini gegeten met een lekker flesje wijn in een perfecte omgeving. Dat is pas vakantie.
  De lunch bij de Osteria was prima in orde, lekkere 4 gangenlunch gehad. Er was alleen wat onduidelijkheid over de wijn. We kregen een fles Valpolicella 2012 Buglioni op tafel gezet en dat was het volgens hun. Ik heb aangegeven dat het de bedoeling was dat we de classico, de Amarone en de Reciote te proeven zouden krijgen. Na veel heen en weer gepraat, hebben we gekregen wat we vroegen en zijn ze er verder goed mee om gegaan. Ze hebben foto´s genomen van onze reispapieren. Ik neem aan dat ze inmiddels met jullie contact hebben gehad. In de papieren kon ik jullie nummer ook zo snel niet vinden. Ik heb ook mijn emailadres doorgegeven.
  Het bezoek aan de risotto rijstvelden – risotto watermolen was ook heel apart, leerzaam en goed gedaan. Een paar kilo risotto voor thuis meegenomen. Ik kijk nu heel anders naar karpers. De lunch daarna ook weer niets op aan te merken. Wel veel wat we aan risotto te verwerken kregen. De lunch was na de rondleiding door de watermolen voor de risotto. De lunch was ook ergens anders, wel in de buurt trouwens. Misschien goed om dit in de beschrijving te vermelden.
  Algemene opmerkingen:
  In het reizen naar de diverse locaties is het soms handig te weten hoe ver het een van het ander ligt of hoeveel reistijd het vergt. Ondanks dat we een navigatie hebben, was het soms toch haasten geblazen of juist het tegenovergestelde.
  Onze reis is verder gegaan naar Verona alwaar we op zaterdagavond AIDA hebben gezien in de arena. Schitterend, voor geen geld willen missen. Maar was bijna in het water gevallen, gelukkig om 22.00 uur werd het dan toch droog.
  Daarna nog naar Sud-Tirol gereden, in hetzelfde hotel als tijdens de wijnreis met Ellen. Veel wijn gekocht bij CS. De wijnmeester is in okt. vorig jaar tijdens ons laatste diner uit komen leggen welke wijnen we dronken.
  Tot de volgende keer….