Kookvakantie Porto

KOKEN IN PORTO

Chef Rui en zijn medechefs Mauro en Catarina kwamen al op jonge leeftijd in aanraking met het vak. Allereerst in de keukens van hun moeder en na hun opleiding hebben ze diverse stages gelopen, onder andere bij enkele sterrenrestaurants in Portugal en het buitenland.
De chef heeft 2 restaurants, één in de Dourovallei en één in Porto. Dit restaurant wordt nu al als één van de beste restaurants van Portugal beschouwd. De basis van het koken hier is het product: vers, zoveel mogelijk biologisch en uit de regio. Tel hierbij op dat de gerechten smaakvol en gezond moeten zijn en de creatieve geest van dit team, dan weet je gewoon dat hier innovatieve en verrassende gerechten op tafel komen.
Tijdens deze kookreis staan er twee masterclasses op het programma die ongeveer 2 uur duren. De ene kookles richt zich meer op vis en de andere meer op vlees. In elke les bereid je samen met de chef en zijn team 3 à 4 gerechten. Het is een combinatie van ‘hands-on cooking’ en demonstratie. Een aantal voorbeelden van gerechtjes die gemaakt worden zijn: zonnevis begeleid door een Portugese limoenrisotto, tempura ‘bacalhau’ met een dressing van tijm, zuiglam met puree van geitenkaas, een relish van sjalotjes en gevulde courgettes, pinar (een combinatie van amandelen, mango, basilicum en een kokosnootmousse). De kooklessen worden in de morgen gehouden in de keuken van het restaurant. Daarna geniet je van de lunch met door de sommelier geselecteerde wijnen.

Dag 1
De kookreis begint op donderdag en je wordt in de middag in het hotel in Porto verwacht. Het betreft een 4-sterren hotel dat gevestigd is in 5 aan elkaar verbonden historische panden waarvan het oudste gedeelte teruggaat tot de 14e eeuw. Het is smaakvol gerestaureerd, de kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden uitzicht op de oude stad van Porto of op de rivier de Douro. ’s Avonds dineer je in een typisch Portugees restaurant niet ver van het hotel. Hier wordt in een traditionele sfeer de goede, rustieke keuken bereid.

Dag 2
Vrijdag in de ochtend is er een wandeling door de historische binnenstad van Porto, door Unesco als werelderfgoed gekwalificeerd. Natuurlijk is er aandacht voor authentieke koffiehuizen en bakkerijtjes waar men heerlijk Portugese taartjes kan eten, met ook een korte stop.
De wandeling eindigt in het restaurant waar de kookles start. Tijdens de kookles maak je de gerechtjes voor de lunch.
Na de kookles en lunch kun je de middag vrij invullen en ’s avonds kies je zelf een restaurant of wij reserveren een tafeltje voor je in één van onze favoriete restaurants.

Dag 3
Zaterdagochtend na het ontbijt word je opnieuw in het restaurant verwacht voor de tweede kookles met aansluitend en lunch en na de les en lunch heb je ruim de tijd om Porto verder te ontdekken.

Dag 4
Op zondag is de kookreis na het ontbijt ten einde maar mocht je een avondvlucht hebben dan kun je je bagage droppen bij de receptie en nog even genieten van Porto.

De ingrediënten:

  • Drie overnachtingen in een 4-sterrenhotel
  • Elke ochtend een lekker ontbijt
  • Twee kooklessen van chef-kok Rui en zijn team
  • Twee lunches na de kookles inclusief wijn, frisdrank, koffie en thee
  • Welkomstdiner inclusief wijn, koffie en water
  • Exclusieve wandeling door de historische binnenstad van Porto
De prijs voor deze vierdaagse kookreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 725,-per persoon
De kookreis is het hele jaar door te reserveren met uitzondering van de maand augustus

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie