Kookvakantie Barcelona

Koken, proeven en genieten in Barcelona

Barcelona is – na San Sebastian – dé hotspot voor culinaire innovatie. Van klassieke tapas naar verfijnde Catalaanse gerechten. En mooie wijnen zijn nooit ver weg. Dichtbij Barcelona zijn enkele top wijnhuizen.
Het is een stad met mooie oude straatjes, pleinen en sfeervolle terrassen. El Born is een geliefde wijk en tegenwoordig is El Raval wel de hipste wijk. Naast het spierwitte MACBA museum, met mooie tentoonstellingen, vind je hier hippe restaurants en ook goede klassiekers.

Dag 1
Je overnacht in een bijzonder boetiekhotel in het centrum van Barcelona. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht en hun motto is “we want you to feel at home”.
Je wordt in de loop van de middag verwacht maar als je eerder aankomt dan kun je je bagage vast afgeven.
In de avond vindt het diner plaats op een bijzondere locatie, een plek waar een bodega, wijnbar en een modern Catalaans restaurant samengaan tot een stijlvol geheel. Wijn en foodkenners zijn hier altijd weer onder de indruk. Na een welkomstaperitief wordt er een mooi 3-gangen diner geserveerd met wijnen uit de omliggende wijnstreek.

Dag 2
Na een relaxed ontbijt ga je met een chef naar de overdekte markt om ingrediënten te kopen. De chef wil lokale producten uit het seizoen. Na de inkopen loop je naar de kookschool in een sfeervolle kookstudio in een indrukwekkend gebouw uit het eind van de 19e eeuw. De kookles is ‘hands-on’, met een klein groepje van maximaal 8 personen. de chef leidt je door de Spaans/Catalaanse specialiteiten, afhankelijk van het seizoen (gazpacho, paella, tortilla). Daarna geniet je samen onder het genot van een glas wijn van de door jullie samen gemaakte lunch.
De rest van de dag vul je zelf in: shoppen, terrassen en denk ook eens aan de Montjuïc heuvel. Als je daar bent vergeet je dat je in een miljoenenstad bent!

Dag 3
Na opnieuw een relaxed ontbijt raden we je aan een taxi te nemen naar een wijnhuis net buiten Barcelona. Het is een prachtige plek met uitzicht over zee, wijngaarden en Barcelona. Hier wordt biologisch gewerkt en er worden reguliere en natuurlijke wijnen gemaakt. Na de rondleiding proef je een aantal mooie wijnen.
Hierna kun je direct weer terug naar Barcelona of hier nog even genieten. Pas in de avond heb je een afspraak in een van de betere restaurants. In dit moderne en chique restaurant wordt een mooi verfijnd menu geserveerd, begeleid door mooie Catalaanse wijnen. Het restaurant heeft een welverdiende Michelinster.

Dag 4
Nog even ontbijten en – afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht – kun je nog lekker van Barcelona genieten.

  • Drie overnachtingen in een bijzonder boetiekhotel in het centrum van Barcelona
  • Elke ochtend een relaxed ontbijt
  • Mooi 3-gangen diner op bijzondere locatie met wijnen uit de omliggende wijnstreek
  • Bezoek met chef-kok aan overdekte markt
  • Kookles in kookstudio (groepje van maximaal 8 personen)
  • Zelfbereide lunch inclusief wijn, water en koffie
  • Bezoek aan wijnhuis nabij Barcelona met rondleiding en proeverij
  • Verfijnd menu met mooie Catalaanse wijnen in restaurant met 1 Michelinster
De prijs van deze vierdaagse kookreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 825,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie