Kookreis Lissabon

KOKEN IN LISSABON

Nuno is een vermaarde chef in Portugal die bekend staat als een vernieuwer. Hij herinterpreteert vooral traditionele gerechten op een creatieve en verfijnde manier. De smaakcombinaties zijn innovatief en verrassend. Hij gebruikt de beste ingrediënten, liefst biologisch en binnen de seizoenen. Nuno’s restaurant ligt in een fraai, opmerkelijk complex, in de stad. Het is een soort Lissabon-versie van de Amsterdamse Westergasfabriek maar dan op kleine schaal.
Tijdens deze kookreis staan er 2 masterclasses op het programma die ongeveer 2 uur duren. De eerste richt zich op schaal- en schelpdieren en vis en de tweede meer op vlees. In elke class bereid je samen met de master chef en zijn team 4 à 5 gerechten. Het is een combinatie van demonstratie en ‘hands on cooking’. Een aantal voorbeelden van gerechtjes die gemaakt worden zijn: gegrilde inktvis ‘Nuno style’ met oesters uit Setubal, Portugese kroketjes, mirandela kalfsvlees met cantharellen.
De chef deelt graag zijn passie met jullie en het is dan ook een feest om samen met hem in zijn keuken te koken.
Naast koken bestaat deze reis uit genieten van mooie – vooral biologische – wijnen en heerlijk eten in ‘happening’ Lissabon.

Dag 1
De reis begint op donderdag en je wordt in de middag in het hotel verwacht. Het is een in moderne stijl gerenoveerd, imposant historisch hotel uit het begin van de 20e eeuw, dicht bij het plein Praça Marquês Pombal. ’s Avonds laten we je kennismaken met een uitstekend modern Portugees restaurant. Het ligt heel charmant aan de rivier de Taag en biedt weidse uitzichten. Hier wordt puur en met de beste producten gekookt en is een mix van Portugese en Mozambikaanse (voormalige Portugese kolonie) culinaire tradities met verse schaaldieren en tropische vruchten. Er wordt een heerlijk 3-gangendiner met bijpassende lokale wijnen geserveerd.

Dag 2
Vrijdag in de ochtend is er een wandeling met een enthousiaste Lissabonkenner waarbij de oudste buurten van Lissabon – Baixa, Alfama en Graça – bezocht worden. Dwalend door steegjes en over pleinen legt hij de culturele en historische context van deze wijken uit.
De middag kun je vrij invullen want pas aan het einde van de middag word je verwacht door master chef Nuno voor de eerste kookles gevolgd door het diner met mooie Portugese wijnen.

Dag 3
Op zaterdag begint de tweede kookles rond 11:00 uur. De kookles wordt ditmaal gevolgd door de lunch en de sommelier selecteert er weer mooie wijnen bij.
Na de lunch heb je ruim de tijd om Lissabon verder te ontdekken. Voor ’s avonds geven we je graag een lijstje mee met onze favoriete restaurants.

Dag 4
Op zondag is de kookreis na het ontbijt ten einde.

  • Drie overnachtingen in een 4-sterren hotel
  • Drie maal ontbijt
  • Twee exclusieve masterclasses van chef-kok Nuno
  • 3-gangen diner inclusief wijn op de dag van aankomst
  • Diner na de masterclass met mooie bijpassende wijnen
  • Lunch na de masterclass met mooie bijpassende wijnen
  • Privé wandeling door de historische wijken van Lissabon

 

Optioneel:

  • Bezoek aan markt met chef-kok
De prijs voor deze vierdaagse kookreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 850,- per persoon bij reservering voor 2 personen en € 675,- per persoon bij reservering voor 4 personen

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie