Culinaire wijnreis Verona en Veneto

Verona en het indrukwekkende wijngebied Veneto

Veneto is het wijngebied rondom de romantische kunststad Verona. Hier komen de beste wijnen vandaan: Soave, Valpolicella, Ripasso en de meest vermaarde is ongetwijfeld de Amarone. Het woord ‘Amarone’ heeft een magische uitwerking in de wijnwereld. Het gaat om een wijn die staat als een huis. Het wijnbereidingsproces is bijzonder en dat zul je hier zeker ervaren. Je verblijft twee nachten in het wijngebied en je sluit af met één nacht in Verona. Verona moet je beleven en voelen, het is een fascinerende kunststad met een rijke geschiedenis met monumentale schoonheden, pleinen, de rivier en kronkelende straten met winkels, enoteca’s, restaurants en terrassen.

Dag 1
Je overnacht in het Amarone/Valpolicella gebied in een landelijk en sfeervol hotel met heerlijke tuin om te relaxen, 25 km van de stad Verona. De kamers zijn goed verzorgd en natuurlijk voorzien van privé sanitair. Het hotel heeft een restaurant in de wijnkelder met vooral regionale gerechten en in het tweede restaurant eet je meer gastronomisch. De keuken uit Veneto wordt hier op creatieve en innoverende wijze toegepast.
De eerste avond geniet je van de regionale gerechten met natuurlijk de regionale wijn.

Dag 2
Na het ontbijt bezoek je het eerste wijnhuis. Oorspronkelijk werd hier alleen Soave gemaakt en dan ook hele mooie prijswinnende Soaves. Maar kort na het aantreden van de 5e generatie werd het domein uitgebreid met wijngaarden met DOC Valpolicella status. Ook met de rode wijn maken zij hoge onderscheidende kwaliteit. Een uitgebreide rondleiding en bezoek aan de ‘droogruimte’ en een proeverij staan op het programma. Je proeft de verschillen tussen de Valpolicella, de Ripasso en de Amarone. Aansluitend volgt een informele lichte lunch met heerlijke lokale worsten, hammen en kazen.
In de middag bezoek je een familie wijnhuis dat in het centrum van het mooie Soave gelegen is. De familie werkt met liefde en veel respect voor de natuur. Vader en dochter kiezen voor kwaliteit en samen maken ze echte Soaves van vulkanische bodems. Proef zelf maar.
Vanavond wordt er een gastronomisch diner met een mooie Amarone geserveerd in het restaurant bij je overnachtingsadres.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en rijd je op je gemak naar het centrum van Verona. Hier logeer je op een klein overnachtingsadres dat 300 m van de Arena gelegen is. Er zijn 6 kamers die ieder in een eigen stijl zijn ingericht, soms met een zithoekje en een terras of balkon en altijd privé sanitair.
Een Engelstalige gids neemt je mee voor een privé wandeling door het centrum van Verona zodat je snel inzicht krijgt in deze charmante stad en alle ins en outs hoort op artistiek, cultureel en culinair gebied. (De entreeprijzen zijn ter plaatse te voldoen).) ’s Avonds diner je in een karakteristiek Veronees restaurant en proef je heerlijke specialiteiten met bijpassende wijn.

Dag 4
Nog even lekker ontbijten en dan is het programma afgelopen.

De ingrediënten

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een sfeervol, landelijk hotel
  • ’s Ochtends een lekker ontbijt
  • Diner met regionale gerechten en regionale wijnen
  • Bezoek aan het beste wijndomein in de Valpolicella met proeverij van mooie Valpolicella’s
  • Bezoek aan een familiedomein met proeverij van Soave en Valpolicella
  • Gastronomisch diner met mooie Amarone
  • Eén overnachting in een kleinschalig overnachtingsadres in het centrum van Verona inclusief ontbijt
  • Privé wandeling met Engelstalige gids door het centrum van Verona (entreeprijzen ter plaatse te voldoen)
  • Regionale specialiteiten diner met bijpassende wijn in een karakteristiek restaurant
De prijs van deze vierdaagse gastronomische reis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode vanaf € 725,- per persoon als je met 4 personen bent en vanaf €795,- per persoon als je met 2 personen bent.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie