Culinaire wijnreis Florence Chianti

Florence en het bekende wijngebied Chianti Classico

In Florence waan je je in een openluchtmuseum: de mooiste kunstcollecties ter wereld, Renaissance fresco’s en weelderige paleizen. Wandel door de kleine straatjes en je ziet de prachtigste gebouwen, bruggen, torentjes en leuke winkels. En vergeet niet de Mercato Centrale: een superleuke kleurrijke markt waar je typisch Toscaanse hapjes kunt kopen.
Na twee nachtjes Florence verblijf je nog 1 nacht in het Chianti wijngebied dat misschien wel het meest bekende wijngebied van Toscane is. De beste wijnen komen uit het Chianti Classico gebied en bestaan voor 80% uit de Toscaanse druif Sangiovese. Je proeft hier de heerlijke Toscaanse sfeer.

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht in ons kleinschalige hotel in het ‘Centro Storico’ van Florence, super goed gelegen ten opzichte van alle ‘must sees’ in Florence. Het hotel is onlangs gerenoveerd en is bijzonder stijlvol. De kamers zijn van alle gemakken voorzien.
’s Avonds eet je in een osteria waar alleen de locals komen. Een klein restaurant met lokale specialiteiten. Je geniet hier van een lekker menu met een fles Chianti.

Dag 2
Vanochtend geniet je van je ontbijtje en ga je vervolgens Florence echt proeven want Florence is niet alleen de stad van kunst en cultuur, het is ook de stad waar je erg veel lekkere dingen kunt eten. Je wandelt met een lokale ‘foodie’ (en eventueel andere deelnemers, maximaal 14 personen), geniet en proeft van de Toscaanse keuken en wijnen. Je maakt de gezellige, typisch Italiaanse markttaferelen mee met luid pratende marktkoopmannen met de mooie buffelmozzarella’s, specerijen, groenten en fruit. En je proeft op allerlei plekjes de heerlijkste hapjes. Daarna heb je alle tijd om cultuur te snuiven of te shoppen.
Vanavond staat in het teken van de moderne Italiaanse keuken. De chef kookt hier op innovatieve en elegante wijze traditionele gerechten. Heel verrassend, zeker als je ook even kijkt naar de wijn. Ga af op de adviezen voor wijnen die bij je gerechten passen. Salute!

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en rijd je via de bekende weg ‘Chiantigiana’ (SR222) naar het wijngebied Chianti Classico. Je rijdt over hellingen begroeid met wijnstokken, cipressen, olijfbomen, vele wijnboerderijen en door sfeervolle Toscaanse dorpen. We hebben een afspraak voor je bij het wijnhuis dat bij het hotel hoort. Hier wordt een top Chianti Classico gemaakt. Je krijgt een interessante rondleiding met uitleg en een mooie proeverij. Vervolgens rijd je naar je hotel. Dit is een soort gehucht van meerdere gebouwen. Er zijn vijf gastenkamers en zeven suites, goed verzorgd, echt Toscaans. Het geheel is op een prachtige plek gelegen met een heerlijke tuin met zwembad en terras om te relaxen.
Vanavond geniet je van een 4-gangen menu met bijpassende wijn.

Dag 4
Na het ontbijt neem je afscheid van deze heerlijke plek en is het programma ten einde.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een kleinschalig hotel in het centrum van Florence inclusief ontbijt
  • Diner met lokale specialiteiten en een halve fles wijn per persoon in een osteria in Florence
  • Food Tour met gids door het centrum van Florence
  • Verrassend Tasting menu exclusief wijn in restaurant met moderne Italiaanse keuken
  • Bezoek aan wijndomein in Chianti met interessante rondleiding en mooie proeverij
  • Eén overnachting in een Toscaans karakteristiek hotel inclusief ontbijt
  • 4-gangen diner met bijpassende wijn in het restaurant bij je overnachtingsadres
De prijs van deze vierdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode waarin je gaat tussen de € 650,- en € 695,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie