Eli: “San Sebastian is zonder twijfel dé culinaire hoofdstad van Spanje! Ik neem je mee langs de Concha-baai naar het oude centrum voor een pintxostour. Pintxos zijn borrelhappen of tapas maar dan culinair verfijnd. Dat is waar de bewoners van San Sebastian van houden want zij eten de hele dag door. Hier begint en eindigt het leven aan tafel!”

..ik laat je proeven
wat San Sebastian
lekker maakt!”

De ingrediënten
& kosten:

  • - Twee overnachtingen in een charmant 4-sterren hotel
  • - 's Ochtends staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar
  • - Een wijnproeverij van diverse witte en rode wijnen
  • - 5-gangen diner met bijpassende wijnen
  • - Pintxostour zodat je weet in welke bar je welke pintxos bestelt want ieder heeft z'n specialiteit
  • - Lijst met culinaire tips en adressen van Eli

Optioneel:

  • - Tafelreservering voor de 2e avond in een restaurant naar keuze. Wordt het 1, 2 of 3 Michelin sterren?
  • - De prijs voor deze driedaagse reis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt ± € 365,- per persoon.

De beleving:

San Sebastian ligt heel mooi, aan een banaanvormige baai met een eiland ervoor. De boulevard en de huizen hebben allure en de mensen zien er mooi verzorgd uit. Het heeft een respectabele hoeveelheid bezienswaardigheden, parken en musea maar tijdens dit weekend geniet je vooral van het culinaire dat deze stad te bieden heeft. Chef-koks laten zich hier inspireren! Eten is een beleving in San Sebastian of je nu in een bar een pintxo eet of naar één van de gastronomische restaurants gaat.

Je overnacht in een charmant, elegant, middelgroot 4-sterren hotel gelegen in een authentieke Spaanse wijk Asmara. Het hotel ligt op 15 minuten lopen van de oude stad en op 20 minuutjes van het strand. Het hotel is sfeervol met warme kleuren in natuursteen en hout en de kamers zijn allemaal voorzien van airco, Wi-Fi, flatscreentelevisie, minibar föhn en een goede badkamer.

Bij aankomst drop je je bagage in het hotel en ga je lekker snel de stad in.
Zo rond zessen word je in een sfeervolle bodegon verwacht in de oude stad. En hier proef je een aantal leuke wijnen; natuurlijk de lokale, witte Txakoli maar ook wijnen uit de dichtbij gelegen gebieden Rioja en Navarra. Aansluitend geniet je van een 5-gangen menu in het restaurant van de bodegon waarbij de chef een moderne interpretatie geeft aan traditionele Baskische gerechten.

Wij smulden van tonijntartaar met een citroen crème, geroosterd lam met cardamon en de Indiazábal kaas. De gerechten worden begeleid door mooie wijnen.

De volgende ochtend bepaal je lekker zelf wat je 's ochtends doet. Relaxed ontbijten want je hebt pas rond 12:30 uur een afspraak met één van onze 'locals' voor een pintxostour, geboren en getogen in San Sebastian en met passie voor eten en drinken. Ze (of hij) heeft super veel kennis van al dat heerlijks dat San Sebastian te bieden heeft. Ze (hij) neemt je mee van bar naar bar en geeft je tekst en uitleg over San Sebastian en de culinaire hoogtepuntjes. Pintxos eten is hier een sociaal en actief gebeuren en elke bar heeft zijn specialiteit.

Zo rond drieën eindigt de tour en vul je de middag zelf in: shoppen, zonnen op één van de vele stranden of flaneren over de boulevard. Of misschien wil je het mooie San Telmo museum bezoeken of het spectaculaire avant-garde kurhaus 'Kursaal' bezoeken.

Voor vanavond reserveren we graag een tafel in een restaurant voor je. Laat maar weten of je naar één van de sterrenrestaurants wilt of een ander gastronomisch restaurant.

Wil je reserveren of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Titel *
      Dhr.
      Mevr.
Voorletters
Naam *
E-mail *
Telefoon *
Mobiel
Vakantieperiode
Gelezen in
Wensen


SGR



* = in ieder geval invullen