Eli: “San Sebastian is zonder twijfel dé culinaire hoofdstad van Spanje! Ik neem je mee langs de Concha-baai naar het oude centrum voor een pintxostour. Pintxos zijn borrelhappen of tapas maar dan culinair verfijnd. Dat is waar de bewoners van San Sebastian van houden want zij eten de hele dag door. Hier begint en eindigt het leven aan tafel!”

..ik laat je proeven
wat San Sebastian
lekker maakt!”

De ingrediënten
& kosten:

  • - Twee nachten in een sfeervol hotel
  • - 's Ochtends staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar
  • - Een wijnproeverij om de heerlijke wijnen van de Rioja te ontdekken
  • - Pintxostour met Eli zodat je weet in welke bar je welke pintxos bestelt want ieder heeft z’n specialiteit
  • - Een lijst met culinaire tips en adressen van Eli
  • - Welkomstpakketje in de kamer

Optioneel:

  • - Tafelreservering voor de 2e avond in een restaurant naar keuze. Wordt het 1, 2 of 3 Michelin sterren?
  • - De prijs voor deze driedaagse reis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 299,- per persoon.

De beleving:

San Sebastian ligt heel mooi, aan een banaanvormige baai met een eiland ervoor. De boulevard en de huizen hebben allure en de mensen zien er mooi verzorgd uit. Het heeft een respectabele hoeveelheid bezienswaardigheden, parken en musea maar tijdens dit weekend geniet je vooral van het culinaire dat deze stad te bieden heeft. Chef-koks laten zich hier inspireren! Eten is een beleving in San Sebastian of je nu in een bar een pintxo eet of naar één van de gastronomische restaurants gaat.

Bij aankomst drop je je bagage in het hotel en ga je lekker snel de stad in.
Zo rond 18:15 uur heb je een afspraak met Eli, onze ‘local’. Geboren en getogen in San Sebastian en haar passie is eten en drinken. Ze heeft superveel kennis van al dat heerlijks dat San Sebastian te bieden heeft. Ze neemt je mee van bar naar bar en geeft je tekst en uitleg bij de culinaire hoogtepunten. Eén bar bezoeken en daar al je pintxos van deze avond eten is ‘not done’. Pintxos eten is hier een sociaal, actief gebeuren en elke bar heeft zijn eigen specialiteit. Dit wordt genieten…
Zo rond half negen/negen uur zit de tour erop maar dit hoeft je er natuurlijk niet van te weerhouden naar de volgende bar te gaan!

De volgende ochtend geniet je eerst lekker van het ontbijtbuffet. Zo rond twaalven begin je met een kennismakingsproeverij van 8 prachtige Spaanse wijnen. Een unieke kans! Op je eigen tempo proef en geniet je van deze wijnen.

De rest van de dag vul je zelf in: lekker lunchen, shoppen, uitbuiken op het strand of flaneren over de boulevard.

Voor vanavond reserveren we graag een tafel in een restaurant voor je. Laat maar weten waar je naar toe wilt. Je krijgt van ons een lijst met tips en alle Michelinsterren restaurants mee!

Wil je reserveren of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Titel *
      Dhr.
      Mevr.
Voorletters
Naam *
E-mail *
Telefoon *
Mobiel
Vakantieperiode
Gelezen in
Wensen


SGR* = in ieder geval invullen