Vivian: “Op een mooie dag strijk je neer op een terras, bestel je een Casanis – natuurlijk niet die vermaledijde Ricard et pas de Pernod! – en laat je jezelf door het leven toelachen. Mijmerend over alles wat je lief hebt, prikkelen de geuren en kleuren van de stad je zintuigen. Op een dag kom je thuis in mijn Marseille.

..ik laat je proeven
wat Marseille
lekker maakt!”

De ingrediënten
& kosten:

  • - Twee overnachtingen in een klein hotel midden in het oude centrum
  • - Twee heerlijke ontbijtjes
  • - Bouillabaisse in restaurant Le Miramar (exclusief wijn)
  • - Reservering bij een modern restaurant/ wijnbar waar verse (seizoens)gerechten begeleid worden door goddelijke wijnen
  • - Lijst met culinaire adressen van Vivian

  • Optioneel:

    • - Ben je een kookliefhebber? Wij vonden koken in Marseille echt leuk! De uitleg is in het Frans en/of Engels en thema’s zijn bijvoorbeeld: kook je eigen lunch, macarons leren maken, patisserie, bistro koken, gastronomisch menu

    • - De prijs voor dit driedaagse arrangement is gebaseerd op een 2-persoons kamer en is - afhankelijk van het type kamer - vanaf ± € 265,- per persoon.

De beleving:

Marseille, c’est pour le plaisir! Van het begin tot het eind wordt dit een weekend Provençaals genieten.

Je slaapt in zo’n bijzonder hotelletje met maar 4 kamers. Bijna een soort eigentijdse riad, gebouwd rond een binnenplaats met zwembad. De kamers zijn ruim, modern en voorzien van airco, televisie, wifi, cd-speler en een privé badkamer met bad en uitzicht op het zwembad. Leuk (en slim): het linnengoed en verschillende accessoires in je kamer is ook te koop in de boetiek van het hotel.

Marseille verkennen begint natuurlijk met een pastis de Marseille. Hiervan bestaan vele soorten, ‘La Maison de Pastis’ heeft er ongeveer 75 om te ontdekken. Je zult snel merken dat de grote commerciële merken minder geliefd zijn dan in Nederland… ’s Avonds mag je je vingers opeten bij een authentieke bouillabaisse in Le Miramar. Dit is absoluut hèt adres voor een bouillabaisse die hier met op z’n minst 6 verschillende soorten vis wordt gemaakt.

De volgende dag flaneer je na het ontbijt door de stad om te genieten van de rijkdom aan kleuren, geuren en smaken. De nieuwe place-to-be voor culiliefhebbers is les Halles de la Major. Een nieuwe markt in grote loodsen met moderne eettentjes en tapasbarretjes.

In de avond is er voor je gereserveerd in een modern restaurant waar vrijwel alleen maar locals komen. Je voelt je snel thuis in de lounge bar met de relaxte ambiance, je bent meteen verkocht door de vernieuwende keuken en meer dan 200 wijnen. En zit daar iets heel lekkers tussen, dan neem je die mee uit de aangrenzende winkel. De sommelier en de chef delen hetzelfde geloof: kies voor kwaliteit, koop bij kleine boeren en ga altijd uit van de smaak. Geniet!

Wil je reserveren of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Titel *
      Dhr.
      Mevr.
Voorletters
Naam *
E-mail *
Telefoon *
Mobiel
Vakantieperiode
Gelezen in
Wensen


SGR* = in ieder geval invullen