Hugo: “Ik neem je mee naar het bakkertje waar mijn moeder me voor het eerst de pasteis de Belém liet proeven. Ik sluip met je door de steegjes waar je de bijzondere eeuwenoude atmosfeer proeft, weg van de massa. En ik laat je kennismaken met de smaaktovenaars van de toekomst..

..ik laat je proeven
wat Lissabon
lekker maakt!”

De ingrediënten
& kosten:

  • - Twee keer overnachten en ontbijten in een gastvrij 4-sterrenhotel in het hartje van Lissabon
  • - In drie gangen genieten van een heerlijk diner met bijpassende wijnen in een modern Portugees restaurant
  • - Tour met gids door de oudste wijken van Lissabon
  • - Een wijnproeverij als een ontdekkingsreis door het Portugese wijnland
  • - Dineren in het centrum van de stad, genietend van de moderne verfijnde Portugese keuken (4-gangen tasting menu)
  • - Lijst met culinaire adressen van Hugo

  • - De prijs voor deze driedaagse reis is gebaseerd op 4 personen met verblijf in een 2-persoons kamer en bedraagt ± € 375,- per persoon. De prijs op basis van 2 personen met verblijf in een 2-persoons kamer bedraagt ± € 399,- per persoon.

De beleving:

Lissabon bruist! En zoals alle grote Zuid-Europese steden kent ook Lissabon een uitgebreide eet- en drinkcultuur.
De laatste jaren heeft de stad een culinaire renaissance ondergaan en om de mooiste culinaire ins en outs van Lissabon te ontdekken hebben wij een heerlijke stedentrip samengesteld.

Je logeert in een in moderne stijl gerenoveerd imposant historisch pand uit het begin van de 20e eeuw, dichtbij de Praça Marquês Pombal. ’s Avonds dineer je in de oude stad in een uitstekend modern Portugees restaurant, gevestigd in een gerenoveerd oud pakhuis, met Mozambikaanse invloeden. De keuken is vooral gebaseerd op verse schaal- en schelpdieren en tropische vruchten. Het leuke van de huidige Portugese keuken is dat er ruimte is voor culinaire inspiratie uit voormalige koloniën als Brazilië, Macau, Mozambique en Goa. In dit restaurant wordt puur en met de beste ingrediënten gekookt en je krijgt een heerlijk 3-gangen diner met bijpassende wijnen geserveerd.

De volgende ochtend, na het ontbijt, bezoek je samen met onze ‘local’ Baixa, Alfama en Graça, de oudste buurten van Lissabon. Dwalend door steegjes en over pleinen zie je schilderachtige taferelen en geniet je van prachtige uitzichten over de stad. Hij laat je de plekken zien die je normaliter niet ziet.

Na de tour ga je lekker je eigen gang: een beetje flaneren, shoppen en lunchen. Vergeet niet de lijst met tips van Hugo mee te nemen!

Aan het einde van de middag heb je een rendez-vous met een Portugese vinoloog op een sfeervolle locatie. Op deze mooie plek proef je verrassende Portugese wijnen uit de belangrijkste regio’s van Portugal en Portwijnen uit de Dourovallei.

Het diner van vanavond vindt plaats in een stylish toprestaurant in het centrum van de stad, op loopafstand van de uitgaanswijk Bairro Alto. Hier wordt modern en verfijnd gekookt door één van Portugals beste chefs. Je geniet hier van een tasting menu met prachtige Portugese wijnen.

Wil je reserveren of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Titel *
      Dhr.
      Mevr.
Voorletters
Naam *
E-mail *
Telefoon *
Mobiel
Vakantieperiode
Gelezen in
Wensen


SGR* = in ieder geval invullen