Wijnreis Provence Rhône

WIJNPROEVEN IN DE RHÔNE

In het zuidoostelijke deel van de Rhône vind je veel van oorsprong versterkte dorpen. Op heuvels gebouwd met daartussen vaak weidse plateaus vol druivenstokken. Namen als Gigondas, Vacquéras, Seguret en Rasteau kom je hier tegen als machtige wijndorpjes en als wijn.

Onze wijnreis houdt in dat je bij de wijnboer slaapt, op een wijndomein met vijf Provençaalse gastenkamers met eigen sanitair en een gîte. In de eetkamer wordt ’s ochtends het ontbijt geserveerd. Op het terrein is een zwembad (in het voor- en naseizoen voorzien van een overkapping) en tafeltennistafel.
Je slaapt hier drie nachten en hebt een vrij programma voor het maken van tochtjes en het bezoeken van wijnhuizen. We hebben in ieder geval twee afspraken bij wijnhuizen gemaakt die niet op je programma mogen ontbreken: een biologische wijnboer en een familiebedrijf dat al generaties lang wijn verbouwt.

Kortom, binnen 4 dagen leer je een wijngebied pur sang kennen en de eigenaresse laat je graag haar kelders zien en hun wijnen proeven. Vraag haar ook even naar de lekkerste restaurants.

De ingrediënten:

 • Drie overnachtingen op een wijndomein
 • ’s Ochtends een Frans ontbijt
 • Bezoek aan biologisch wijnhuis, uitleg en proeverij
 • Bezoek aan familiebedrijf, uitleg en proeverij
De prijs van deze vierdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 165,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Bert

  Wij hebben een heerlijke vakantie gehad waarvan ons verblijf in de Rhone een bouwsteen was.
  De chambre d’hôte was prima: gastvrij, nette kamers, een mooi zwembad en een goed ontbijt.
  Van onze twee wijnproeverijen was de eerste erg leuk en de tweede iets minder. Tijdens ons verblijf was ook la nuit du vin met circa 15 deelnemende wijnproeverijen.
  De restauranttip was erg goed. Wij hebben daarnaast heerlijk gegeten in Vaison la Romaine (zeker een goede tip).
  Tenslotte is wat ons betreft een leuke tip het chateau van Suze-la-Rousse (kasteel met wijnmuseum).

 • Sophie

  We zijn net terug.
  De reis was een succes, we hebben veel geleerd over wijn wat uiteindelijk ons doel was. Mijn complimenten gaan uit naar de proeverij bij het eerste domein. De eigenaar is heel sympathiek en we hebben 2 uur met aandacht naar hem geluisterd, wijn geproefd en geroken. Deze is zeker een aanrader voor beginnende wijnproevers.

  De accommodatie was geweldig, alleen de gastvrouw vonden wij helaas niet zo gastvrij. De manier van communiceren vond ik niet vriendelijk. Daarnaast merkten we bij haar proeverij op dat ze geen passie voor het vak had en haar verhaaltje zo snel mogelijk af wilde maken en ons naar buiten wilde hebben om vervolgens weer druk aan de schoonmaak te gaan. Wellicht dat haar man de proeverijen beter verzorgt.
  Bij beide wijndomeinen is de communicatie enkel in het Frans, men spreekt er geen Engels. Dit is een belangrijk gegeven om te vermelden aan jullie klanten. Ik spreek gelukkig redelijk goed Frans en heb constant vertaald voor mijn vriend die geen Frans spreekt. Mocht je geen Frans spreken, dan is een proeverij bij deze 2 domaines niet aan te raden, want je mist dan te veel informatie wat enorm zonde is. Bij het laatste domein wordt wel Engels gesproken.
  Al met al een mooie vakantie gehad in een prachtige omgeving.
  Bedankt dat je deze reis in zo’n korte tijd voor ons hebt verzorgd. Cazebonne is zeker een aanrader.

 • Marjolein

  Absoluut pluspunt van de Chambre d’hôtes op dit domaine is de centrale ligging, het zeer comfortabele zwembad en terras en de goed georganiseerde netheid.
  Een aanrader en drie dagen is niet te lang en niet te kort.
  Het eerste bezoek was een klein hardwerkend familie bedrijf.
  Ons tweede bezoek was bij een jonge fransman van begin dertig die pas 2 jaar bezig was als wijnboer. Volgens ons is hij erg goed bezig! Hij is erg open en gastvrij, maar vreselijk druk! Wel aan te raden.

 • Marten

  Het was een leuke vakantie, inderdaad genoten en veel geleerd.
  Veel interessante mensen ontmoet. Het slapen op de wijngaarden was fantastisch. Geheel verschillend, maar allebeide leuk en top ontbijt.
  De wijnproeverijen-bezoeken die het meest zijn bijgebleven waren die van Domaine B., geweldige kerel en veel uitleg en mooie wijnen. ook bij domaine U. hetzelfde 2 uur trok Thierry uit en prachtige wijnen. Ook bij het andere chauteau was het heel goed geregeld. Chauteau La Nerthe is prachtig qua gebouw en geschiedenis.
  Maar al met al een top vakantie gehad. Ook het eten in Garbure was een feest! En ook jullie tip in Puymeras was heel goed, en prachtig in de tuin gegeten.