Wijnreis Provence Côte d’Azur

LA VIE EN ROSE IN DE PROVENCE

Wie droomt er nu niet van het leven in de Provence! Deze “douceur de vivre” combineert de aangename dingen van het leven: zon, zee, zacht en evenwichtig klimaat met een rijk gevarieerde flora als lavendel, olijf, Provençaalse kruiden, wijnstokken en de kleurrijke smaakvolle keuken met een relaxte levensstijl. De woeste natuur, met eindeloze vlaktes, indrukwekkende berglandschappen, eindeloos lange kustlijn en kleine sfeervolle dorpjes zijn een mooie tegenhanger naast de luxe badplaatsen waar de rijken der aarde zich graag laten zien. Het wijngebied achter de kust van Fréjus is een onvergetelijke ontdekking. De hellingen, de diverse grondsoorten, de ligging t.o.v. zee en de zon zorgen voor een mooie kwaliteit druif. Voeg hier de vakmanschap van onze wijnboer aan toe en je bent bij het wijnhuis waar je ook overnacht. En dat is leuk want zo leer je alle ins en outs goed kennen.Er zijn 8 goed verzorgde, moderne gastenkamers met fijne, royale bedden, prima sanitair, airco en Wi-Fi in ieder geval in de openbare ruimten).

Dag 1
Je bent van harte welkom om hier in de loop van de middag aan te komen. Je hebt dan alle tijd om het domein te verkennen, je te settelen en eventueel al te genieten van de tuin, het zwembad en de spa.
Bij aankomst overleg je direct even wanneer je de rondleiding en proeverij hebt (kan helaas niet op zondag).
‘s Avonds geniet je van een ‘menu du jour’ in het restaurant waar de chef met verse ingrediënten kookt en de kaart heel regelmatig wisselt. Bij het diner worden bijpassende wijnen van het domein geserveerd.

Dag 2
Na het lekkere ontbijt rij je naar Gonfaron waar we een afspraak hebben gemaakt met een bijzonder wijnhuis. Ze maken hun wijnen op biologisch dynamische wijze en het is heel interessant hun filosofie te horen en de wijnen te proeven.
Op de terugweg raden we je aan om via de kust te rijden. En hou je van de zee dan zie je vanzelf een aantrekkelijk strand om even te ontspannen.
Voor ‘s avonds is het leuk om in Fréjus te eten maar je kunt natuurlijk ook weer lekker in het restaurant van het domein eten want dan hoef je niet te rijden.

Dag 3
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van La vie en Rose en bedenken we graag een leuke tussenstop voor je op weg naar huis!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen op een wijndomein in Fréjus
  • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
  • Diner ‘Menu du jour’ in restaurant bij het wijndomein inclusief wijn
  • Bezoek aan biologisch wijnhuis in Gonfaron met uitleg en proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 310,- per persoon in de periode half september – half juni en € 340,- per persoon in de periode half juni – half september. Ter plaatse wordt toeristenbelasting verlangd.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie