Wijnreis Mittelburgenland

WIJNPROEVEN IN BURGENLAND

Tegen de Hongaarse grens ligt het Mittelburgenland, ook wel Blaufränkischland genoemd omdat hier met name rode wijn gemaakt wordt en vooral van de druif Blaufränkisch. We zijn zelf nogal gecharmeerd van deze wijnen en dit gebied.

Dag 1
Je overnacht op een wijndomein in Horitschon. Het is een familiebedrijf waar inmiddels de derde generatie de mooiste wijnen maakt. Naast de wijnbouw hebben zij op het domein ook 4 gastenkamers gerealiseerd en dat maakt dat je het leven van een wijnmaker van dichtbij meemaakt. De kamers zijn licht en ruim en voorzien van televisie, internet (W-Lan) en een badkamer met douche, föhn en toilet. Bij het wijndomein zijn e-bikes die je eventueel kunt huren.
Na een hartelijke ontvangst kun je je even in je kamer settelen en overleggen wanneer je hun domein kunt bezichtigen. Je krijgt een rondleiding, alles wordt je uitgelegd en natuurlijk proef je hun wijnen!
Vanavond geniet je van een 4-gangen menu met regionale specialiteiten in een restaurant in Neckenmarkt (1,5 km van je overnachtingsadres).

Dag 2
De volgende dag, na het ontbijt, begin je met een wijnbezoek aan de ‘Vereinter Winzer’, een initiatief van drie goede wijnboeren die alleen het allerbeste uit hun druiven willen hebben. Het gaat om enkele rode druivensoorten. Ze hebben een imposante kelder laten bouwen en onder leiding van de keldermeester worden hier kwalitatief hoogstaande wijnen gemaakt. Je bezichtigt hier met name de kelders met wel 1000 barrique-vaten en vervolgens is er een proeverij.
Aan het eind van de middag heb je een afspraak bij een domein in Deutschkreutz. Silvia is een van Oostenrijks 11 wijnvrouwen en maakt deel uit van een echte wijnfamilie. Samen met haar broer en haar man hebben ze 30 hectare wijngaard. Ze vertellen je graag over hun wijnen die je ook proeft.

Dag 3
De volgende dag na het ontbijt zit het erop maar je kunt als je wilt een nachtje verlengen of deze reis combineren met één van onze andere reizen.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen op een wijndomein
  • ’s Ochtends heerlijk ontbijten
  • Eerste avond 4-gangen menu exclusief wijn
  • Bezoeken, rondleiding en proeverij op het domein waar je verblijft
  • Bezoek aan ‘Vereinter Winzer’ met uitleg en proeverij
  • Bezoek aan wijndomein in Deutschkreutz met uitleg en proeverij
De prijs voor deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 299,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie