Special – Wijnreis met Ellen naar Limburg

Pareltjes in Limburg

Nederlandse wijnen zijn ‘hot’ evenals de Nederlandse wijngebieden. Dit komt doordat er steeds mooiere en betere wijnen gemaakt worden. Door de klimaatsverandering, de professionaliteit van de wijnmakers en de kwaliteit van de Nederlandse wijnen krijgen de wijngebieden in Nederland steeds meer belangstelling. En wist je dat er in elke provincie van Nederland wel een wijngaard is?
In Limburg liggen de meeste en oudste wijngaarden. Ellen neemt je mee naar wijnboeren met een verhaal en laat je kennismaken met de Limburgse pareltjes.

Periode
Zaterdag 19.06 – maandag 21.06.2021
Drie dagen / twee overnachtingen

Aantal personen
Minimaal 14, maximaal 20

Overnachtingsadres
We hebben voor dit wijnweekend 7 kamers op het wijndomein Holset en 3 kamers in een kleinschalig B&B adres op loopafstand van het wijndomein. Alle kamers zijn goed verzorgd, verschillend gedecoreerd en stijlvol. ’s Ochtends ontbijt je met elkaar op het wijndomein.

Gids
Voor velen een bekende! Ellen Dekkers, vinoloog en wijnschrijfster, begeleidt al jaren onze wijnreizen. Ze weet veel van wijn, van klassieke tot hippe bio-wijn. Ze kent de wijnboeren in Limburg en is lyrisch over hun wijnen.

Vervoer
Eigen vervoer
Bus ter plaatse op dag 2

Programma
Dag 1, zaterdag 19.06.2021
Je wordt rond lunchtijd op het wijndomein verwacht waar je Ellen en de andere wijnreizigers ontmoet. Er staat een ‘Limburgs’ buffet voor jullie klaar met lokale producten, koffie, thee en water.
Na de lunch staat er een masterclass mousserende wijnen op het programma waarbij je 3 mousserende wijnen van het wijndomein te proeven krijgt en ook de stille wijnen van dezelfde druiven als de mousserende wijnen: Johanitter, Cabernet Blanc, Souvignier Gris en Chardonnay. Super interessant en leerzaam!
Vanavond geniet je van een smaakvol diner op het wijndomein met mooie Limburgse wijn.

Dag 2, zondag 20.06.2021
’s Ochtends staat er een wijngaardwandeling op het programma, samen met Ellen en ‘de grootste connaisseur’ van Limburgse wijnen. Hij weet alles over de historische regionale wijnbouw, het Limburgs terroir, cool-climate wijnen en de achtergrond/filosofie van de wijnmakers. Na de wandeling (± 3 uur) lunch je bij de Eyserhalte, in Limburg een begrip. Een super delicatessenzaak met prachtige culinaire producten, pure ingrediënten en een restaurant. Alles draait hier om smaakbeleving.
Na de lunch heb je tijd voor jezelf en om 17:00 uur word je verwacht bij je overnachtingsadres. Hier word je opgehaald met een bus en ga je naar een wijndomein in Epen waar je de filosofie van dit domein hoort en waar je kennismaakt met Limburgse wijnen van de Riesling, Pinot Gris en Gewürztraminer. Naast wijn wordt hier verjus, kaas, wijngelei en mosterd gemaakt. De wijnboer nodigt je uit voor het diner: er wordt een 3-gangen menu geserveerd met hun wijnen en koffie en zelfgemaakte grappa toe.

Dag 3, maandag 21.06.2021
Na het ontbijt neem je afscheid van het overnachtingsadres en staat er nog één wijnhuis bezoek op het programma. Dit moderne wijnhuis ligt dichtbij, in Vijlen. Hier liggen de duurzaam geteelde wijngaarden van Wijngaard Sint Martinus. De wijngaard bestaat al sinds 1988 en was de eerste die rode wijn maakt in Nederland. De wijnmaker Stan Beurskens is de flying wijnmaker van Nederland, hij adviseert vele wijnmakers in Nederland en doet onderzoek naar het zo duurzaam mogelijk produceren van wijn. Hij experimenteert met nieuwe druivenrassen om pesticiden te vermijden en hij volgt alle technische ontwikkelingen. Je wordt ontvangen door de oenoloog en zij verzorgt de rondleiding en proeverij. Aansluitend is er een lichte lunch ter afsluiting.

De ingrediënten

 • Twee overnachtingen op een wijndomein of in een kleinschalig B&B
 • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt op het wijndomein
 • Limburgs buffet met lokale producten, koffie, thee en water
 • Masterclass mousserende wijnen met proeverij mousserende wijnen en stille wijnen
 • Smaakvol diner met mooie Limburgse wijn op het wijndomein
 • Wijngaardwandeling met de grootste connaisseur van Limburgse wijnen
 • Lunch bij de Eyserhalte met 2 glazen wijn, water en koffie of thee
 • Bezoek aan wijndomein in Epen met kennismaking met Limburgse wijnen
 • 3-gangen diner met wijnen van het wijndomein in Epen, koffie en zelfgemaakte grappa
 • Bezoek aan Wijngaard Sint Martinus met rondleiding, proeverij en lunch met bijpassende wijn, water en koffie
 • Vervoer avond dag 2
 • Begeleiding dag 2 door connaisseur Limburgse wijnen op dag 2
 • Begeleiding door Ellen Dekkers

 

De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 835,- per persoon
Toeslag 1-persoonskamer € 70,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie