Wijnreis Loire Chinon Saumur

CHINON VERSUS SAUMUR

Chinon en Saumur staan voor wijn en sfeervolle wijnstadjes. Beiden hebben rood, wit en rosé maar de rode is misschien wel het meest bekend, gemaakt van 100% Cabernet Franc en ideaal in de zomer omdat het zulke elegante wijnen zijn.

De stadjes zelf zijn het bezoeken waard, beiden hebben een kasteel dat te bezichtigen is en leuke straatjes met winkels, restaurants en terrassen.

Je logeert tijdens deze wijnreis op een bijzondere plek tussen Chinon en Saumur, in Fontevraud. Hier staat Frankrijks best bewaard gebleven en Europa’s grootste Middeleeuwse abdij. De abdij is imposant en bevat een schat aan bezienswaardigheden en het hotel ligt pal tegenover de ingang van de abdij. Je geniet van een warm welkom door de Nederlandse gastvrouw. Er zijn 23 kamers en suites, sfeervol en comfortabel ingericht. In het hele hotel tref je authentieke elementen aan: houten balken plafonds, mergelstenen muren, open haarden en leistenen daken, goed gecombineerd met modern comfort, een ruime lounge en een mooi restaurant. Buiten is een heerlijk zwembad om even te ontspannen.

Dag 1
Bij aankomst heb je alle tijd om je even te settelen en ’s avonds word je in het restaurant verwacht voor een 3-gangen diner gebaseerd op regionale specialiteiten.

Dag 2
De volgende dag staat er ’s ochtends een bezoek aan een wijnhuis in Chinon op het programma en ’s middags in de Saumurregio bij een kleine wijnboer die een prachtig wijnbedrijf heeft met grotkelders en mooie wijnen maakt. Je wordt hier door de eigenaar ontvangen en rondgeleid. Vanavond wordt er een mooi gastronomisch 3-gangenmenu geserveerd.

Dag 3
De volgende ochtend, na het ontbijt, is het helaas tijd om afscheid te nemen.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een sfeervolle kamer
  • Het ontbijtbuffet staat klaar
  • Welkomstcadeautje
  • 3-gangen diner met regionale specialiteiten, exclusief drankjes
  • 3-gangen gastronomisch diner, exclusief drankjes
  • Bezoek aan kleine wijnboer in Chinon
  • Bezoek aan prachtig wijnbedrijf met grotkelders in Saumur
De prijs voor deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 320,- per persoon
Het is mogelijk in een ruimere kamer te overnachten. De toeslag hiervoor bedraagt in de maanden mei t/m september € 20,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Jos

    Cazebonne heeft de gehele reis goed georganiseerd. Leuk hotel met vriendelijk personeel en heel goed eten. Wij sliepen op zolder, wel een kleine kamer maar heel netjes, iedere dag schoongemaakt en nieuwe handdoeken. Het WiFi was heel goed, iets wat je zelden tegenkom. De afspraken bij de twee wijnmakers waren goed doorgekomen.