Wijnreis Roussillon

WIJNPROEVEN IN DE ROUSSILLON

Een strakblauwe lucht, dicht bij oude knoestige druivenstokken, in de verte het besneeuwde silhouet van de Pic du Canigou. De geuren van kruiden, houtskool en knoflook. Het geklink van de glazen… dit is nou typisch de Roussillon. Sinds mensenheugenis wordt hier wijn gemaakt en de laatste jaren steeds mooier, beter en gevarieerder. Een wijntrip meer dan waard!

Dag 1
Je logeert tijdens deze reis in Thuir, 17 km ten westen van Perpignan. Het is een traditioneel Catalaans stenen gebouw uit de 11e en 15e eeuw, 5 km buiten het plaatsje. De 9 kamers zijn luxe en modern met uitzicht op de tuin en de Mediterraanse terrassen. Je hebt gratis wifi, flatscreentelevisie en privé sanitair. ’s Ochtends wordt het ontbijt op het terras geserveerd. Verder geniet je hier van een zwembad en een fijne lounge. Bij het hotel is een wijnkelder en tussen 12:00 en 20:00 uur kunnen zij kleine gerechtjes verzorgen zoals een kaasplateau, regionale vleeswaren, soep of desserts.
In Thuir zijn diverse restaurants. Voor de eerste avond reserveren we een 3-gangen diner in een restaurant met Mediterraanse keuken. Je kiest hier zelf de wijn bij uit.

Dag 2
Na het ontbijt staan er twee afspraken bij wijnhuizen op het programma. Vanochtend bezoek je een klein wijnhuis met 10 hectare wijngaard. de wijnmaker is Engels en zijn vrouw komt uit Nieuw Zeeland. Hij heeft jaren als oenoloog/wijnmaker in Nieuw Zeeland gewerkt en sinds 2006 hebben ze zich hier gevestigd. Jancis Robinson vindt dat ze hier de mooiste Roussillon maken.
Na dit bezoek vervolg je je route naar de kust waar je vanmiddag een afspraak hebt bij een wijndomein in Banyuls, in het gebied Côte Vermeille. Het domein behoort al generaties lang toe aan dezelfde familie. De leistenen bodem op kleine terrassen maken het bewerken complex want alles gebeurt met de hand. Hun wijnen zijn onovertroffen!
Heerlijk om na het bezoek nog even langs de kust te toeren.

Dag 3
Na het ontbijt neem je afscheid maar je hoeft nog niet haar huis want wil je deze wijnreis combineren met een wijngebied rondom Barcelona? Dat is ook mogelijk, we maken graag een voorstel!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in kleinschalige hotel
  • Elke ochtend een heerlijk ontbijt
  • Diner met Mediterraanse specialiteiten exclusief wijn
  • Bezoek, rondleiding en proeverij bij twee wijnhuizen in de omgeving
De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode en het type kamer, tussen de € 275,- per persoon en € 340,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie