Wijnreis Languedoc fietsen

Wijnreis met een dagje fietsen in de Languedoc

Met een e-bike fiets je door de wijngaarden, langs mooie historische dorpjes en ontdek je het Saint-Chinian wijngebied.
Midden tussen de wijngaarden, in Assignan, ligt dit bijzondere wijndomein. Een minidorpje met kronkelende straatjes en waarvan een aantal dorpshuizen  omgetoverd zijn  tot kleurrijke huizen, romantische gastenkamers, zwembaden en drie restaurants met elk een ander type keuken. Een sfeervoller verblijf kun je je bijna niet voorstellen! Hier ga je puur genieten, op eindeloos veel vlakken.
De terroir, ligging van de wijngaarden, de oude druivenstokken en de biodynamische manier van wijnmaken zorgen voor prachtige wijnen.

Dag 1
Je logeert hier drie nachten in een mooie sfeervolle 2-persoonskamer met privé sanitair. Je wordt in de middag verwacht zodat je lekker de tijd hebt om te ontspannen, te zwemmen of rond te lopen op het domein.
Je begint met een verkenningstocht op het domein. ’s Avonds eet je in informele sfeer op het terras van het restaurant waar ze lekkere zomerse gerechten serveren waar je zelf een wijn van het eigen domein bij kiest.

Dag 2
Vandaag staat er, nadat je heerlijk ontbeten hebt, een e-bike voor je klaar en is het heerlijk fietsen door dit heuvelachtige wijngebied. Door het fietsen krijg je een betere kijk op de wijnen uit dit gebied, de druivensoorten, de ligging, de bodemsoort en je ontdekt ook leuke historische plaatsjes. We zorgen voor een lekker picknick, hoef je niet meer over je lunch na te denken!

Dag 3
Vandaag heb je na het geweldige ontbijt een rondleiding op het wijndomein gevolgd door een wijnproeverij. De rest van de dag geniet je lekker op eigen houtje. Vanavond vindt het diner plaats in het gastronomische restaurant. Er wordt een mooi 4-gangen diner geserveerd met bijpassende wijnen.

Dag 4
Moeilijk om afscheid te nemen maar na het ontbijt is het programma toch echt afgelopen. Wil je langer blijven of combineren met een ander deel van de Languedoc? Laat het ons weten, we hebben leuke ideeën!

De ingrediënten:

  • Drie overnachtingen in een sfeervolle 2-persoonskamer
  • Elke ochtend een heerlijk ontbijt
  • Diner in informele sfeer op terras van het restaurant exclusief wijn
  • Dagje fietsen met een e-bike inclusief picknick
  • Rondleiding en proeverij op het domein waar je overnacht
  • 4-gangen diner met bijpassende wijnen in het gastronomische restaurant
De prijs van deze vierdaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode en het type kamer, tussen de € 495,- en € 635,- per persoon.

 

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie