Wijnreis Cataluña Priorat

WIJNPROEVEN IN DE PRIORAT

De wijnstreek Priorat is de meest traditionele en toch ook de modernste en spannendste streek van Spanje. Niet alleen qua wijn is het hier spectaculair maar zeker ook qua natuur (bergen, rotsen), prachtige wijngaarden en authentieke dorpjes. Het ligt slechts 1½ uur rijden van Barcelona en, wat een verademing, geen drommen toeristen. Je logeert hier in een Catalaanse Mas uit de 19e eeuw in Marçà. Er zijn 7 mooie kamers met elk een privé badkamer en internetverbinding. Verder is er een terras, zwembad en een prachtige tuin met unieke cederboom. Ze maken hun eigen wijn onder de naam “Dosterras”.

Dag 1
Op de eerste avond wordt er voor je gekookt waarbij gebruik gemaakt wordt van verse regionale producten. Hier begint je eerste kennismaking met Prioratwijnen.

Dag 2
Vandaag bezoek je de bodega ter plaatse die fantastische wijnen maakt. Je krijgt een rondleiding en proeft twee van hun wijnen. Later op de dag bezoek je een klein familiebedrijf van Francesc en Montserrat. Een bijzonder bedrijf met mooie wijnen uit de Priorat.
Voor ’s avonds raden we je een bijzonder leuk en lekker restaurant in Gratallops aan: Cellars de Gratallops. De wijnen uit Gratallops behoren tot de top van Spanje en hier op de kaart staan een paar hele mooie en vind je ze lekker, dan zijn ze ook per fles te koop!

Dag 3
De volgende dag zit deze wijnreis in de Priorat erop maar wat dacht je van nog een paar nachtjes naar de Penedès?

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een 19e eeuwse Catelaanse Mas
 • Elke ochtend staat het ontbijt voor je klaar
 • De eerste avond geniet je van een regionaal diner inclusief wijn en water
 • Bezoek aan twee bodega’s met uitleg en proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 250,- per persoon. Ter plaatse wordt toeristenbelasting verlangd.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Floortje

  Het was super! Geweldig genoten! Wat een bijzondere streek en wijnen. Daarnaast zijn de mensen erg vriendelijk en wat een kwaliteit van de wijnen zeg. We hadden ook rondleidingen in een kleine groep of zelfs met z’n tweeen.
  Als ik een klein puntje als suggestie mag aangeven… Het zou heerlijk zijn om een welkomsdrankje te krijgen. We waren een paar uur onderweg geweest en je kent de buurt nog niet en een frisje had goed gesmaakt.
  Ik raad deze reis iedereen aan. We gaan gauw de volgende reis uitzoeken.

 • Carina

  Het was weer top! Wat een fantastische plek om te verblijven. We hebben genoten van rust , terras met uitzicht, de wijn en het diner was heerlijk. Beide rondleidingen waren heel goed en verschillend van elkaar.
  Mooie wijnen ( en veel) geproefd.
  Het was ontzettend leuk om dit verblijf af te sluiten met Barcelona!